3 decembrie 2021

Au fost descoperite şi indisponibilizate 4.028 grame de substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Patru persoane bănuite de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive au fost reţinute în urma unor acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor D.I.I.C.O.T. din Bistriţa-Năsăud.

La data de 11 august a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au descins la locuinţele a patru persoane, bănuite de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În urma audierilor, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T- B. T. Bistriţa-Năsăud a dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane. Faţă de două dintre acestea a fost dispusă arestarea pentru 30 de zile, celelalte două urmând a fi prezentate, în cursul zilei de azi, 12 august, Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

Din investigaţiile efectuate până în prezent a reieşit faptul că, în seara de 10 august a.c., doi bărbaţi de 27 şi 33 de ani, ambii din Bistriţa, ar fi procurat şi transportat fără drept, în vederea comercializării, substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive.

Aceştia au fost prinşi în flagrant delict, iar în urma controlului autovehiculului, au fost descoperite şi indisponibilizate 4.028 grame de substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive şi suma de 120 de euro şi 5.200 de lei. Valoarea de piaţă drogurilor este de aproximativ 400.000 de lei.

Ulterior, poliţiştii din cadrul S.C.C.O Bistriţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au efectuat 4 percheziţii domiciliare, de unde au mai fost ridicate sumele de 6.300 de lei şi 2.840 de euro.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 16 alin.1 din Legea 194/2011.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Comunicat de presă – Serviciul pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud