12 august 2022

Au fost avizați indicatorii ce vor sta la baza implementării Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comitetul interdepartamental pe dezvoltare durabilă, din cadrul Guvernul României, a avizat indicatorii ce vor sta la baza implementării Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Executivului.

„Suntem într-o perioadă importantă în ceea ce priveşte implementarea Agendei 2030. Acest lucru pare puţin teoretic, tehnic, dar ţine de fiecare dintre noi ce atitudine avem faţă de viaţa noastră. Noi suntem recunoscuţi la nivel regional şi mondial ca un hub regional în ceea ce priveşte implementarea Agendei. Anul trecut, în decembrie, am primit un premiu din partea ONU, la nivel de Europa, pentru că am eficientizat administraţia publică şi pentru inovaţie. În momentul de faţă avem finalizat relaţia inter-instituţională, avem comitet interdepartamental, un Consiliu Consultativ format din înţelepţii neamului pe dezvoltare durabilă, 34 de oameni pregătiţi din domeniul academic care ne-au ajutat în a finaliza aceşti indicatori. Avem şi societatea civilă – Coaliţia Sustenabilă – cu 120 de entităţi cu care avem o relaţie continuă. Ceea ce am decis azi la nivelul comitetului interdepartamental, la Guvernul României, este că am avizat indicatorii, pentru că fără a şti în ce stadiu te afli, începând cu educaţia, sănătatea, cele 17 obiective, nu poţi să faci pasul următor. Am făcut o primă evaluare în 2020 cu Institutul Naţional de Statistică şi acum avem 99 de indicatori principali şi 192 de indicatori secundari pe care putem să-i urmărim”, a menționat consilierul de stat.

Sursa foto UDMR