Publicat: 19 August, 2020 - 19:58

Postări de Codruț SARAFOLEANU

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 16:00

Nu sunt nici politician și nici virusolog. Așa că voi vorbi despre ambele. Pentru că asta face toată lumea bună în tara asta. Vorbește și susține teze, mai ales despre ceea ce nu știe.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 16:51

De câteva zile pe lângă nelipsitele știri sumbre despre Covid, am primit vesti despre o noua tragedie petrecuta într-un spital din România. Din păcate acest sumbru eveniment este parte dintr-un șir funest, care probabil nu se vă încheia prea curând. Deoarece sistemul sanitar din țara noastră este în continuare capabil de astfel de surprize neplăcute. Nu cred că important este acum să căutam vinovați și să aruncăm iarăși cu invective și acuze peste tot corpul medical. Deși culpabilizarea generală a acestuia este sport național.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 26 Octombrie, 2020 - 11:25

Ciudat destin al unui oras, denumit in perioada interbelica mica metropola a luminii, sa aiba atatea prabusiri si cu toate acestea sa se incapataneze sa existe.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 8 Octombrie, 2020 - 15:34

Dincolo de false teme de importanta capitala care se dezbat in spatiul public sau in grupuri restranse, este evident ca evolutia pandemiei cu noul coronavirus preocupa si ingrijoreaza.

Pornesc de la premiza ca informatiile si stirile alarmiste care abunda trebuie tratate cu multa circumspectie si integrate intr-un context. Dezavuez atitudinile negationiste si ostentatia cu care „conspirationistii” actioneaza, deoarece pun in pericol si sanatatea altora.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 13 Septembrie, 2020 - 17:34

Invatam inca din ciclul scolar primar ca limba noastra-i o comoara. Si putem lesne descoperi nuante si sensuri multiple la acelasi cuvant sau expresie, in functie de context sau de felul in care este exprimata alocutiunea. Limba romana este plina de cuvinte care nu au corespondent sau inteles in alte limbi. Ne putem delecta cu o incredibila varietate de regionalisme care dau savoare limbii vorbite sau scrise.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 5 Septembrie, 2020 - 07:30

Subiect de maxima actualitate in toate mediile, inceputul scolii preocupa intens, atat epidemiologic dar si social sau financiar. Dincolo de binecunoscutele discutii referitoare la numarul de elevi din clase, normele de triaj epidemiologic, riscul de imbolnavire sau neajunsurile invatamantului online, nu am vazut o preocupare reala pentru schimbarea sistemului de predare si implementarea conceptului de scoala moderna adaptata epocii in care copii se formeaza, traiesc si vor profesa.

Tip publicație: Intrare blog