21 mai 2022

AUR susţine revendicările greviştilor de la STB şi solicită demisia lui Nicuşor Dan şi a lui Adrian Criţ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O delegaţie a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) din care au făcut parte vice-preşedintele Marius Lulea, deputatul Adrian Axinia şi Dragoş Geamăna, coordonator AUR Bucureşti, s-a întâlnit astăzi, 21 ianuarie 2022, cu liderii greviştilor de la Societatea de Transport Bucureşti.

Reprezentanţii greviştilor susţin că din cei peste 11.000 de angajaţi ai STB, doar aproximativ 4.000 sunt şoferi, mecanici, electricieni. Restul angajaţilor fac parte dintr-un aparat funcţionăresc supra-dimensionat.

Principalele revendicări sunt:

* Instituirea unui plan multianual de achiziţie de vehicule noi şi piese de schimb, având în vedere că circa 30% din parcul de vehicule actual este inutilizabil, multe din vehicule având peste 1 milion de km la bord;

* Indexarea salariilor în raport cu inflaţia, adică o măsură protectivă de menţinere a puterii de cumpărare, nu de creştere a veniturilor reale;

* Demisia persoanelor din conducerea STB care i-au acuzat pe muncitori de furt, fără să prezinte vreo probă;

„Oamenii care lucrează la STB, adică cei care lucrează efectiv, nu directorimea de prin birouri, vrea pur şi simplu normalitate. Respectarea prevederilor legale în ce priveşte drepturile salariale, respectarea normativelor tehnice ale exploatării şi întreţinerii mijloacelor de transport în comun şi condiţii normale de muncă. Suntem alături de ei şi de toţi angajaţii din România care luptă pentru drepturile lor legale”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

„Solicităm demisia directorului STB care i-a acuzat de furt pe grevişti, pentru a distrage atenţia de la revendicările legitime ale oamenilor. Totodată solicităm şi demisia lui Nicuşor Dan, primarul Bucureştiului. Este total inadecvat în această funcţie de conducere şi de mare responsabilitate pe care o deţine. Nu poţi să nu te preocupi din timp, să nu evaluezi periodic situaţia unor societăţi din subordinea primăriei capitalei, precum STB, pentru a nu se ajunge niciodată în situaţia ca sute de mii de bucureşteni să nu poată utiliza transportul în comun”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Angajaţii STB spun că protestele vor continua în toate autobazele din Bucureşti până când revendicările le vor fi luate în seamă, iar cei răspunzători pentru haosul creat îşi vor da demisia.