25 iunie 2022

AUR cere preşedintelui convocarea CSAT şi sprijin pentru Polonia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită preşedintelui Klaus Iohannis să convoace de urgenţă CSAT în contextul agresiunii asimetrice şi neconvenţionale cu care se confruntă Polonia, ţară membră UE şi cu care România este aliată în cadrul NATO.

„Îi reamintim domnului Klaus Iohannis că, atât timp cât încă mai este preşedinte, are anumite obligaţii constituţionale în materie de politică externă şi apărare. Presiunea migratorie organizată în mod subversiv de forţe de la estul Uniunii Europene este o agresiune împotriva tuturor statelor membre. Dacă cuvântul solidaritate mai are vreun sens, este cazul să o dovedim şi noi ca aliat al Poloniei”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

„Crizele interne şi externe nu ne aşteaptă până când vom avea un guvern legitim în România. Îi cer preşedintelui Iohannis ca, între două partide de golf, să convoace CSAT. Polonia are nevoie de sprijin acum. În calitate de ţară aliată, România are datoria să intervină pe căi diplomatice şi chiar cu ajutor uman şi material explicit dacă e nevoie. Graniţa estică a Poloniei este graniţa tuturor statelor membre”, a subliniat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.