13 august 2022

Au fost descoperite 2.100.196 de ţigarete, fără timbru fiscal

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 5 iulie a.c., poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Buftea, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant delict, pe linia combaterii faptelor de contrabandă cu ţigarete, în comuna Afumaţi, judeţul Ilfov.

Astfel, au fost depistate trei persoane, două cu dublă cetăţenie (româno-moldovenească) şi una cu cetăţenie moldovenească, care ar fi tranzitat teritoriul României cu un autoturism înmatriculat în Republica Moldova şi cu un altul înmatriculat în România, în interiorul acestuia din urmă, fiind descoperite 2.100.196 de ţigarete, fără timbru fiscal, ambalate în cutii de carton şi aşezate pe mai mulţi paleţi de mărfuri.

Prejudiciul estimat în cauză este de 1.365.000 de lei.

Ţigaretele şi autoturismul în care acestea au fost descoperite au fost predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, iar autoturismul înmatriculat în Republica Moldova a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, pentru audieri, ulterior, faţă de acestea fiind luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Activităţile au fost realizate cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov – Serviciul Criminalistic, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române