30 noiembrie 2021

Au fost puse în executare 457 percheziţii domiciliare şi 367 mandate de aducere

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 24.11.2021, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Române au efectuat un număr de 47 de acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni contra patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

În cadrul operaţiunii au fost puse în executare 457 percheziţii domiciliare şi 367 mandate de aducere, fiind ridicate în vederea confiscării peste 30 de kilograme de droguri de risc şi mare risc, peste 2 kilograme de substanţe psihoactive, 2 culturi (51 plante) de cannabis, instalaţii destinate întreţinerii culturilor de cannabis, 48 grindere, 40 cântare precizie, 2 autoturisme de lux, 60 drone cu cameră video, peste 1400 de bunuri contrafăcute(articole vestimentare şi parfumuri), 3 arme neletale, 500 grame de bijuterii din aur, sumele de 559.215 euro, 442.022 lei, 3.822 dolari, diverse arme albe şi înscrisuri.

În urma audierilor, procurorii DIICOT au dispus următoarele măsuri preventive: 154 ordonanţe de reţinere şi 36 ordonanţe de luare a măsurii controlului judiciar.

Totodată, au fost puse în executare 2 mandate europene de arestare, iar pentru un număr de 9 inculpaţi vor fi formulate propuneri de arestare în lipsă.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)