29 septembrie 2022

Au început exerciţiul „Trojan Footprint 21” în data de 3 mai

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Aliaţii şi partenerii NATO din regiunea Mării Negre şi din Balcani au început exerciţiul „Trojan Footprint 21” în data de 3 mai

Scris de: Căpitan Kevyn Kaler, Escadrila 352 Operaţiuni Speciale, Relaţii cu publicul

Începând cu data de 3 mai 2021, Aliatul NATO România va găzdui un contingent integrat de forţe militare aparţinând Forţelor Terestre, Forţelor Aeriene şi Forţelor Navale pentru operaţiuni speciale ale Statelor Unite, în cadrul primului exerciţiu dedicat forţelor pentru operaţiuni speciale (SOF), „Trojan Footprint 21”, organizat de Comandamentul pentru Operaţiuni Speciale în Europa (SOCEUR), în vederea antrenării şi a consolidării interoperabilităţii. La exerciţiile comune, combinate, desfăşurate în zonele de antrenament din România şi din Europa vor participa aliaţi şi parteneri NATO: Bulgaria, Germania, Georgia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Spania, Ucraina şi Marea Britanie.

Colonelul Marc V. LaRoche, Comandantul adjunct al SOCEUR, a declarat: „Deşi exerciţiul este axat pe îmbunătăţirea capacităţii forţelor pentru operaţiuni speciale de a contracara o multitudine de ameninţări, acesta sporeşte nivelul de integrare cu forţele convenţionale şi sporeşte interoperabilitatea cu aliaţii NATO şi cu partenerii noştri europeni. Şi, cel mai important, exerciţiul ‘Trojan Footprint’ consolidează nivelul de pregătire militară, cultivă încrederea şi dezvoltă relaţii durabile care promovează pacea şi stabilitatea în întreaga Europă.”

Exerciţiul coordonat de Comandamentul pentru Operaţiuni Speciale în Europa (SOCEUR) va oferi acestor unităţi ocazia de a testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip „multi-domain”. Operaţiunile de tip „all-domain” implică seturile de competenţe profesionale caracteristice militarilor din forţele aeriene, terestre şi navale, care trebuie să execute o misiune complexă, de creştere a letalităţii şi a nivelului de pregătire a acestor forţe din regiunea Mării Negre.

Acest exerciţiu va permite aliaţilor NATO şi altor parteneri regionali să continue să construiască şi să consolideze relaţiile în cadrul acestui antrenament comun, combinat, în Europa şi să stabilească o viziune comună pentru misiunile de luptă şi de menţinere a păcii, din străinătate.

Pentru informaţii suplimentare despre exerciţiu, accesaţi pagina de internet https://www.dvidshub.net/feature/TrojanFootprint21 şi efectuaţi căutări pe reţele de socializare Twitter, Facebook, şi Instagram folosind #TrojanFootprint21.

FORŢELE AERIENE DIN CADRUL EUCOM (COMANDAMENTUL FORŢELOR ARMATE ALE S.U.A. DIN EUROPA)

***

Public Diplomacy – Press Office
U.S. Embassy-Bucharest
Tel: 004(0) 21 200 3694
Fax: 004(0) 21 200 3723
Website: https://ro.usembassy.gov/