Publicat: 20 Mai, 2015 - 07:42

Postări de Adrian SEVERIN

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 12:28

Cel mai naiv și cel mai ateu dintre români trebuie și poate să înțeleagă că mizele luptei care se dă în aceste zile în comuna Ion Corvin din județul Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, nu este nici combaterea pandemiei Covid 19 nici calitatea comunicării dintre stat și BOR, ci instaurarea sau refuzul dictaturii și distrugerea sau păstrarea identității naționale.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 15:01

Ridicarea Chinei este, deja, un fapt banal. Tot mai multă lume privește spre Oceanul Pacific spre a vedea spectacolul luptei pentru supremație dintre China și SUA. Mai puțini observă, însă, și existența unui front european al confruntării dintre cele două puteri. Or, victoria în Europa poate fi esențială pentru soarta bătăliei Pacificului.

PACEA EUROPEI ARE NEVOIE DE GARANȚII PARAEUROPENE

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 18:57

Vineri, 20 noiembrie 2020, a avut loc Conferința organizată de Adunarea Parlamentară a OSCE, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al Franței, pentru aniversarea a treizeci de ani de la adoptarea Cartei de la Paris (1990), când, constatându-se încetarea Războiului Rece și cu credința că „epoca confruntărilor și diviziunii Europei a luat sfârșit”, s-a decis transformarea Conferinței pentru Securitate și Cooperare în Europa – în cadrul căreia fusese adoptat Actul final de la Helsinki (1975) și care a făcut posibilă „destinderea” în raporturile dintre adversarii ordinii mondiale bipol

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 12:10

Oamenii rușilor’ din rândul analiștilor români (precum IC), se străduiesc să șteargă urmele susținând că Dodon a pierdut fiind susținut de ruși, în fața Maiei Sandu, susținută de UE.

Fals! Dodon a pierdut pentru că NU a fost susținut de ruși. Pentru Vladimir Putin, președintele unui popor de jucători de șah, nu poate exista un mai bun președinte al Republicii

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 25 Octombrie, 2020 - 15:21

Era de așteptat ca în aceste zile ambasadorul Adrian Zuckerman-Zaharescu să fie cu ochii pe soarta alegerilor din SUA, cel puțin pentru a ști dacă este cazul să își facă bagajul sau nu, și totodată, să negocieze la Cotroceni, pentru orice eventualitate, o medalie și un loc în consiliul de administrație al vreunei societăți comerciale românești plătitoare de indemnizații și bonusuri grase.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 15:04

Oare românii de altădată să fi fost cu mult diferiți în comparație cu românii de astăzi, care asistă apatici la distrugerea statului lor național? Să fi avut acel popor format majoritar din țărani cu puțină știință de carte, răspândiți prin munți și prin vâlcele, sau munciți pe moșiile boierești, un sentiment național mai puternic decât urmașii lor de peste secole alfabetizați, urbanizați și...digitalizați?

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:47

Ambasadorul SUA în România, dl Adrian Zuckerman, a anunțat cu glas mare că țara sa va susține realizarea unui mare coridor de transport cu virtuți strategice care va lega Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană (Egee), traversând România. Ideea ar fi deja aprobată și ar urma să se treacă la punerea sa în practică. Că va fi așa sau nu, rămâne de văzut. Care este, însă, mesajul pe care ruta aleasă o transmite statelor implicate, putem încerca să descifrăm de îndată.

INIȚIATIVE ROMÂNEȘTI ANTERIOARE INTEGRĂRII EURO-ATLANTICE

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 5 Octombrie, 2020 - 14:27

Printr-o coincidență, astăzi, 5 octombrie 2020, Ziua internațională a educației, încep efectiv, într-o atmosferă de confuzie generală, și cursurile universitare, după ce în ultimele zile ale săptămânii precedente au avut loc triste festivități de deschidere a anului universitar în regim covidocrat.

Distanțarea socială în procesul educativ este un alt pas către dezumanizarea societății. Nu, formula nu este greșită. În domeniul educației distanțarea fizică este distanțare socială, adică alienarea tinerilor de comunitate, desăvârșind opera începută de internet, wi-fi și I Phone.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 12:04

Nu m-aș fi referit la dezgustătorul atac al lui Rareș Bogdan împotriva doamnei Renate Weber dacă zicerile sale, în mod normal ireproductibile, nu ar fi fost puse în circulație largă, cuvânt cu cuvânt, chiar de către criticii săi, și dacă, în condițiile acestei nefericite publicități, nu m-ar fi revoltat absența oricărui protest sau oricărei deziceri din partea societății civile și a așa ziselor noastre elite politice, în fruntea cărora strălucesc trist PSD și intelectualii săi. Altminteri, cea mai bună terapie împotriva unor asemenea personaje și gesturi este ignorarea lor absolută.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 25 August, 2020 - 11:25

Fără îndoială că diplomația a devenit altceva decât ceea ce obișnuia să fie, iar dreptul internațional trebuie reinventat. O ultimă dovadă în acest sens ne-a oferit-o ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Adrian Zuckerman. În loc să își exprime îngrijorările și îndemnurile în dialog direct cu Ministerul Afacerilor Externe al țării în care este acreditat, acesta o face printr-un editorial dat publicității pe pagina electronică a ambasadei.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 18 August, 2020 - 11:11

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a chemat la constituirea unei coaliții internaționale pentru contracararea „amenințării” chineze. Răspunzând întrebării unui ziarist, referitoare la reacția României față de apelul american, președintele Iohannis a filosofat asupra „transformărilor geopolitice” din lumea contemporană și a expediat problema spre studiu MAE, care „cu siguranță va găsi o soluție”.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 15 August, 2020 - 12:54

Se zice că nimic nu consolidează mai mult o coaliție decât un bun inamic comun. Se mai zice că inamicul dinăuntrul cetății este mai periculos decât cel din afară. Evenimente relativ recente arată că sfidările externe sunt pentru aliații NATO mai puțin periculoase decât dezbinarea internă. Și asta tocmai când România și-a pus în coșul NATO toate atuurile și toate speranțele securității sale naționale.

SINGURI DACĂ SE POATE; ÎMPREUNĂ DACĂ ESTE INEVITABIL!”

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 10 August, 2020 - 19:01

Adrian Năstase are reputația unui om cu umor. Recentul „privilegiu” al apariției la televiziunea Antena 3 (acest CNN mioritic al „breiching niuzului” permanent) i-a oferit ocazia de a aduce o nouă dovadă în susținerea faimei sale.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 10 August, 2020 - 16:57

Nu pot spune dacă folosirea măștilor medicinale ne oferă o suficientă protecție împotriva contaminării cu virusului SARS-CoV-2 sau nu. Doar medicii o pot spune. În acest sens mă îngrijorează faptul că medicii se contrazic - între ei și pe sine, de la o zi la alta.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 6 August, 2020 - 10:28

Nici în timpul Anei Pauker diplomația română nu a trădat interesul național cum o face sub conducerea lui Bogdan Aurescu

Decizia MAE de a nu utiliza toate mijloacele în apărarea statului român, parte în procesul Koveși împotriva României, aflat pe rolul CEDO, este un act de trădare care se încearcă a fi acoperit prin argumente asociind incompetența, servilismul, reaua credință și prostia patentă.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 4 August, 2020 - 18:22

Găsiți pe această pagină, ceva mai jos, articolul meu intitulat “Protest și diversiune”, publicat ieri, 2 august 2020.La finele articolului am așezat două fotografii, pe care le-am explicat printr-un Post Scriptum. Ele se regăsesc pe toate paginile de știri ale presei germane și internaționale.

Cu câteva ore în urmă Facebook a acoperit pozele respective adăugând următoarea inscripție: “informații false; conținut verificat de instituții independente de verificare a informațiilor”. Cenzura funcționează, deci, cu nestăvilită energie!

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 25 Iulie, 2020 - 14:00

„Banii dați României de UE” zilele acestea, la Consiliul European de la Bruxelles, fac obiectul unor nesurprinzătoare dispute. Președintele Iohannis flutură servieta cu care s-a dus la lăudatul pom european și ne spune că, întrucât nu mai avem probleme cu statul de drept, s-a întors cu ea plină de bani. Aliații dlui Iohannis de la USR&CO.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 21 Iulie, 2020 - 14:28

Istoria ne spune că rețeta cea mai sigură a ieșirii din crizele sistemice este războiul. Tot ea ne arată că atunci când o nouă putere regională sau globală se ridică și își reclamă locul la masa protagoniștilor ordinii mondiale, prima reacție a mesenilor este să se coalizeze împotriva ei, chiar și cu riscul epuizării rolului lor istoric, iar nu să revizuiască distribuția bucatelor. Astăzi este pandemia Covid 19, care ascunde vederii, de fapt, o veche criză a democrației și una mai recentă a economiei consumeriste, și avem China.

CHINA ÎMPOTRIVA TUTUROR?

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 16 Iulie, 2020 - 15:28

Pandemia Covid 19 absoarbe complet atenția românilor și nu numai a lor. În acest timp în lume au loc sau se accelerează procese care reconstruiesc ordinea lumii. Dincolo de sfidările medicale și economice, ele trebuie să pună România într-o stare de alertă geopolitică. A crede că lumea de după pandemie și de după căderea imperiului american (căci toate au un început și un sfârșit) va lăsa neschimbat sistemul de securitate al României, conceput cu circa un sfert de secol în urmă, ar fi o eroare imensă.

RECĂDEREA ÎN HAOS SISTEMIC

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 18 Iunie, 2020 - 13:23

 În aceste zile dramatice de sfârșit de veac, societatea românească pare împărțită între cei care sunt adepții fanatici a tot ceea ce recomandă dr. Raed Arafat, privindu-l ca pe un salvator al neamului, și protestatarii care îl condamnă la moarte civică, exasperați de ineptele restricții impuse nouă în absurda așteptare a unui Godot cu nume de virus. Mai nimeni nu încearcă, însă, să îl înțeleagă.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 13:28

Cuvintele care urmează nu sunt ale mele, ci ale fostului Președinte al României, susținător al “statului de drepți” și al luptei împotriva corupției, Traian Băsescu.

Ele nu au fost rostite într-o cârciumă, ci în Parlamentul european, unde s-a cerut, practic, uniformizarea definirii unor fapte de corupție la nivel european în așa fel încât ceea ce este licit și de laudă la Bruxelles să nu fie penal și de ocară la București. 

Aceste cuvinte sunt pentru români o zguduitoare mărturisire cu valoare de (auto)denunț. Iată-le: 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 5 Iunie, 2020 - 08:57

 

Un fost ministru al justiției, remaniat cu ceva timp în urmă, în pofida rezistenței sale la acest „dureros” proces constituțional de ejectare, își deapănă într-un interviu dat recent publicității, amintirea „suferinței” îndurate din pricina unor „penali” care făceau „presiuni” asupra lui ca să inițieze legislație pentru modificarea codurilor cu același nume. O lovitură de picior dată astfel unor oameni din mâna cărora a mâncat, acum căzuți sub ghilotina unei (in)justiții pe care ca ministru, a refuzat să o reformeze.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 31 Mai, 2020 - 17:00

 

Dându-și seama că s-ar putea să răspundă pentru aplicarea unor norme neconstituționale, în ultimele săptămâni polițiștii au evitat amendarea celor care nu purtau mască acolo unde ordonase Tătarul de la Sănătate. Bravo lor!

Iată însă că o poză buclucașă a condus la situația în care de la această atitudine de prudență constituțională se face excepție tocmai în cazul Premierului aflat la originea neconstituționalității. Acesta a fost amendat .... la cerere (sic!) pentru a nu fi purtat mască chirurgicală în biroul său din sediul Guvernului. 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Mai, 2020 - 19:56

Unii se plâng, alții se tem și alții doar constată că, lipsită de legi pentru gestionarea pandemiei Covid 19 în regim de stare de urgență sau de alertă sau de altceva, societatea românească se va deda pentru câteva zile, până la intrarea în vigoare a legii prin care legislativul rușinii a acceptat dictatura (aparent numai pe timp limitat), unui dezmăț comportamental care va deschide porțile ucigașului virus.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 5 Mai, 2020 - 09:29

Sunt războaie pe care unii le prelungesc pentru a se pune în cea mai bună poziție de a negocia pacea. Sunt păci pe care unii le prelungesc pentru a se pune în cea mai bună poziție de a purta războiul. Într-o singură săptămână, Președintele României a vorbit la telefon cu omologul său american, a atacat China prin intermediul Huawei și a acuzat Ungaria prin intermediul PSD. Cum se leagă aceste evenimente? Sunt ele menite a încălzi un război care merge spre pace sau a răci o pace care se îndreaptă spre război?

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 11:07

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 20 Martie, 2020 - 18:03

Sute de mii de români au luat ostatec, prin voluntarismul lor iresponsabil și egoismul lor miop, dreptul colectiv și individual al compatrioților lor de a decide că vor să facă sacrificii pentru a scăpa de suferințele provocate de Covid19. Sunt cei mulți, foarte mulți, mult prea mulți, deși rămân, totuși, o minoritate, care au luat hotărârea, indiferent din ce motive, să își aroge libertatea de a purta virusul ucigaș prin lume impunând celorlalți infectarea și suferința.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 17 Martie, 2020 - 10:59

 

Motto: Caveant consules ne quid detrimenti reipublicae capiat! (Consulii să vegheze ca republicii să nu i se aducă vreun prejudiciu! ) Instituția stării de urgență este cunoscută și folosită de multă vreme și în multe locuri, ea fiind necesară în anumite împrejurări. Nu instituirii stării de urgență trebuie să i ne opunem, dacă anumite măsuri sunt necesare în condițiile pandemiei, ci relei sau insuficientei ei definiri concrete, constând în indicarea drepturilor fundamentale care sunt restricționate și a limitelor acestei restricționări.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 24 Octombrie, 2019 - 20:36

 Raportul MCV pentru Romania pe anul 2019 este produsul tradarii Presedintelui Iohannis si a ministrului justitiei Ana Birchall, facilitate de cedarile lase ale PSD.

Toate fortele politice si civice bulgare au cerut incetarea MCV care, oricum, din 2010 nu mai avea baza legala in dreptul UE. Teodor Melescanu a refuzat - din ordinul cui sau de teama cui? - sa notifice aceasta situatie Comisiei europene si sa puna capat ilegalitatii si discriminarii practicate de comisarul Timmermans, asa cum convenise intr-o discutie purtata cu mine.

 

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:27

„Moarte PSD!” Acesta este strigătul de luptă care s-a auzit prin piețe în ultimii ani; la concurență cu „DNA să vină să vă ia!”, care nu era decât una dintre metodele indicate pentru punerea în practică a îndemnului dintâi – atotcuprinzător, absolut și definitiv.

CONCURENT ȘI DUȘMAN  NU ESTE ACELAȘI LUCRU

Tip publicație: Intrare blog