Publicat: 20 Mai, 2015 - 12:12
Share

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit miercuri, 20 mai 2015, pe Viorel Cibotaru, ministrul Apărării al Republicii Moldova, aflat în vizită la Bucureşti la invitaţia ministrului apărării naţionale al României.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au evidenţiat nivelul remarcabil atins de relaţia bilaterală, atât în planul dialogului politic, cât şi în cel al cooperării sectoriale, în contextul aniversării recente a cinci ani de la instituirea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
Bogdan Aurescu a evocat sprijinul oferit de România statului vecin în procesul de reformă a apărării și a subliniat interesul existent la nivelul NATO pentru dezvoltarea cooperării cu Chișinăul, fapt probat de includerea Republicii Moldova, la ultimul summit al Alianţei (4-5 septembrie 2014, Marea Britanie), în două inițiative importante – Inițiativa privind consolidarea capacităților de apărare, respectiv Platforma de interoperabilitate. În acest context, șeful diplomației române a informat în legătură cu concluziile rezultate la recenta reuniune aminiștrilor afacerilor externe NATO, care a avut loc în Antalya, în perioada 13-14 mai 2015.
Ministrul Viorel Cibotaru a prezentat priorităţile reformei sectorului de apărare al Republicii Moldova și intențiile concrete de acțiune în aceste direcții pentru anul 2015. Au fost abordate, de asemenea, subiecte de actualitate, inclusiv perspectivele soluţionării dosarului transnistrean.