19 august 2022

AUR: Partidele sistemului refuză accesul liber la vot al cetățenilor români din străinătate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția că PNL, PSD, UDMR și USR au avizat negativ propunerea legislativă a partidului AUR privind accesul liber la exercitarea dreptului de vot al tuturor cetățenilor români din străinătate, în baza oricărui act de identitate. Propunerea crea premisele înființării în străinătate a mai multor secții de votare. Acest lucru s-a întâmplat în ședința de marți din Camera Deputaților a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării,

„Coaliția toxică a sistemului respinge pe bandă rulantă proiectele bune ale AUR și conservă privilegiile nomenclaturii. Nu ne lăsăm intimidați. Vom lupta până la capăt, iar din 2024 ne vom impune proiectele și vom da țării o guvernare de calitate! Cei care astăzi își bat joc de românii din diaspora, vor plăti la vot”, a declarat președintele AUR, George Simion.

„Avizul negativ confirmă încă o dată că toate partidele parlamentare, cu excepția AUR, practică un discurs demagogic atunci când susțin că-și doresc facilitarea dreptului la vot pentru românii din diaspora și comunitățile istorice. Mai mult, el reprezintă o palmă dată românilor din străinătate, care, la ultimele alegeri, nu au votat așa cum a dorit sistemul, ci conform propriei lor conștiințe”, a subliniat Ramona Lovin, secretar general-adjunct AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor face un ultim apel către PNL, PSD, UDMR și USR să își reconsidere atitudinea față de românii din străinătate și să voteze în plenul Camerei Deputaților propunerea sa legislativă.