Publicat: 8 Aprilie, 2015 - 20:33

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Direcția Antidrog au capturat cantitatea de peste 70 kilograme cocaină care era disimulată în obiecte de mobilier din lemn.

În cauza, exista suspiciunea rezonabila ca suspecții, un cetățean venezuelean, un cetățean columbian și un cetățean român au introdus pe cale maritimă, în România, pe ruta Ecuador-Germania—Portul Constanța Sud Agigea—Timișoara, cantitatea de peste 70 kg cocaină. Transportul urma să tranziteze România, destinația finală fiind Spania.

S-a reținut că drogurile de mare risc erau procurate din Ecuador iar pentru a nu fi depistate au fost injectate în pereții interiori ai unor corpuri de mobilă. De asemenea, pentru a disimula drogurile, suspecții au schimbat proprietățile acestora prin prelucrare, obținând cocaină de culoare neagră.

Valoarea de piață a drogurilor este de 4.200.000 de euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au monitorizat activitatea infracțională a suspecților în mod coordonat și în cooperare cu Vama Germană, National Crime Agency și National Police din Marea Britanie precum și cu autoritățile din Spania.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat de presă - DIICOT