Publicat: 6 Noiembrie, 2018 - 11:52
Share

În perioada 3-4 noiembrie 2018 s-a desfăşurat la Sibiu, în cocheta Sala Transilvania, tradiţionala competiţie de dans sportiv "Transylvanian Grand Prix". De aceasta dată, organizatorii evenimentului, respectiv Fantesy Dance Sibiu şi Fan Dance Club Braşov, au obţinut privilegiul de a organiza în premieră naţională două campionate mondiale de dans sportiv: Campionatul Mondial de Juniori II la secţiunea dansurilor Standard respectiv Campionatului Mondial de Senior I la secţiunea 10 Dansuri.

Această ediţie s-a bucurat de o participare impresionantă, la startul celor două campionate mondiale aliniindu-se nu mai puţin de 200 de sportiv din 43 de ţări de pe cinci continente.

Dacă în prima zi, perechea română formată din sportivii Bătrânu Răzvan-George şi Dică Ana-Maria au fost depăşiţi doar de perechile din Rusia, în final aceştia obţinând medalia de bronz, în a doua zi seniorii români au făcut ca toţi spectatorii din Sala Transilvania să cânte imnul naţional.

Astfel, perechea formată din Simon Sorin Dumitru şi Florentina Constantin au obţinut primul lor titlu mondial la dans sportiv, devansând campionii mondiali en titre Ruben Viciana Lopez - Eva Moya, care s-au clasat pe poziţia a III-a, vicecampioni mondiali fiind reprezentanţii Germaniei. Erik Heyden şi Julia Luckow.

Cu această medalie de aur România ajunge la cota 3 în anul 2018, egalând şi împărţind poziţia secundă cu Italia, la numărul de titluri mondiale câştigate. Clasamentul este condus de Rusia care deţine nu mai puţin de 10 titluri mondiale câştigate în acest an. în spatele nostru se află ţări cu tradiţie în dansul sportiv. cum ar fi: Germania, Moldova, Spania, Anglia.

Tot în 4 noiembrie 2018, la 1000 de kilometri de Sibiu, în Polonia, dansatorii români au urcat pe cea mai înalta treaptă, obţinând medalia de aur la Campionatul European de Dans Sportiv pe echipe.

Senior I Ten Dance
WDSF World Championship in Sibiu - Romania 04 November 2018

FINAL RANK
1. Simon Sorin Dumitru - Constantinescu Florentina//ROU 2.Erik Heyden - Julia Luckow//GER 3.Ruben Viciana Lopez - Eva Moya//ESP

4.Yevgen Dmytrenko - Mery Lenz    //ARG

5.Duarte Sousa - Elisabete Pera//POR

6.Szantho Peter - Juhasz-Szantho Szilvia//HUN

Junior II Standard
WDSF World Championship in Sibiu - Romania 03 November 2018

FINAL RANK
1.Yaroslav Kiselev - Sofia Philipchuk//RUS 2. Egor Perepelitsyn - Maria Barykina//RUS 3. Bătrânu Răzvan-George - Dica Ana-Maria//ROU 4.Philipp Vovk - Angelina Gensrich//GER 5.Mikhail Vinokurov - Mayya Spirina//AZE 6.Riccardo Perretta - Eleonora Petronilli//ITA
 

Tag-uri Institutii: