Publicat: 8 Iulie, 2020 - 14:43
Share

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări.

Orice persoană care sosește în Austria venind din România, Bulgaria sau Republica Moldova trebuie să între în carantină timp de 2 săptămâni sau să facă dovadă unui test negativ COVID 19.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a confirmat că, printre noile cazuri COVID-19 confirmate la Linz, în Austria, sunt 99 de români. Ar fi două focare - unul la o biserică penticostală și celălalt la o fabrică de procesare a cărnii. În aceste condiții, de mâine se reintroduce obligativitatea măștii medicale în Austria Superioară, în toate locurile publice.

Și în Spania apar noi focare. Carantina s-a extins în Țara Bascilor, cu noi localități intrate în izolare și au închis barurile.

Un nou studiu pune pe jar comunitatea medicală. Experții britanici au ajuns la concluzia că o parte din pacienții COVID dezvoltă complicații neurologice, cu leziuni cerebrale - psihoze şi delir.

Tag-uri Geo: