28 mai 2022

AUR: Explozia preţurilor în România, rezultatul politicilor regimului Iohannis şi al nereformării statului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

AUR: Explozia preţurilor în România, rezultatul politicilor regimului Iohannis şi al nereformării statului de 32 de ani

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenţia că nu războiul din Ucraina poartă vina pentru creşterea galopantă a preţurilor în România. Actuala coaliţie formată din partidele sistemului a creat deliberat această criză, prin liberalizarea pieţei de energie, şi refuză să o rezolve prin revenirea la o piaţă reglementată. De asemenea, banul public este cheltuit în bătaie de joc.

„După liberalizare, statul român a vândut energia electrică şi gazele naturale mult mai scump, iar consecinţele se văd acum. Noi am atras atenţia în nenumărate rânduri că aici se va ajunge, însă ni s-a râs în nas. Românii trebuie să ştie că sărăcia şi foametea care se instalează treptat în ţară sunt rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD şi UDMR”, a declarat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

„Băsescu a tăiat salariile cu 25%, iar Klaus Iohannis aproape a dublat preţurile în ultimii 3 ani. Ambele reflectă acelaşi dezechilibru: impactul factorului politic care căpuşează bugetul de stat, adică munca românilor de acasă şi a celor plecaţi, precum şi munca firmelor din România. Dacă nu se adoptă măsuri urgente ca să se oprească risipa banului public, va fi prea târziu. Liberalizarea pieţei de energie şi bătaia de joc la adresa banului public vor arunca România în aer”, a subliniat preşedintele AUR George Simion.

Sursa foto: Facebook Geoarge Simion