Publicat: 24 Aprilie, 2018 - 09:34
Share

Evenimentul sportiv 'Alerg 24h Autism Marea Neagră' aduce la malul mării o cursă inedită destinată celor mai puternici şi competitivi alergători: Cursa Apă, Nisip, Foc. Manifestarea sportivă are că scop promovarea drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi.

Cursa Nisip, Apă şi Foc presupune parcurgerea unui număr de şase obstacole care vor trebui străbătute de către participanţi pe un traseu în lungime de 3 km. Fiecare echipă participantă la eveniment are rezervat un loc în această cursa, iar membrii echipei, pe rând, în funcţie de reusursele fizice, pot participa şi la această competiţie. Aceştia vor fi supuşi unor probe cu diferite grade de dificultate: de la căratul unui buştean de lemn, până la mersul prin apă mării, sărit prin cauciucuri, mers târâş pe sub plasă sau trecut prin foc.

'Puşcaşii americani din baza de la Mihail Kogălniceanu au venit cu această idee la ediţia din 2017 şi au considerat că o alergare de 24 de ore pe nisip nu este o provocare destul serioasă pentru pregătirea lor fizică, astfel încât am ridicat gradul de dificultate pentru cei mai bine pregătiţi dintre noi. Având în vedere dificultatea acestei probe, cei ce vor lua startul în această cursă specială vor adună de trei ori mai mulţi km decât ceilalţi competitori şi vor contribui decisiv la numărul total de kilometri alergaţi de echipă. O buclă de 3 kilometri din Cursa Nisip, Apă şi Foc va fi echivalentă cu 9 kilometri din Cursa Clasică. Calculul pentru echivalarea distanţelor a fost realizată în funcţie de caloriile consumate, estimările fiind realizate împreună cu un antrenor de fitness şi un nutriţionist', declară Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Autism Marea Neagră. 

Cea mai mare competiţie pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi

Datorită numărului de peste 2.000 de persoane înscrise, evenimentul Alerg 24h Autism Marea Neagră reprezintă principala competiţie sportivă care promovează în mod direct dreptul de a fi acceptat în comunitate al persoanelor cu nevoi speciale.
"Alerg 24 h Autism Marea Neagră" este un proiect prin care, pe de o parte, ne implicăm în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi şi pe de altă parte, încurajăm comunitatea în care activăm să adopte un stil de viaţă sănătos şi să practice sportul în aer liber. Sperăm astfel să punem bazele unui parteneriat de cursă lungă dintre Kaufland România şi Asociaţia Centrul de Autism Marea Neagră", declară Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România. 

Cursa demonstrativă pentru persoanele în scaune rulante

Pentru prima dată în Constanţa, va fi organizat şi un eveniment sportiv destinat persoanelor aflate în scaune rulante. Această competiţie demonstrativă este organizată în colaborare cu Comitetul Paralimpic Român, iar startul va fi dat de către Secretarul General al organizaţiei, domnul Florin Milciu. Traseul acestei curse va fi de 1 kilometru şi se va desfăşura pe faleza din Staţiunea Mamaia.

'În deschiderea evenimentului principal, vom organiza această cursa, deoarece este o dovadă de normalitate într-o societate modernă ca orice competiţie sportivă să acorde posibilitatea persoanelor cu anumite nevoi speciale să poată participa în mod direct la evenimentul sportiv', declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Alerg 24h Autism Marea Neagră. 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: