7 iulie 2022

Autocamion confiscat într-un dosar privind infracţiuni silvice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au continuat verificările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „transport cu cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport prevăzute la art. 68 alin.1 din Legea 46/2008R”, faptă prev. şi ped. de art. 68 alin. 2 ind.1 din Legea 46/2008R – Codul Silvic.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 13 ianuarie a.c., un bărbat de 33 de ani, din Rucăr, ar fi transportat cu un autocamion, pe raza localităţii Dragoslavele, cantitatea de 12,54 mc material lemnos, de esenţă răşinoase.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a autocamionului în cauză, precum şi a materialului lemnos fără documente care să ateste provenienţa legală.

De asemenea, cercetările în dosarul penal continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită, şi a întregii activităţi infracţionale. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş