7 august 2022

Au fost depistaţi şi conduşi la sediul secţiei de poliţie patru tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PERCHEZIŢII EFECTUATE DE POLIŢIA CAPITALEI LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT, EFECTUAREA DE OPERAŢIUNI FINANCIARE ÎN MOD FRAUDULOS ŞI ACCESUL ILEGAL LA UN SISTEM INFORMATIC

Astăzi, 4 august a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 2, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt cercetate infracţiunile de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost depistaţi şi conduşi la sediul secţiei de poliţie, patru tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În fapt, de la începutul lunii iunie a.c., până în prezent, cei patru tineri ar fi sustras mai multe bunuri ale persoanelor vătămate, atât din interiorul unor locuinţe, cât şi din interiorul a trei autovehicule, situate în Sectorul 1.

Totodată, au fost sustrase şi carduri bancare, ce au fost utilizate imediat după săvârşirea infracţiunilor de furt.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 2 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic. Comunicat de presă – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti