8 octombrie 2022

Au scăzut tarifele pentru testele PCR pentru diagnosticarea COVID-19 şi antigen SARS-CoV-2 efectuate la solicitarea pacienţilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Tarifele pentru testele PCR pentru diagnosticarea COVID-19 şi antigen SARS-CoV-2, efectuate la solicitarea pacienţilor, în Laboratorul de diagnostic molecular din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, au scăzut.

Astfel, noile tarife sunt:

Test – Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 – 200 de lei;

Test – Antigen SARS-CoV-2 – 60 de lei.

Reducerea tarifelor, pentru ambele tipuri de teste, a fost aprobată în şedinţa de la finalul lunii februarie a Consiliului Judeţean Alba.

Facem precizarea că sunt contra-cost doar testele efectuate la solicitarea oamenilor, care din diverse motive (exemplu: călătorii în străinătate) doresc sau sunt nevoiţi să ateste starea lor de sănătate printr-un buletin de analiză. În această categorie nu intră urgenţele, pacienţii suspecţi, cei care prezintă simptomatologie specifică COVID-19 (pacienţii care se prezintă în UPU), sau cei care au bilet de trimitere de la medicul de familie în vederea testării (în cazul cărora testarea se efectuează gratuit).

Programările pentru recoltarea probelor în vederea efectuării testelor la cerere se efectuează în fiecare zi, între orele 7.00 – 15.00, iar programul de recoltare este de luni până vineri, între orele 10.00 şi 12:30, respectiv sâmbătă şi duminică, între orele 7.00 – 11.00. Programări se pot realiza la numerele de telefon: 0735856818 sau 0258826272. Persoanele care vor să beneficieze de testare contra-cost trebuie să ofere un număr de telefon şi să prezinte buletinul (sau paşaportul), la punctul de recoltare.

Probele se recoltează la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, str. Muşeţelului, nr. 2. Punctul de recoltare se află la parterul instituţiei, în stânga uşii de la intrare (pentru persoanele care intră). Pacienţii nu sunt nevoiţi să intre în interiorul clădirii, probele putând fi prelevate din exterior (pentru semnalizarea locaţiei pe geam s-a lipit un afiş cu mesajul: Punct recoltare – TEST COVID).

Rezultatele vor fi transmise în aceeaşi zi în format online sau pot fi ridicate, în format tipărit, a doua zi, de la fişierul policlinicii, etaj 1.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Comunicat de presă – Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia