25 octombrie 2021

Australia a raportat cinci noi cazuri de tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca

Distribuie pe rețelele tale sociale:

5 cazuri noi de tromboză cauzate de vaccinul Vaxzevria pentru coronavirus, al producătorului britanico-suedez AstraZeneca au fost raportate în Australia, potrivit informațiilor făcute publice de catre radiodifuziunea locala ABC, deci, conform altor surse, numărul de cazuri ar fi mult mai mare .

Potrivit ABC, de la începutul săptămânii, cinci persoane au fost internate în țară cu tromboză venoasă profundă și sindrom de trombocitopenie cauzat de medicamentul Vaxzevria.

Numărul total de astfel de cazuri, din data de 22 martie, când a început utilizarea acestui medicament în Australia, este de 11. „Aproape toate victimele sunt persoane de peste 50 de ani. Evident,  efectul secundar se observă si la la persoanele cu vârsta sub 50 de ani „, potrivit lui John Skerritt de la Australian State Therapeutic Goods Administration menționat in reportajul ABC.

De asemenea, alți 16 pacienți au fost spitalizați cu anafilaxie după utilizarea Pfizer in aceasta tara. Trei persoane au murit, probabil din cauza complicațiilor cauzate de vaccinare, mai spune ABC.

Vaccinarea în masă împotriva coronavirusului a început în Australia pe 22 februarie. Campania de vaccinare utilizează două medicamente care au primit aprobarea autorității de reglementare naționale – vaccinurile de la AstraZeneca și Pfizer. Potrivit unei decizii a Ministerului Sănătății din Australia, numai cetățenii cu vârsta peste 50 de ani pot fi vaccinați cu vaccinul Vaxzevria de la AstraZeneca.

Ciprian Pop