27 iunie 2022

Au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2.7 milioane de lei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, marţi, 17 mai a.c., 9 acţiuni operative şi 35 de percheziţii domiciliare, în baza mandatelor emise de magistraţi, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: criminalitate economică, investigaţii criminale şi combaterea criminalităţii organizate.

În cursul zilei de ieri, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.940 de evenimente, 2.442 de intervenţii fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.518 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

Echipajele de poliţie şi jandarmerie au prins în flagrant 153 autori de infracţiuni care au săvârşit 152 de fapte penale. Totodată, poliţiştii au depistat 16 de persoane urmărite naţional sau internaţional.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 64 de persoane. De asemenea, în urma activităţilor de investigaţii desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi 36 de autori în 31 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.084 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2.7 milioane de lei.

Miercuri, la nivelul structurilor de poliţie din România, au fost semnalate 929 de posibile infracţiuni, peste 19.4% dintre acestea fiind din oficiu.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind reţinute 526 de permise de conducere şi retrase 305 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.309 de persoane. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 6 persoane. De asemenea, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat, miercuri, 108 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 33 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, efectivele IGSU au aplicat 427 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 81.500 de lei.

Un cetăţean ucrainean a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 23.358 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 799 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 48.3%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 18.352 de mijloace de transport şi 72.997 de persoane, dintre care 7.523 cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE