Publicat: 20 Iulie, 2017 - 21:01

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de joi, 20 iulie 2017, la sediul instituției, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut o întâlnire de lucru cu domnul Ioan Drăgan, directorul Arhivelor Naționale ale României și cu doamna Georgeta Filitti, doctor în istorie și cercetător la Institutul de istorie 'N. Iorga' al Academiei Române.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre oportunitatea întăririi colaborării interinstituționale, având în vedere nevoia procurorilor de a se documenta în desfășurarea activităților specifice Ministerului Public, în contextul preocupării pentru soluționarea cauzelor istorice.

Totodată, întrevederea a avut și un moment cu caracter memorialistic. Astfel, doamna Georgeta Filliti a oferit Ministerului Public o fotografie din arhiva familiei sale, reprezentându-l pe Gheorghe Filitti, procuror general în perioada 1879 — 1899, iar domnul Ioan Drăgan — două fotografii, reprezentându-i pe alți doi procurori generali ai României. Cele trei fotografii vor completa Galeria foto a procurorilor generali ai României, existentă în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

La eveniment au participat doamna Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general, domnul Bogdan Licu, adjunct al procurorului general, domnul Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general, precum și alți magistrați din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.