3 iulie 2022

AUR: Partidele politice vor primi încă 100 milioane de lei la rectificarea bugetară, subvenția urmând să atingă valoarea record de 265 milioane de lei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

AUR: Banul public, cheltuit în bătaie de joc. Partidele politice vor primi încă 100 milioane de lei la rectificarea bugetară, subvenția urmând să atingă valoarea record de 265 milioane de lei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului să renunțe la intenția de a aloca 100 milioane de lei partidelor politice prin proiectul de rectificare bugetară și să canalizeze fondurile astfel economisite către nevoile urgente ale societății.

„Profesorilor li s-a spus că nu sunt bani pentru creșterea salariilor, medicilor le sunt tăiate sporurile și sunt presați să se vaccineze, pensionarii sunt în continuare umiliți, prețurile la energie electrică și gaze au urcat până la cer, se anunță o iarnă cumplită, iar în tot acest timp, ce face Guvernul? Mai aruncă niște bani partidelor politice, în prag de alegeri interne. Infractorul Cîțu își cumpără voturile în PNL la vedere, sub ochii procurorilor DNA. Suntem stupefiați de atitudinea iresponsabilă și periculoasă a premierului și de paralizia autorităților statului”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„Florin Cîțu nu știe cât costă o pâine, ministrul Finanțelor nu cunoaște cât este salariul minim în România, dar cei doi aruncă cu bani în stânga și-n dreapta precum niște maneliști. Și asta, în condițiile în care datoria publică a ajuns la aproape 50% din PIB. Domnilor guvernanți, încetați să mai tratați banii publici ca pe banii voștri de buzunar! Nu vă mai alocați discreționar resurse! Românii o duc tot mai greu, prețurile continuă să crească, iar voi sunteți complet rupți de realitate”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Amintim că AUR a depus două proiecte care vizează abrogarea unor dispoziţii din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi campaniilor electorale, în sensul eliminării subvenţiilor acordate partidelor politice de la bugetul de stat și utilizării acestor sume pentru acoperirea unor nevoi de ordin social.