17 august 2022

AUR a intrat oficial în procesul de aderare la ECR

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) a oficializat sâmbătă, 19 iunie, candidatura Alianţei pentru Unirea Românilor ca membru cu drepturi depline în Organizaţie.

Reuniţi în plen, membrii Consiliului au salutat dorinţa partidului AUR de a se alătura familiei conservatorilor europeni şi au exprimat interesul pentru cooptarea singurului partid parlamentar de orientare naţional-conservatoare din România.

La conferinţa on-line la care au participat atât reprezentanţii conducerii Alianţei pentru Unirea Românilor, cât şi membrii Consiliului ECR, s-a convenit ca votul pentru admiterea propriu-zisă a AUR în ECR va respecta riguros etapele de admitere prevăzute în Statutul Organizaţiei.

Din familia conservatorilor şi reformiştilor europeni fac parte, printre alte, Fratelli d’Italia, partidul Lege şi Justiţie (PiS) din Polonia, Vox din Spania. În ciuda informaţiilor eronate, ECR nu este un grup eurosceptic şi antieuropean, ci unul eurorealist, care pledează pentru o Europă unită a Naţiunilor.