1 iulie 2022

Autralia intenționează să-l deporteze Novak Djokovic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Australia i-a anulat viza liderului mondial al tenisului profesionist masculin, sârbul Novak Djokovic, din nou și intenționează să-l deporteze, anunţă BBC.

„Astăzi mi-am exercitat puterea în cadrul secțiunii 133C(3) a Legii Migrației pentru a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic pe baza motivelor de sănătate și ordine și că este în interesul publicului pentru a face acest lucru.
Această decizie vine ca urmare a ordinelor instanței federale și a celei familiale de pe 10 ianuarie 2022, care au suspendat o decizie anterioară de anulare pe baza viciilor de procedură. În această decizie am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate mie de către Departamentul pentru Afaceri Interne, Autoritatea de la Frontiera Australiei și de către domnul Djokovic. Guvernul Morrison este angajat ferm în a proteja frontierele Australiei, în special în legătură cu pandemia de Covid-19”, a declarat ministrul imigrației Alex Hawke, citat de The Guardian.

Prin urmare, numărul 1 mondial al tenisului masculin are interdicție de a intra în Australia timp de 3 ani.

Novak Djokovic era programat să-l întâlnească în prima rundă de la Australian Open pe conaționalul său Miomir Kecmanovic.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.