4 decembrie 2021

Au fost indisponibilizate 24 de tone şi 1.375 de litri de deşeuri constând în acumulatori, uleiuri uzate, antigel, lichid de frână şi diverse componente auto

Distribuie pe rețelele tale sociale:

UPDATE – PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE NERESPECTAREA NORMELOR LEGALE PRIVIND DEŞEURILE ŞI PROTECŢIA MEDIULUI

În urma percheziţiilor şi controalelor efectuate ieri, 14 iulie 2021, la persoane bănuite că nu ar fi respectat normele legale privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor, au fost constatate 17 infracţiuni, indisponibilizate 25 de tone de deşeuri provenite din dezmembrarea de autovehicule şi au fost aplicate amenzi de peste 12.000 de lei.

La data de 14 iulie 2021, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, au efectuat percheziţii, în municipiul Sebeş, la persoane bănuite că nu ar fi respectat normele legale privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor şi controale la agenţi economici specializaţi în colectarea deşeurilor feroase şi neferoase.

În urma activităţilor, au fost constatate 17 infracţiuni, din care 8 la Legea 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, 8 la OUG 195 din 2005 privind protecţia mediului şi una de delapidare, cu un prejudiciu de peste 180.000 de lei.

Au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.145 de lei. Au fost indisponibilizate 24 de tone şi 1.375 de litri de deşeuri constând în acumulatori, uleiuri uzate, antigel, lichid de frână şi diverse componente auto.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au fost sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, ordine publică, rutieră, criminalistic, protecţia animalelor, acţiuni speciale şi de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, Registrului Auto Român Alba, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Alba, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba şi ai Poliţiei Locale Sebeş.

Cercetările sunt continuate.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE