Publicat: 20 Mai, 2015 - 07:42

Postări de Adrian SEVERIN

Luni, 10 August, 2020 - 19:01

Adrian Năstase are reputația unui om cu umor. Recentul „privilegiu” al apariției la televiziunea Antena 3 (acest CNN mioritic al „breiching niuzului” permanent) i-a oferit ocazia de a aduce o nouă dovadă în susținerea faimei sale.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 10 August, 2020 - 16:57

Nu pot spune dacă folosirea măștilor medicinale ne oferă o suficientă protecție împotriva contaminării cu virusului SARS-CoV-2 sau nu. Doar medicii o pot spune. În acest sens mă îngrijorează faptul că medicii se contrazic - între ei și pe sine, de la o zi la alta.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 6 August, 2020 - 10:28

Nici în timpul Anei Pauker diplomația română nu a trădat interesul național cum o face sub conducerea lui Bogdan Aurescu

Decizia MAE de a nu utiliza toate mijloacele în apărarea statului român, parte în procesul Koveși împotriva României, aflat pe rolul CEDO, este un act de trădare care se încearcă a fi acoperit prin argumente asociind incompetența, servilismul, reaua credință și prostia patentă.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 4 August, 2020 - 18:22

Găsiți pe această pagină, ceva mai jos, articolul meu intitulat “Protest și diversiune”, publicat ieri, 2 august 2020.La finele articolului am așezat două fotografii, pe care le-am explicat printr-un Post Scriptum. Ele se regăsesc pe toate paginile de știri ale presei germane și internaționale.

Cu câteva ore în urmă Facebook a acoperit pozele respective adăugând următoarea inscripție: “informații false; conținut verificat de instituții independente de verificare a informațiilor”. Cenzura funcționează, deci, cu nestăvilită energie!

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 25 Iulie, 2020 - 14:00

„Banii dați României de UE” zilele acestea, la Consiliul European de la Bruxelles, fac obiectul unor nesurprinzătoare dispute. Președintele Iohannis flutură servieta cu care s-a dus la lăudatul pom european și ne spune că, întrucât nu mai avem probleme cu statul de drept, s-a întors cu ea plină de bani. Aliații dlui Iohannis de la USR&CO.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 21 Iulie, 2020 - 14:28

Istoria ne spune că rețeta cea mai sigură a ieșirii din crizele sistemice este războiul. Tot ea ne arată că atunci când o nouă putere regională sau globală se ridică și își reclamă locul la masa protagoniștilor ordinii mondiale, prima reacție a mesenilor este să se coalizeze împotriva ei, chiar și cu riscul epuizării rolului lor istoric, iar nu să revizuiască distribuția bucatelor. Astăzi este pandemia Covid 19, care ascunde vederii, de fapt, o veche criză a democrației și una mai recentă a economiei consumeriste, și avem China.

CHINA ÎMPOTRIVA TUTUROR?

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 16 Iulie, 2020 - 15:28

Pandemia Covid 19 absoarbe complet atenția românilor și nu numai a lor. În acest timp în lume au loc sau se accelerează procese care reconstruiesc ordinea lumii. Dincolo de sfidările medicale și economice, ele trebuie să pună România într-o stare de alertă geopolitică. A crede că lumea de după pandemie și de după căderea imperiului american (căci toate au un început și un sfârșit) va lăsa neschimbat sistemul de securitate al României, conceput cu circa un sfert de secol în urmă, ar fi o eroare imensă.

RECĂDEREA ÎN HAOS SISTEMIC

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 18 Iunie, 2020 - 13:23

 În aceste zile dramatice de sfârșit de veac, societatea românească pare împărțită între cei care sunt adepții fanatici a tot ceea ce recomandă dr. Raed Arafat, privindu-l ca pe un salvator al neamului, și protestatarii care îl condamnă la moarte civică, exasperați de ineptele restricții impuse nouă în absurda așteptare a unui Godot cu nume de virus. Mai nimeni nu încearcă, însă, să îl înțeleagă.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 13:28

Cuvintele care urmează nu sunt ale mele, ci ale fostului Președinte al României, susținător al “statului de drepți” și al luptei împotriva corupției, Traian Băsescu.

Ele nu au fost rostite într-o cârciumă, ci în Parlamentul european, unde s-a cerut, practic, uniformizarea definirii unor fapte de corupție la nivel european în așa fel încât ceea ce este licit și de laudă la Bruxelles să nu fie penal și de ocară la București. 

