26 mai 2022

Audierea viitorilor miniștri în Parlamentul României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Update: Ministrul propus al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Update: Virgil Popescu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Energiei, din partea comisiilor parlamentare de specialitate reunite.

Update: Deputatul PNL Florin Roman a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru portofoliul de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Update: Ministrul propus pentru Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Update: Bogdan Aurescu a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

S-au înregistrat 31 de voturi pentru avizul pozitiv şi 11 voturi împotrivă din partea membrilor comisiilor reunite.

Update: Cătălin Predoiu a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Update: Adrian Câciu a primit aviz favorabil, miercuri, pentru funcţia de ministru al Finanţelor din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 34 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi o abţinere.

 

Update: Cseke Attila a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru un nou mandat de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

S-au înregistrat 34 de voturi „pentru”, şi 6 „împotrivă” din partea Comisiilor pentru administraţie publică ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Comunicat de presă – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei:
Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat pozitiv, din nou, ministrul propus al dezvoltării

Descentralizarea administraţiei publice, construcţia de creşe noi, punerea în aplicare a PNRR şi investiţiile în infrastructură vor fi priorităţile Ministerului Dezvoltării în următoarea perioadă, a declarat ministrul propus, Cseke Attila, după avizul favorabil primit în comisiile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

„Am demarat Programul naţional de construcţie de creşe al Guvernului, ministerul a aprobat finanţarea pentru primele 138 de creşe şi a fost demarată procedura de licitaţie publică pentru 43 de creşe. Dorim să continuăm acest proiect. Totodată, sarcina ministerului este de a descentraliza administraţia publică”, a declarat Cseke Attila.

Pentru eficientizarea energetică a clădirilor, reabilitarea acestora din punctul de vedere al riscului seismic, pentru localităţi cu o administraţie publică digitalizată şi verde, ministerul va cheltui, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, 4,55 miliarde de euro, a adăugat ministrul: „Este o şansă pentru România pe care nu trebuie să o irosim. Vom lucra, în perioada următoare, la elaborarea ghidurilor de finanţare pentru aceste proiecte.”

Programul Anghel Saligny trebuie, de asemenea, implementat, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii de apă, gaz, canalizare şi drumuri, iar în proiectele de dezvoltare a infrastructurii sportive vom introduce un nou proiect tip: patinoarele didactice, a adăugat Cseke Attila.

Ministrul a subliniat, totodată, importanţa continuităţii în privinţa unor eforturi demarate de minister. „Clădirile cu risc seismic nu au fost puse în siguranţă, pentru că se reîncepe procedura în fiecare an, iar contractele nu sunt finalizate niciodată, rămân planuri pe hârtie. Am propus ca acest program să fie unul de perspectivă mai lungă, multianual, astfel încât România să avanseze în privinţa securizării clădirilor din punct de vedere seismic”, a conchis Cseke Attila.

 

Update: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

S-au înregistrat 28 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.

 

Update: Eduard Novak a primit, miercuri, aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat pentru un nou mandat la conducerea noului minister al Sportului.

Novak a primit 17 voturi pentru şi 5 împotrivă, şi 3 abţineri.

 

 

Update: Senatorul Lucian Romaşcanu a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru funcţia de ministru al Culturii.

Romaşcanu a primit 15 voturi pentru numirea ca ministru, trei voturi împotrivă şi o abţinere din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

 

Miniștrii propuși de către premierul desemnat Nicolae Ciucă sunt audiați în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

Lista Guvernului PNL – PSD – UDMR este următoarea:

* prim-ministru – Nicolae Ciucă

* vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu

* vicepremier – Kelemen Hunor

* ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila

* ministrul Finanţelor – Adrian Câciu

* ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Dan Vîlceanu

* ministrul Economiei – Florin Spătaru

* ministrul Antreprenoriatului şi Turismului – Constantin-Daniel Cadariu

* ministrul Energiei – Virgil Popescu

* ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu

* ministrul Sănătăţii – Alexandru Rafila

* ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Tanczos Barna

* ministrul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu

* ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale – Marius Budăi

* ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse – Gabriela Firea

* ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu

* ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Florin Roman

* ministrul Sportului – Eduard Novak

* ministrul Justiţiei – Cătălin Predoiu

* ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode

* ministrul Apărării Naţionale – Vasile Dîncu

* ministrul de Externe – Bogdan Aurescu.