4 iulie 2022

Au fost aplicate 37.292 de sancţiuni în valoare de peste şapte milioane de lei

Stressed african businessman sit at desk hold paper letter reading bad awful negative news got fired from work. Dismissal notice, financial problems debt notification from bank, unpaid invoice concept

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În urma acţiunilor întreprinse la nivel naţional, în intervalul 12 martie – 18 martie a.c., zilnic, peste 17.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, reprezentanţi ANSVSA, ANPC, specialişti din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au gestionat peste 10.500 acţiuni punctuale de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma acestor acţiuni, echipele mixte de control au verificat peste 32.000 de operatori economici, aproximativ 1.400 de operatori transport persoane, peste 61.000 de locaţii de interes, dintre care aproximativ 25.000 de restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost verificate aproape 500.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

În total, în ultima săptămână, au fost aplicate 37.292 de sancţiuni în valoare de peste şapte milioane de lei.

Dintre acestea, 30.856 de sancţiuni, în valoare de aproape 5 milioane de lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măştii de protecţie şi nerespectarea distanţării fizice. Cele mai multe sancţiuni, peste 30.000, au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecţie.

De asemenea, au fost aplicate peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale agenţilor economici, instituţiilor publice sau persoanelor fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor, în cuantumul de peste 2 milioane de lei.

În acelaşi interval, angajaţii MAI au întocmit zece dosare penale, în care sunt cercetare 12 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 au fost primite 73 de apeluri, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 17 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice.

Angajaţii MAI, alături de personalul celorlalte instituţii implicate în gestionarea efectelor pandemiei, vor desfăşura, şi în perioada următoare, acţiuni de prevenire şi combatere a activităţilor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Recomandăm în continuare cetăţenilor şi operatorilor economici să respecte măsurile de protecţie sanitară şi să adopte o conduită socială responsabilă.