2 august 2021

Au fost aplicate 5.188 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.000.000 lei

Selective focus on stack of LEI romanian money. Lei banknotes isolated.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În urma acţiunilor întreprinse la nivel naţional, în cursul zilei de 23 februarie a.c., pentru verificarea modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost verificate peste 81.000 persoane, 4.465 operatori economici, 222 de operatori transport persoane şi 9.145 obiective de interes.

Au fost aplicate 5.188 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Dintre acestea, aproape 4.500 de sancţiuni, în valoare aproximativă de 774.000 lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măştii de protecţie şi nerespectarea distanţării fizice. De asemenea, peste 650 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate agenţilor economici, instituţiilor publice sau persoanelor fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor.

Tot în cursul zilei de ieri, au fost întocmite cinci dosare penale în care sunt cercetate cinci persoane pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În total, au fost desfăşurate 1.504 acţiuni punctuale, la care au participat peste 17.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, împreună cu poliţişti locali, dar şi personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Controalele au vizat în special obiectivele supuse restricţiilor şi zonele cu risc epidemiologic ridicat.

În data de 23.02.2021, la linia telefonică TEL VERDE 0800.800.165 au fost primite 9 apeluri telefonice, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 8 judeţe.

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor dispuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor continua şi în perioada următoare, obiectivul fiind acela de a limita numărul îmbolnăvirilor la nivelul populaţiei.

Recomandăm în continuare cetăţenilor şi operatorilor economici să respecte măsurile de protecţie sanitară şi să adopte o conduită socială responsabilă.