Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Sâmbătă, 16 Noiembrie, 2019 - 17:28

(Manifest pentru țărani și fermieri)

Am revenit la Casa de Comerț Unirea, una dintre cele mai frumoase inițiative în slujba fermierului și a țăranului român. Nu știu dacă toți cititorii sunt la curent cu această Casă de Comerț Unirea, inițiată de Ministerul Agriculturii și deschisă cu cîteva zile înainte de căderea guvernului Dăncilă. Ea era primul magazin dintr-o serie menită să acopere mai multe orașe mari din România și care unități ar fi urmat să găzduiască produsele bio sau de mare calitate ale țăranilor și fermierilor români.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 13:03

Ies miniştrii la bătaie de parcă ar fi alarmă de război. La fel ies şi cîrtiţele din pămînt, dacă le aplici o inundaţie cu furtunul. Şi Iohannis s-a speriat de valul stîrnit de refuzul participării la dezbateri cu Viorica Dăncilă. Nici acum, în pragul celui de-al doilea mandat, el n-a înţeles că dezbaterile nu se organizează să-i folosească dumisale. Miercuri seara, pe fugă, supuşii săi de la Cotroceni au anunţat o conferinţă de presă care să mai calmeze din revolta publică.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:41

De cînd se aşază ca un căţel răzgîiat în preajma lui Klaus Iohannis, Rareş Bogdan pare să contamineze. Lui, penibil om politic român, îi apartin frazele de mai jos:

„Prima dată când sunt nevoit să o fac pur și simplu PROASTA pământului. Nu am văzut asa ceva în viața mea! Ruşine maximă pentru PSD și pesedişti că au ajuns să fie conduşi de o astfel de creatură“.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 10:43

S-a terminat prima rundă a campionatului național de vorbărie politică. Fără surprize și cu multe dezamăgiri ale celor care și-au imaginat că ar putea da o lovitură. Acum urmează play-off-ul. Chiar dacă nu e de așteptat ca el să aducă un învingător surpriză, el poate produce descalificarea cîștigătorului chiar înaintea urcării sale pe podium.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 11:08

Ludovic Orban a început prost. Vrea să se laude că muncește zi și noapte, vrea să se vadă asta la televizor și a preluat de la Victor Ponta păcatul de a vorbi în direct la TV în deschiderea ședințelor de guvern. Mare brînză! Din două-trei explicații scapă cel puțin o prostie. N-are cine s-o mai dreagă din moment ce a spus-o primul-ministru. Eventual președintele României să iasă în fața camerelor și să spună că premierul nu prea știe ce vorbește.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 07:32

Joi este ultima zi de campanie. De vineri, privilegiații politicii românești, diasporenii încep să voteze. O să rîdeți. Ei luptă mai departe cu un comunism imaginar, în vreme ce muncesc din greu la un capitalism care a luat și ia din România tot ce este mai bun: bărbați pricepuți la muncă, intelighenția super-dotată, femei frumoase, fabrici, resurse, energie, lemn etc. Pentru autohtoni au mai rămas serviciile. Adică șmotrul. Nu este o problemă? După mintea celor care conduc serviciile secrete și profită la greu de pe urma unei asemenea îndeletniciri nu este o problemă.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 21:20

De ce n-a demisionat Ludovic Orban de la „Cabinetul Trăilă şi asociaţii“ cînd a aflat că generalul Dumitru Dumbravă, autorul monstruosului şi nedemocraticului mecanism de supraveghere şi manevrare a Justiţiei, se învîrte pe acolo? Un răspuns trebuie dat. Și el este destul de simplu. Pentru că este compatibil cu Doru Trăilă şi cu Dumitru Dumbravă. Și, dacă este compatibil cu aceştia, de ce n-ar fi la fel de compatibil cu cei pe care i-a selectat să facă parte din guvernul său? Ce înseamnă compatibil?

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 2 Noiembrie, 2019 - 11:04

Dintre știrile și prostiile care năvălesc zilnic în redacție, am pus la păstrare cîteva citate aparținînd inodorului personaj al Camerei de Comerț şi Industrie a României. Ce l-o fi apucat pe dolofanul nostru din fruntea CCIR să iasă la rampă atît de hotărît? Si nu cu cine știe ce luminăție economico-finaciară, ci cu o critică dură la adresa guvernului Dăncilă! Culmea, Mihai Daraban a fost membru PSD, fiind la un moment dat șeful organizației de tineret. El este băiatul directorului Șantierului Naval Constanța, și el fost PSDR-ist.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:43

Am văzut-o pe Viorica Dăncilă mergînd cu bicicleta spre o realizare a guvernului său. N-am reținut denumirea și importanța obiectivului. Am reținut doar mersul cu bicicleta, așa cum n-am reținut motivul pentru care Klaus Iohannis a călărit o bicicletă pentru a juca un rol într-o întîlnire întîmplătoare cu ziariștii în preajma Arcului de Triumf, regizată grosier de niște mediocri. Este aceeași bicicletă, chiar dacă una a fost de damă, cealaltă pentru bărbați.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 27 Octombrie, 2019 - 08:06

Diversiunile din campania electorală au devenit un loc comun. Chiar și filmulețele cu care se încearcă schimbarea agendei sau dărîmarea candidatului. Primul film de scurtmetraj și de mare succes a fost cel cu ”palma care n-a fost pumn” dată de Traian Băsescu unui copil de la Ploiești. Din păcate, efectul a fost contrar, Traian Băsescu cîștigînd detașat pe calculator în urma vizitei lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 08:36

Nu știu cine este interesat de părerea mea despre Programul de guvernare produs de Ludovic Orban și de cei care îl înconjoară. Îmi fac totuși datoria să aștern cîteva păreri. Poate folosesc la ceva. Nu la guvernare, ci la înțelegerea comportamentului acestui val de critici usturătoare. Pe alocuri, programul Orban este o ciornă superficială. Prezentarea ei drept Program ne obligă să reconsiderăm toate acuzațiile aduse Alianței PSD-ALDE drept orăcăială orchestrată.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 21 Octombrie, 2019 - 22:02

1. Șocantă plîngerea lui Liviu Dragnea legată de felul în care Viorica Dăncilă și-ar fi plătit angajații la cabinetul de europarlamentar. La fel de șocantă este și plîngerea care ar putea duce la desființarea PSD. Nu știu alții ce zic, dar mie mi se pare că, imediat după arestare, Liviu Dragnea a căzut la nivelul lui Victor Ponta. Sau chiar mai jos.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 20:04

Parcă pauza asta scurtă între scandaluri merită folosită altfel decît pentru politichia noastră chioară. Dimineaţă devreme, că nici nu se crăpase bine de marţea luminoasă de ieri, o coniţă care nu ştie bine nici să scrie şi nici să vorbească a sărit cu clonţul pe o ştire care i s-a părut numai bună de terfelit. Cică Petre Daea, ministrul cu figură de comediant, ar suferi după Alimentara de altădată!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 14 Octombrie, 2019 - 08:25

Președintele a devenit artist. Improvizează după starea sa sufletească și după nevoi. A ieșit voios la camere și a zis că el este adeptul anticipatelor. A doua zi tot el s-a prezentat la rampă să ne explice cît de dificile sunt, deși secretara și portarul primăriei din Sibiu ne-ar fi explicat și mai bine și mai clar și ar fi încheiat cu
– Știți Dumneavoastră tare bine!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 7 Octombrie, 2019 - 15:03

Săptămîna trecută, poate miercuri, poate joi spre seară, la o intersecție din Băneasa, așteptam în spatele unui începător cu portocală galbenă să facă stînga. Exact atunci privirea mi-a căzut pe capul mare, acoperit cu pălărie al unui actor de western, de aventurier american. Parcă îmi era cunoscut de undeva, din cine știe ce film cu căruțe, cu pistoale și indieni. Am rămas o clipă locului să văd și titlul filmului. Si cînd colo, nu era nici un western.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:41

Nu mai avem nici procuror șef la DIICOT. L-a păpat Iohannis. Nu mai avem nici procuror șef la DNA. Nu pentru că a scoborît-o pe Luluța din înaltele-i sfere: nu vrea Iohannis un alt procuor șef la DNA care să nu vină din decizia lui.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 29 Septembrie, 2019 - 20:48

Cum se va ieși din conflictul legat de desemnarea Rovanei Plumb pentru alegerea pe postul de comisar european? În mod logic, PSD-ul va pierde. Este al nu știu cîtelea război bruxellez, purtat împotriva unor forțe în mare parte românești, dar și europene. E vorba de forțe mobilizate împotriva unui partid care are probleme de comunicare și de relaționare internațională încă de la mineriade.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 12:35

În cel mai nepotrivit moment al disputelor politice, chiar în buza campaniei electorale, PSD încasează o serie neagră. Viorica  Dăncilă face o vizită în SUA şi ratează o întîlnire cu Mike Pence, pierzîndu-se printre delegaţiile străine sosite în capitala americană şi la New York. Vizita în SUA nu era pentru autorităţile americane, sătule de asaltul atîtor politicieni de pe glob. Era pentru electoratul român care să vadă că şi premierul este primit la Washington şi poate reprezenta România.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 23 Septembrie, 2019 - 12:16

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Ei si? A turnat nițel ca să o ducă mai bine? De la un moment dat, a fost chiar Securitatea. Iar mai recent, chiar creierul noii Securități. Cînd sentința procesului intentat de CNSAS va deveni definitivă, am putea spune că pe fruntea personajului a fost pusă ștampila care îl categorisește definitiv. O lepră care a fost gata să facă orice pentru a se ridica deasupra colegilor și compatrioților săi.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 18:09

Votul COREPER în favoarea Laurei Codruța Kovesi m-a lăsat fără replică. Îmi răstoarnă toată logica, toate judecățile, toate articolele, toate punctele de vedere exprimate cu diferite prilejuri. Reprezentanții statelor membre ai Uniunii Europene au votat în favoarea unei procuroare nepropusă de România, aflată în situația de cercetată pentru tot felul de învinuiri în țara pe care a întors-o pe dos. În România ea este cercetată. În Europa ea este model de combatere a corupției și va cerceta.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 18:08

În nebunia culiselor pentru alegerile prezidențiale, Eduard Hellvig a găsit nițel timp să scoată capul în lume. S-a dus să țină un discurs la Universitatea de Vest, unde a vorbit, în fața camerelor de luat vederi tot de la SRI, probabil, ca lecție și discurs pentru studenți și angajați, aflati pe cine știe unde. Unde a vorbit directorul SRI ? Păi la inaugurarea programului de master „Studii de securitate globală” din cadrul Universității de Vest Timișoara!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 12 Septembrie, 2019 - 20:26

Orlando Teodorovici a anunțat o inițiativă legislativă cu consecințe multiple. De la 1 ianuarie 2019 pensiile speciale vor fi impozitate cu un procent între 30% și 50%. Tăcere toatală, de parcă ar fi fost vorba de o majorare, nu de o ciuntire a unor sume enorme obținute lunar de oameni cu greutate în aparatul de stat al României.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 19:13

Ura și iar ura! Statul paralel care nu există a triumfat din nou! Nu se vede, nu se aude, dar funcționează la greu. Dă roade numai pentru cei interesați. Pentru popor nu dă nici lapte. Numai apă chioară. Teodor Meleșcanu a devenit al doilea om în stat. Dacă președintele este anesteziat pentru o măsea și rămîne așa mai mult decît trebuie, Melecanu devine un fel de președinte. Și, astfel, poate zice că a făcut de toate. Eu spun că și unele treburi murdare ale statului paralel. Și ministru, și agent, și director SIE, și diplomat, și șef la apărare, și diriguitor la Justiție.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 8 Septembrie, 2019 - 05:22

