8 august 2022

AUR cere Guvernului Ciucă să remedieze situația din Portul Constanța și să aprobe investiții suplimentare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Ciucă să eficientizeze activitatea în Portul Constanța, în condițiile în care traficul a crescut de peste trei ori de când toate mărfurile care ar fi trebuit să ajungă în Odesa au fost redirecționate, iar întârzierile și blocajele frecvente au adus prejudicii comercianților români.

„Înțelegem că este un război la granița României, ne-am pronunțat pentru sprijin umanitar și avem o atitudine constructivă, însă nu este normal ca antreprenorii români să aibă de suferit. Terminalele din Portul Constanța sunt astăzi frecvent blocate, iar livrările se fac cu întârziere sau deloc. Ce vină au comercianții români pentru faptul că statul nu a investit în ultimii 32 de ani în dezvoltarea portului, ci dimpotrivă, a permis unor grupări de tip mafiot să producă evaziune fiscală de miliarde de euro? Este binecunoscută situația scannerelor de acolo”, a declarat președintele AUR George Simion.

„A apărut o oportunitate economică și suntem incapabili sa o fructificăm. În loc să luăm banii ucrainenilor și totul să meargă lin, ne scărpinăm în cap și încercăm să rezolvăm ceva pe repede înainte. Nu așa se rezolvă lucrurile. Sunt necesare investiții pe termen lung, iar evaziunea fiscală trebuie combătută în forță. Specialiștii estimează că o treime din evaziunea fiscală din România are legătură cu Portul Constanța, ceea ce este enorm. Bani care ar putea fi folosiți anual pentru construcția de spitale sau școli dispar în neant, iar AUR nu este lăsat să construiască un spital din subvenția publică. De noaptea minții!”, a subliniat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

 

Biroul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor

Sursa foto: Facebook George Simion