25 iunie 2022

AUR: PNL şi Nicuşor Dan dau afară sute de muncitori de la STB, cu complicitatea PSD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) avertizează că aproximativ 200 de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB) urmează să fie daţi afară de PNL şi Nicuşor Dan, cu complicitatea PSD, ca răzbunare pentru că sindicaliştii şi-au permis să îşi ceară drepturile în luna ianuarie a acestui an.

„Dacă era om serios, directorul Adrian Criţ, numit în funcţie de PNL şi protejat de Nicuşor Dan, ar fi discutat cu sindicaliştii şi ar fi stabilit de comun acord o serie de măsuri pentru remedierea problemelor cu care se confruntă societatea. Aşa, acesta nu se dovedeşte a fi decât un politruc cinic. AUR a apreciat drept legitime, la vremea respectivă, revendicările lucrătorilor, şi chiar a propus un set de soluţii pentru deblocarea situaţiei. Rămânem alături de şoferi şi familiile lor şi vom sesiza Avocatul Poporului cu privire la ilegalităţile comise, precum şi Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României”, a declarat deputatul AUR George Simion.

„În Săptămâna Mare, circa 200 de angajaţi ai STB au fost anunţaţi că vor fi daţi afară, pe criterii care amintesc de alte vremuri. Pur şi simplu, pentru că nişte oameni şi-au permis să-şi ceară drepturile – condiţii mai bune de muncă, autobuze noi şi stoparea furtului prin intermediul companiilor de partid – aceştia sunt eliminaţi acum, cu titlu de răzbunare. Aşa înţelege Nicuşor Dan să rezolve problemele din STB: eliminându-i pe cei incomozi. Aşa înţelege PNL să respecte demnitatea umană: strivind-o. Aşa înţelege PSD să respecte lupta sindicală: trădând-o”, a precizat senatorul AUR Claudiu Târziu.

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită conducerii STB să revină asupra deciziei de a-i da afară pe cei 200 de şoferi şi să aplice măsuri adecvate şi proporţionale.

Sursa foto: cdep