30 iunie 2022

Au început înscrierile la Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă”!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În buna tradiţie a ultimilor 30 de ani, vă invităm în tabără între 11 iulie şi 5 august 2022. Tabăra include o paletă largă de activităţi prin care copiii îşi pot petrece vacanţa de vară într-o atmosferă prietenoasă şi rustică, ce aminteşte de curtea bunicilor de la ţară.

Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiţie şi cultură şi de a duce meşteşugurile tradiţionale mai departe. Îmbinăm utilul cu plăcutul şi sperăm ca participanţii vor deveni mai responsabili şi vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural naţional.

Timp de 4 săptămâni copiii vor lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară, care îi vor iniţia în tainele meşteşugurilor populare: olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecţionat păpuşi, măşti şi podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn şi pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, dansuri populare, modelaj în lut, confecţionat jucării din lemn, împletituri sfoară, fotografie.

Atelierele se adresează copiilor de la 4 ani la 18 ani. Taxa de participare este de 300 de lei/participant/săptămână/atelier şi include şi taxa de însoţitor pentru copii cu vârsta între 4 şi 8 ani. Sunt acceptaţi 10 copii pe atelier.

Înscrierile au loc atât la sediul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, clădirea Arhondaric, Şos. Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 şi 15:00, iar vineri între orele 10:00 şi 13:00, cât şi online, la adresa de email tabaravarapeulita@gmail.com.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului: https://muzeul-satului.ro/events/tabara-de-creatie-vara-pe-ulita-editia-a-30-a/.