Publicat: 22 Octombrie, 2017 - 11:42
Share

Vrei să fii voluntar FITS? Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Programul de Voluntariat dedicat celei de-a XXV-a ediții a evenimentului. Voluntarii se pot înscrie în perioada 1 octombrie - 1 decembrie 2017. E normal să fii voluntar!

La Sibiu, datorită Festivalului Internațional de Teatru și a altor câteva evenimente de marcă, a fost creată cea mai mare și importantă platformă de promovare a educației nonformale prin intermediul artelor spectacolului, proiect inaugurat în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Cei interesați de Programul de Voluntariat FITS au șansa să se implice în organizarea celui mai important festival de artele spectacolului din România printr-un program de educație nonformală ce reunește anual o comunitate numeroasă de voluntari din țară și din străinătate. Pe site-ul festivalului se găsesc informații complete despre departamentele pentru care voluntarii pot opta și formularul de înscriere în program.

Profilul voluntarului FITS: 16 ani+, nu este în an terminal de studii, doritor să învețe, serios, respectuos, atent, pozitiv, empatic și proactiv.

Fii voluntar FITS și beneficiază de o multitudine de avantaje: training gratuit, mândria de a fi parte activă a comunității, experiență de viață, învățarea de lucruri noi și formarea deprinderilor utile. Alătură-te unei echipe excepționale și cunoaște oameni care au aceleași valori cu tine. În plus, vei obține o diplomă nominală de voluntariat ce poate influența punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea unui loc de muncă. Conform Legii 78 din 2014, voluntariatul este considerat experință profesională. Un astfel de certificat este o șansă în plus pentru a reuși să devii student al unei facultăți din străinătate.

Înscrie-te și hai în echipa FITS, fii parte a Programului de Voluntariat FITS 2018! Urmărește link-ul de mai jos și completează formularul în perioada 1 octombrie — 1 decembrie 2017. www.sibfest.ro

Începând cu 2007, în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană, datorită viziunii și creditului acordat dimensiunii voluntariatului, EU-Japan Fest Japan Committee și FITS au influențat viețile a peste 150 de tineri japonezi care au contribuit la organizarea FITS pe durata celor 11 ani de parteneriat de excepție.

În 2012, Programul de Voluntariat a lansat platforma Europe-Asia Education Arch, reprezentând un proiect de cooperare cu țările din Asia (Coreea, Japonia, China) în domeniul educației nonformale și formale prin intermediul voluntariatului și stagiilor de practică în artele spectacolului pentru tinerii profesioniști, studenți și absolvenți, cu accent pe dezvoltarea abilităților organizatorice privind evenimentele culturale.

Începând cu anul 2017 se dezvoltă un program de voluntariat atât cu viitoarele Capitale Culturale Europene desemnate până în anul 2021 cât și cu beneficiarii internaționali ai programului european Erasmus+.

Programul de Voluntariat este o structură asociată Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și este organizat de Teatrul Național 'Radu Stanca'. Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are loc în perioada 8 — 17 iunie 2018.