21 mai 2022

Au fost aplicate 37.024 sancţiuni în valoare de peste şapte milioane de lei

Selective focus on stack of LEI romanian money. Lei banknotes isolated.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Rezultatele acţiunilor din ultima săptămână pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19

În perioada 5 – 11 martie a.c., zilnic, peste 17.200 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ANSVSA, ANPC, specialişti din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au verificat obiectivele supuse restricţiilor şi zonele cu risc epidemiologic ridicat.

În această săptămână, au fost desfăşurate aproape 11.000 de acţiuni punctuale şi au fost verificaţi peste 32.000 de operatori economici, aproximativ 1.600 de operatori transport persoane, 61.000 de locaţii de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri.

De asemenea, aproape 525.000 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară. S-a constatat că 30.790 de persoane nu purtau masca de protecţie şi aproximativ 4.900 au încălcat restricţiile de circulaţie. De asemenea, peste 320 de cetăţeni nu au respectat măsurile privind carantina/izolarea, iar 112 de persoane pe cele privind distanţarea fizică.

În plus, au fost constatate nereguli cu privire la organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane.

În total, în ultima săptămână, au fost aplicate 37.024 sancţiuni în valoare de peste şapte milioane de lei.

Totodată, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor s-au întocmit 13 dosare penale.

La linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 au fost primite 69 de apeluri, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 18 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice.

Angajaţii MAI, împreună cu personalul celorlalte instituţii implicate în gestionarea efectelor pandemiei, vor continua acţiunile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Reamintim cetăţenilor necesitatea de a respecta măsurile de protecţie sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea corectă a măştii de protecţie, păstrarea distanţării fizice de alte persoane şi evitarea locurilor aglomerate.