Publicat: 21 Octombrie, 2020 - 13:48
Share

Guvernul australian a impus una dintre cele mai terifiante stări de război din lume sub masca pandemiei, după ce Victoria a anunțat o „criză dezastruoasă” ca răspuns la creșterea „cazurilor” de coronavirus.

Au existat cazuri în care poliția a atacat fizic persoane care nu poartă masca, inclusiv un incident în care o femeie a fost sugrumată de un ofițer de poliție de sex masculin.

Poliția are, de asemenea, competențe legale pentru a percheziționa casele oamenilor fără mandat pentru a efectua „controale de carantină”.

În mod similar, poliția instalează și blocaje pentru a verifica dacă oamenii călătoresc de fapt pentru a merge la serviciu sau în scopuri pur recreative.

Forțele australiene de apărare patrulează parcurile și alte zone în aer liber pentru a împiedica accesul oamenilor la ele.

Poliția din Melbourne, în Australia, va folosi drone de înaltă tehnologie pentru a detecta persoanele care nu poartă o mască atunci când merg pe stradă și vehiculele care încalcă strambulele sau circulă la mai mult de 5 kilometri de reședința șoferilor lor *).

"Dronele de mare putere vor fi folosite pentru a găsi oameni fără măști și mașini prea departe de casă", potrivit unui raport al 7News Melbourne.

Dronele vor fi, de asemenea, folosite pentru a se asigura că skate parkurile și locurile de joacă rămân goale.

Dispozitivele de supraveghere pot fi pilotate de la 7 kilometri distanță și produc imagini atât de clare încât pot citi placa de înmatriculare a unui vehicul de la 500 de metri distanță.

Oricine este prins fără mască sau care încalcă starea de concurență de la 20:00 la 5:00 poate fi amendat.

De asemenea, polițiștii au amendat un cuplu căsătorit, deoarece fiul lor se juca la mai mult de 5 kilometri de casa lor, în timp ce executa un mandat de percheziție împotriva a doi bărbați ale căror computere au fost confiscate și care pregăteau o demonstrație împotriva închisorii.

Cifrele oficiale ale pandemiei din Australia sunt de râs: 438 de decese și 23.773 de cazuri pozitive.

Apărătorii dreptului la viață privată sunt îngrijorați de faptul că nu există o clauză de caducitate privind aplicarea acestor tehnici și că dronele sunt folosite pentru a spiona cetățenii.(mpr21)

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: