Publicat: 8 Septembrie, 2020 - 14:47

Postări de Alina Mungiu-Pippidi

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 20:09

Dna Prof. Univ. Dr. Carmen Dorobăț a fost o prezență constantă în media după declanșarea pandemiei de coronavirus grație faptului că se află la conducerea celui mai mare spital de boli infecțioase din Moldova – unde am studiat și eu ca studentă la UMF Iași în tinerețe. Nu o cunosc, nu îmi amintesc să o fi avut asistentă. Ca toată lumea am citit însă acum cîțiva ani deja despre flagrantul în care ea și soțul ei au fost prinși (banii sub saltea) pentru primirea de șpagă de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, pentru a-i promova la examene.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 23:52

România sinistră (femeie arsă în valiză pe cîmp, babă de 91 de ani violată de un mascul de 19, în Prahova, containere cu morți) și România sublimă (doctori care intră în flăcări să-și salveze personalul și bolnavii, salvări care aleargă cu personal în combinezoane inflamabile pe linia de tramvai de pe bulevardul Ștefan cel Mare) pălesc în fața României caricaturale. Statul paralel însuși e adesea o caricatură grotescă, numai slăbiciunea societății și ai ales a politicienilor îi dă dimensiuni și puteri monstruoase.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 14:43

 ...dacă măcar astea 10 lucruri nu sunt pe agendă.

Politica stă adesea în calea bunei administrații în România, dar s-a atins paroxsimul zilele astea, cînd nu s-a putut carantina Sibiul că autoritățile locale nu aveau access la Iohannis să îl întrebe dacă lor li se aplică legea sau nu și evident nu știau răspunsul la întrebare, nici curajul să ghicească.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 11:55

Mulți români din SUA, ca și data trecută, au votat pentru Donald Trump și agenda lui anti-imigranți (imigranți mai noi ca românii), anti-globalizare, anti-lupta cu schimbarea de climat. Ca și mulți americani, au avut rațiunile lor.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 09:37

Camelia Bogdan e cea mai ciudată câștigătoare din România.

Votată de mii de oameni pe România Curată în 2016 și 2017 (eu nu o cunoșteam) pentru că a avut curajul să îl condamne pe Dan Voiculescu și să încerce să recupereze zecile de milioane prejudiciu, deși a înghețat averea lui Ovidiu Tender, a demascat o inspecție judiciară neprofesionistă și a făcut cel mai mult din toți judecătorii români să scurteze termenele și să arate cum poți descîlci un caz de spălare a banilor, nu a fost promovată.

A fost dată afară din magistratură de colegii ei din CSM.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 19 Octombrie, 2020 - 10:05

Adrian Năstase recidivează cînd scrie conducerii PSD că nu merită să tragă pe linie moartă pe alde Șerban Nicolae pentru că ”Alina Mungiu-Pippidi oricum nu ne va vota”.

Presupun că argumentul este că nu merită îndepărtați oameni care au făcut servicii partidului de dragul unora cu ideologii diferite sau standarde morale nerealiste.

Argumentul e greșit, și la nivel personal și la nivel general.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 12 Octombrie, 2020 - 14:48

Cine să îl verifice pe Baranga, ăsta, când el însuşi a fost şef la ORNISS, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat?

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 22:03

Alegeri murdare, cu acuze de furt la vot, înscenări odioase, kompromate de presă, mahala, PNL=PSD=partide nereformate și alte asemenea.

Dar și cîteva sclipiri de frumusețe veritabilă, nu toate victorioase, dar arătînd un lucru clar: votanții noștri sunt normali la cap și au discernămînt. Ba mai mult de atît, votanții din țară, că ei singuri au avut dreptul să voteze la locale, au aspirații, vor altceva, vor mai mult.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 28 Septembrie, 2020 - 12:03

E bine să ne bucurăm azi, că luptăm pentru Nicușor de aproape zece ani și că în ultimele zile campania contra lui ajunsese la cele mai mizerabile cote.

Pensionarilor care au votat PSD să nu le fie teamă, PSD nu va dispărea, pentru că interesele lor trebuie reprezentate. Dar se va reforma – o treime din oamenii lor au fost pe lista noastră neagră. Prea mult.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 26 Septembrie, 2020 - 14:58

Acum câțiva ani, România curată a luat partea Clotildei Armand fără rezerve la alegerile locale. Părea că i se făcuse o nedreptate la vot, deși nu s-a dovedit nimic (nu se dovedește niciodată nimic când e vorba de alegeri, numai la referendumul anti-Băsescu, când toată lumea era oricum contra lui Băsescu, s-au băgat oameni în pușcărie). Programul Clotildei nu era nici atunci cine știe ce, plaje pentru nordul Capitalei și alte lucruri de lux.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 11:07

Succesul guvernului Orban de la finele acestui august trebuie citat în manualele anticorupție. Deși, dacă mă gândesc mai bine, într-un singur manual anticorupție, cel în bruxeleză, pus pe coloana din dreapta (pe stînga – premierul bulgar Borisov, căruia trebuia să i se ridice MCV-ul anul ăsta și teancul de euro de pe noptieră cu care a fost filmat de atunci). Că în restul lumii ce s-a petrecut la București nu e de fapt așa de original.

Tip publicație: Articol