I-a înșelat pe francezi, cînd a provocat incendiul în portul Rouen. A înșelat în dosarul ”Flota” învîrtind mărturiile și folosindu-se de tot felul de procurori şi judecători pe care i-a promovat mai tîrziu. I-a înșelat pe cei din PD, cînd le-a spus că n-a avut treabă cu securitatea și că este solidar cu ei.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 04:43

Audiențele enorme ale tragediei de la Caracal au întrecut toate așteptările. Romania TV a ajuns la gîtul ProTV, pe alocuri specialistă în tot felul de filme și povești a la Caracal.

De bună seamă că audiențele provocate de dezbaterile, uneori de flecărelile și mai puțin informațiile despre drama celor două fete, seamănă cu o poveste dintr-un film indian. Uneori mi s-a întîmplat să dau și peste filme indiene mai bune decît acoperirea cazului de la Caracal. Dar asta e! Publicul din România gustă la nebunie poveștile de acest gen.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 18:26

Mărturisesc că multe lucruri îmi scapă sau pur și simplu nu le înțeleg. Dacă nu le înțeleg, nu scriu despre ele. Dacă nu scriu, rămîn sub preș. Dar există lucruri chiar neînțelese care, lăsate sub preș, pot fi mortale pentru români, pentru democrație, inclusiv pentru caricaturalul nostru stat de drept.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 1 Septembrie, 2019 - 08:34

Ultima apariție televizată a președintelui, o ieșire cu acuze grosolane la adresa unui partid politic, a coincis cu lansarea panotajului electoral pentru candidatul Klaus Iohannis. Imediat ce scăfîrlia lui Klaus a fost împodobită cu șepcălia faimoasă prin plagiat, un fel de ”Klaus great again”, toate șoselele mai bune și mai importante ale țării s-au umplut cu figura adormită a președintelui, însoțită de sloganul său electoral. Pe la țară și prin orașele mici nici urmă de dînsul. Pe acolo sloganul său potrivit ar fi fost:
– ”Nu știu! Nu mă interesează!”

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 30 August, 2019 - 23:14

Theodor Paleologu rămîne o umbră palidă a tatălui său. Și se mai scoate cu numele de familie, despre care mulți cred că înseamnă cine știe ce. Purtat de o beizadea, nu face mai mult decît un număr la o motoretă. Printre știrile cu Caracalul, am aflat că acest politician figurant la umbra lui Traian Băsescu va candida la președinția României din partea unui minipartid.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 29 August, 2019 - 09:33

Cum veneam eu pe autostrada Pitești-București și lumina stinsă a verii se prelingea prin ierburi și porumbiști, iaca văd în depărtare un bolovan mare și negru din care rînjea chipul rotund al lui Klaus Iohannis. Strîng volanul și țin direcția spre dînsul, așteptînd un zmeu sau un dinozaur din filmele lui Spielberg.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 28 August, 2019 - 12:45

Cu cîteva dimineți mai înainte, am primit un SMS de la un prieten. Îmi transmitea numărul de telefon al unei doamne Dana din Alba Iulia. Care doamnă Dana lucra la un magazin și avea în păstrare un serviciu de vase al unei alte doamne din Alba Iulia. Și care doamnă, la rîndul ei, plecase definitiv din România și îi lăsase un serviciu de porțelan să-l vîndă cuiva preocupat de vechituri. Am sunat-o și mi-a spus repede să trimit pe cineva cu 400 de lei ca să-i dea serviciul. Și gata, ați făcut o afacere, a zis ea, grăbită de cine știe ce!

Tip publicație: Intrare blog