Publicat: 23 Iulie, 2015 - 20:31
Share

Alimentele drept un factor-cheie în menținerea sănătății, protejarea resurselor și stimularea dezvoltării locale sunt temele We Are Energy 2015, concursul internațional dedicat copiilor angajaților Grupului Enel. În acest an, 5.000 de tineri cu vârste cuprinse între 8 și 17 din 23 de țări în care activează Enel au luat parte la concurs.

Cei 123 de câștigători, care provin din 18 de țări, au primit premiile de la președintele Patrizia Grieco și CEO-ul Francesco Starace în timpul “Celebration Day”, care a avut loc la Auditoriumul Enel din Roma și care a fost găzduit de jurnalistul Camila Raznovich și chef Alessandro Borghese.

Proiectul We Are Energy, acum la cea de-a 11-a ediție, a dat tinerilor șansa de a prezenta proiecte centrate pe rolul important al alimentelor nu doar în domeniul sănătății și nutriției, dar și în protejarea și dezvoltarea comunităților locale. Copiii au avut posibilitatea de a crea o aplicație, de a dezvolta o strategie de protecție a agriculturii și produselor locale și de a prezenta idei care reunesc nevoia de hrană cu protejarea resurselor și a mediului. Câștigătorii se bucura deja de premiu, două săptămâni în tabăra de vară internațională care are loc în Umbria, Italia.

În acest an, We Are Energy și-a lărgit domeniul, cu Enel Family Food Film, un nou concurs pentru familii, în care participanții au fost rugați să creeze scurte videoclipuri care se concentrează pe semnificația alimentelor, fie că este vorba de reunirea oamenilor, nevoia umană, plăcere sau experiența de a împărți. Cele mai bune patru videoclipuri, care au fost, de asemenea, premiate la Celebration Day, au fost incluse în primul film de colaborare realizat vreodată de Enel, cu privire la obiceiurile alimentare ale angajaților Enel din întreaga lume.

Cei șase câștigători ai celei de-a treia ediție a concursului We Are Tutor au luat, de asemenea, parte la Ziua Celebration. We Are Tutor este un concurs pentru tineri în vârstă de peste 18 ani care au luat parte la edițiile anterioare ale We Are Energy și care au aplicat în acest an pentru a fi mentor pentru câștigătorii din tabăra de vară We Are Energy.

În ultimele zile, cei 123 de câștigători We Are Energy 2015 au vizitat pavilionul Enel la Expo Milano, împreună cu tutorii lor, și au aruncat o privire atentă la orașul viitorului, rețeaua inteligentă, un sistem de distribuție a energiei dezvoltat cu cele mai multe avansate tehnologii disponibile în prezent, și un sistem de management energetic care monitorizează consumul de energie electrică al pavilioanelor, optimizează fluxul de energie electrică, integrează sistemele de energie regenerabilă și gestionează sistemul de iluminat. 

Comunitate online We Are Energy continuă, de asemenea, să crească. Pe parcursul anului, comunitatea a fost extrem de activă, cu peste 1.800 de membri ce au împărtășit aproape 8.500 de posturi. Pagina de Facebook a proiectului are mai mult de 800 de prieteni, fiecare dintre ei urmăresc actualizări video și foto zi cu zi, cu privire la activitățile din tabăra de vară.