Publicat: 28 Martie, 2017 - 15:31
Share

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării' au ridicat peste 750 de kilograme de pește, 8 kilograme de icre, ambarcațiuni și motoare de ambarcațiuni, sute de unelte de pescuit, în lungime totală de peste 10.000 de metri, în urma unei acțiuni desfășurate în zona litorală a Mării Negre și a fluviului Dunărea.

În perioada 23 — 25 martie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție,,Delta Dunării' au efectuat verificări și controale pe apă și pe uscat, în Delta Dunării, pe Marea Neagră și în județele Tulcea și Constanța.

În urma acțiunii, au fost constatate 11 infracțiuni, dintre care 2 de evaziune fiscală și 9 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Pentru comiterea acestor infracțiuni sunt cercetate 7 persoane.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 600 de lei.

Polițiștii au ridicat bunuri în valoare de aproximativ 53.000 de lei, respectiv 758 kg. de pește proaspăt (din speciile scrumbie, șalău, rizeafcă, caras, plătică), 8 kilograme de icre, 3 ambarcațiuni, 3 motoare și 2 rezervoare de ambarcațiuni, precum și două autoturisme.

Au mai fost confiscate 237 de unelte de pescuit, (setci monofilament, ave, ohane), în lungime de peste 10.000 de metri, 9 capcane confecționate special pentru prinderea țiparilor, un năvod, un cântar electric și 4 rame.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Constanța.Comunicat de presă - IGPR