Aceste cuvinte sunt pentru români o zguduitoare mărturisire cu valoare de (auto)denunț. Iată-le: 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 5 Iunie, 2020 - 08:57

 

Un fost ministru al justiției, remaniat cu ceva timp în urmă, în pofida rezistenței sale la acest „dureros” proces constituțional de ejectare, își deapănă într-un interviu dat recent publicității, amintirea „suferinței” îndurate din pricina unor „penali” care făceau „presiuni” asupra lui ca să inițieze legislație pentru modificarea codurilor cu același nume. O lovitură de picior dată astfel unor oameni din mâna cărora a mâncat, acum căzuți sub ghilotina unei (in)justiții pe care ca ministru, a refuzat să o reformeze.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 31 Mai, 2020 - 17:00

 

Dându-și seama că s-ar putea să răspundă pentru aplicarea unor norme neconstituționale, în ultimele săptămâni polițiștii au evitat amendarea celor care nu purtau mască acolo unde ordonase Tătarul de la Sănătate. Bravo lor!

Iată însă că o poză buclucașă a condus la situația în care de la această atitudine de prudență constituțională se face excepție tocmai în cazul Premierului aflat la originea neconstituționalității. Acesta a fost amendat .... la cerere (sic!) pentru a nu fi purtat mască chirurgicală în biroul său din sediul Guvernului. 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Mai, 2020 - 19:56

Unii se plâng, alții se tem și alții doar constată că, lipsită de legi pentru gestionarea pandemiei Covid 19 în regim de stare de urgență sau de alertă sau de altceva, societatea românească se va deda pentru câteva zile, până la intrarea în vigoare a legii prin care legislativul rușinii a acceptat dictatura (aparent numai pe timp limitat), unui dezmăț comportamental care va deschide porțile ucigașului virus.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 5 Mai, 2020 - 09:29

Sunt războaie pe care unii le prelungesc pentru a se pune în cea mai bună poziție de a negocia pacea. Sunt păci pe care unii le prelungesc pentru a se pune în cea mai bună poziție de a purta războiul. Într-o singură săptămână, Președintele României a vorbit la telefon cu omologul său american, a atacat China prin intermediul Huawei și a acuzat Ungaria prin intermediul PSD. Cum se leagă aceste evenimente? Sunt ele menite a încălzi un război care merge spre pace sau a răci o pace care se îndreaptă spre război?

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 11:07

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 20 Martie, 2020 - 18:03

Sute de mii de români au luat ostatec, prin voluntarismul lor iresponsabil și egoismul lor miop, dreptul colectiv și individual al compatrioților lor de a decide că vor să facă sacrificii pentru a scăpa de suferințele provocate de Covid19. Sunt cei mulți, foarte mulți, mult prea mulți, deși rămân, totuși, o minoritate, care au luat hotărârea, indiferent din ce motive, să își aroge libertatea de a purta virusul ucigaș prin lume impunând celorlalți infectarea și suferința.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 17 Martie, 2020 - 10:59

 

Motto: Caveant consules ne quid detrimenti reipublicae capiat! (Consulii să vegheze ca republicii să nu i se aducă vreun prejudiciu! ) Instituția stării de urgență este cunoscută și folosită de multă vreme și în multe locuri, ea fiind necesară în anumite împrejurări. Nu instituirii stării de urgență trebuie să i ne opunem, dacă anumite măsuri sunt necesare în condițiile pandemiei, ci relei sau insuficientei ei definiri concrete, constând în indicarea drepturilor fundamentale care sunt restricționate și a limitelor acestei restricționări.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 24 Octombrie, 2019 - 20:36

 Raportul MCV pentru Romania pe anul 2019 este produsul tradarii Presedintelui Iohannis si a ministrului justitiei Ana Birchall, facilitate de cedarile lase ale PSD.

Toate fortele politice si civice bulgare au cerut incetarea MCV care, oricum, din 2010 nu mai avea baza legala in dreptul UE. Teodor Melescanu a refuzat - din ordinul cui sau de teama cui? - sa notifice aceasta situatie Comisiei europene si sa puna capat ilegalitatii si discriminarii practicate de comisarul Timmermans, asa cum convenise intr-o discutie purtata cu mine.

 

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:27

„Moarte PSD!” Acesta este strigătul de luptă care s-a auzit prin piețe în ultimii ani; la concurență cu „DNA să vină să vă ia!”, care nu era decât una dintre metodele indicate pentru punerea în practică a îndemnului dintâi – atotcuprinzător, absolut și definitiv.

