5 octombrie 2022

Australia va plăti 50 de milioane de dolari persoanelor care au suferit efectele secundare ale vaccinurilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul australian va plăti 50 de milioane de dolari cetățenilor care au suferit efecte secundare grave după vaccinarea împotriva coronavirusului. Cele mai frecvente efecte secundare sunt durerea de braț, cefaleea, febra și frisoanele, ajungându-se la miocardite și pericardite sau la pareze.

Peste 10.000 de persoane s-au înregistrat deja pe portalul online al guvernului pentru compensarea cheltuielilor medicale și a pierderii veniturilor din cauza spitalizării de după vaccinare.

Suma minimă este de 5.000 USD (aproximativ 3.230 EUR), ceea ce înseamnă că programul ar putea costa cel puțin 50 milioane USD, dacă fiecare cerere este aprobată.

Autoritatea de reglementare medicală australiană, TGA (Therapeutic Goods Administration), a înregistrat aproape 79.000 de cazuri de efecte secundare pentru 36,8 milioane de doze de vaccin.

„Reacțiile adverse, chiar dacă afectează doar o mică parte din populație, au un efect devastator asupra celor afectați”, a spus Clare Eves, directorul unei firme de avocatură. Problemele creierului sau ale inimii ar putea fi compensate cu sute de mii sau chiar milioane de dolari. Guvernul nu a spus ce probe vor fi necesare pentru a dovedi aceste daune.

TGA a identificat 288 de cazuri de inflamație a inimii legate de vaccinul Pfizer și 160 de cazuri de tromboză cu sindrom de trombocitopenie, o tulburare a sângelui rară, legată de vaccinul AstraZeneca. Nouă decese au fost legate de campania de vaccinare, marea majoritate dintre ele peste 65 de ani, potrivit TGA.

După un eșec inițial, Australia și-a intensificat campania de vaccinare în a doua jumătate a anului, dublat de măsuri dictatoriale, care ii fac pe mulți australieni să nu-și mai recunoască țara.

—Https: //www.smh.com.au/politics/federal/more-than-10-000-australians-have-filed-coronavirus-vaccine-injury-claims-20211115-p598yy.html

A consemnat Ciprian Pop

Sursa pozei: muschealth.org