26 mai 2022

Au fost audiate 76 de persoane, în urma perchezițiilor de ieri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 13 iulie 2021, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, în baza ordonanţelor de delegare ale D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au pus în executare 157 de mandate de percheziţii domiciliare, în judeţele Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Timiş şi în municipiul Bucureşti, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane şi au fost ridicate 27.200 de ţigarete, 3 arme de vânătoare, precum şi 301.950 de lei, 101.015 euro şi 35.880 de dolari.

La data de 14 iulie 2021, procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 23 de persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi spălare de bani.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale.

În cursul zilei de astăzi, cele 23 de persoane reţinute vor fi prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Documentarea activităţii infracţionale a fost realizată în colaborare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franţa şi Germania, precum şi cu sprijinul Direcţiei Generale a Vămilor – Direcţia Supraveghere şi Control Vamal şi Direcţia Regională a Vămilor Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, Biroul Operaţiuni Speciale Cluj, Biroul Operaţiuni Speciale Timişoara şi Biroul Operaţiuni Speciale Oradea.

La activităţi au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţiei a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureş.

De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Craiova, Braşov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca şi SCCO Gorj şi Caraş-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.