CONCURENT ȘI DUȘMAN  NU ESTE ACELAȘI LUCRU

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 12:41

(mistere, mistere - bani, putere, crima) Jeffrey Epstein a fost un super bogatas american cu gusturi pedofile. El a creat o imensa retea de putere care includea chiar si sefi de state si guverne, alaturi de membri ai caselor regale, vedete de cinema, bancheri, magistrati, oameni politici etc, pe care o servea (cu placeri trupesti si ajutoare financiare), dar de la care primea favoruri (inclusiv judiciare), informatie si influenta politica.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 9 Septembrie, 2019 - 20:22

De ce Secretarul de Stat Mike Pompeo i-a inlcus pe copiii lui Liviu Dragnea pe lista celor cărora le este interzisă intrarea în SUA? De ce ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, iar nu cel de la București, Hans Klemm, a venit să ne anunțe pregătirea unei „foi de parcurs” americane pentru justiția română? De ce Premierul Dăncilă nu se mai întâlnește cu Vicepreședintele Pence în marja sesiunii anuale a Adunării Generale ONU? De ce Procuroul General / Ministrul de Justiție al SUA, William Barr, a invitat-o pe Ana Birchall la Washington, tocmai pe când aceasta era demisă la București?

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 13:46

1. Criticile mele legate de lentoarea și lipsa de consistență a măsurilor legislative absolut necesare pentru a pune capăt abuzurilor judiciare și a asigura respectul drepturilor omului și al interesului național în lupta împotriva corupției, au determinat o nouă acțiune diversionistă a forțelor ilegitime din subteranele „statului de drept” și din „industria anticorupției”. Ideea care se vrea acreditată este aceea că aș fi o armă folosită de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a se răfui cu ministrului justiției Tudorel Toader.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 1 Februarie, 2019 - 12:23

Curtea de Apel din București a suspendat Decretul prezidențial prin care Generalului Nicolae Ciucă i s-a prelungit mandatul de șef al Statului major al Apărării până la finele anului 2019. Consecința imediată este aceea că funcția respectivă este preluată de locțiitorul la comandă așa cum decisese anterior Guvernul.

 

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 15:40

 

CCR a constatat fara drept de apel ca intre anii 2014 si 2018, ICCJ a alcatuit completurile de cinci judecatori nu doar cu violarea principiilor si ordinii constitutionale care garantau dreptul cetatenilor la un proces echitabil, ci si cu ignorarea prevederilor explicite ale legii pe care nici cel mai nepriceput om nu le-ar fi putut intelege altfel decat erau scrise. Astfel, presedintii completurilor respective - tocmai ei - au fost investiti fara tragere la sorti, printr-un act arbitrar al conducerii acelei instante.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 13:18

Intrucat incalcarea dispozitiilor legale privind compunerea completului de judecata este sanctionata cu nulitatea absoluta, potrivit art. 281 din C.p.p., devenea evident ca si sentintele in baza carora cei doi se aflau in detentie erau lovite de nulitate.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 10:39

Lovitura de stat a devenit permanentă iar România aproape a făcut pasul de la un stat eșuat la dictatură.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 28 Decembrie, 2018 - 18:29

Decretul prezidențial de prelungire a mandatului Șefului Statului Major al Apărării, neavând la origine propunerea Guvernului, este neconstituțional și nu produce nici un fel de efecte juridice. Acesta este doar un alt act de subminare a ordinii constituționale.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 06:11

Dacă finalitatea oricărei ordini este menținerea păcii, sfârșitul oricărei ordini este începutul războiului. Iar războiul este calea către o nouă ordine și astfel către pace. Când ordinea care se stinge este globală, și războiul în care trece este global.

 

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 14:08

Filosoful francez Emmanuel Todd, în lucrarea intitulată “Inventarea Europei”, aprecia că viitorului federalizării europene va depinde de modul în care fiecare european se va raporta la celălalt, în condițiile în care, sub influența geografiei, mentalitățile naționale circumscriind atât planul religios, cât și planul ideologic, sunt diferite. Pornind de la această observație, Todd își exprima scepticismul cu privire la viitorul UE.

 

Evenimentele dramatice din Franța m-au făcut să îmi reamintesc această teorie.

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:52

„Nimeni nu este hărăzit să fie prietenul permanent sau dușmanul permanent al Angliei; Anglia are numai interese permanente.” – spunea lordul Palmerston în secolul XIX. O cugetare care se potrivește și României în secolul XXI.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:14

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președintelui Vladimir Putin, a confirmat la o întâlnire cu jurnaliștii că ar fi primit, în ianuarie 2016, două e-mailuri din partea lui Michael Cohen, fostul avocat privat al Președintelui Donald Trump, prin care era rugat să aranjeze o întâlnire cu șeful administrației prezindențiale ruse, Serghei Ivanov, ca să discute posibilitatea ridicării unui Turn Trump la Moscova. Cu câteva zile înainte, dl Cohen își recunoscuse vina de a fi mințit Congresul în legătură cu această afacere, pe care o urmărise în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.

Tip publicație: Intrare blog