7 decembrie 2021

Au fost indisponibilizate 10 arme, dintre care 5 arme letale de vânătoare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În urma percheziţiilor de joi, desfăşurate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, la nivel naţional au fost indisponibilizate 10 arme, dintre care 5 arme letale de vânătoare (3 deţinute ilegal), 5 arme neletale, dintre care 4 arme lungi cu aer comprimat şi un pistol neletal cu gaze (toate deţinute ilegal), o arbaletă şi 61 de cartuşe letale destinate armelor de vânătoare, deţinute ilegal.

Reamintim faptul că, în această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea procurorilor de caz, cu sprijinul structurilor teritoriale de profil din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Dolj şi Mureş, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Giurgiu, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Dolj şi Mureş.

Activităţile au vizat identificarea şi scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme supuse regimului de autorizare prevăzut de Legea nr. 295/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Percheziţiile s-au desfăşurat ca urmare a activităţilor efectuate în dosarele penale aflate în instrumentare proprie, în locaţii de pe raza acestora de competenţă.

Activităţile desfăşurate au condus la administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate, constituite şi ca urmare a activităţilor de cooperare internaţională cu autorităţi de aplicare a legii din alte state membre UE, precum şi scoaterea din circuitul civil a unor arme supuse autorizării, deţinute fără drept. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române