Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:25

De ce alunecă președintele României în acest stil de aniversări? Întrebarea legată de calendarul lui Klaus Iohannis ne poate complica viața. Putem ajunge la concluzia că, în cazul său, calendarul funcționează diferit de al nostru. Și logica, de asemenea! Și dorințele sale sunt cu mult mai puternice decît spiritul său critic.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 14 Mai, 2019 - 20:16

Cînd am citit articolul Sorinei Matei despre afacerile cu statul ale firmei în care Rareș Bogdan este creierul, m-a pufnit rîsul. Jurnalista de la B1 Tv a înşirat toate afacerile cu statul ale trompetului de pe lista PNL. Contracte, petreceri, cumetrii, învîrteli.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 13 Mai, 2019 - 11:08

Din primele semne, am înțeles că la Sibiu n-a fost un summit adevărat, ci o întîlnire propagandistică de susținere a lui Klaus Iohannis. Pretinsul document livrat presei sub forma unei Declarații de la Sibiu nu este decît o scrisoare siropoasă de încurajare a cetățenilor europeni. În plus, după cum scrie Le Figaro, pretinsul summit a fost și o tîrguială pe viitoarele funcții ale Comisiei Europene.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 11:46

Ziarul francez „Le Figaro“ a izbutit să afle cîteva detalii din culisele summitului de la Sibiu. Din articolul publicat de „Le Figaro“, și semnat de jurnalista Anne Rovan, rezultă că la întîlnirea celor 27, împărțirea posturilor din viitoarea conducere a Comisiei Europene a jucat un rol foarte important. Citez din articolul lui Ion Spânu (care a tradus articolul din ziarul francez pentru Cotidianul):

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 10 Mai, 2019 - 10:48

Toată presa română a bubuit pe spații largi despre ceremonia liderilor europeni de la Sibiu. Viitorul Europei începe la Sibiu, Europa mai bună, clădită la Sibiu (și alte aiureli metaforico-patriotice), titra surescitat și inconștient Digi 24. Viitorul Uniunii Europene a început demult și s-ar putea să se termine repede.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 8 Mai, 2019 - 11:18

Două sunt trompetele acestei campanii electorale. Victor Ponta, cel alungat din PSD, și Rareș Bogdan, băgat cu forța în PNL. Ponta este un lătrău mai bătrîior. Hămăie încă de cînd îl avea pe Sebastian Ghiță la picioarele sale drept cîine de pază și copoi de vînătoare.

Lucrau pe o mînă. Pare ceva mai versat, dar este la fel de sărac la un inventar intelectual. Ponta seamănă perfect cu Rareș Bogdan la nuca de pe umeri și la criza de proiecte. Nu s-au lipit de nici unul, dar țipă de mama focului.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 7 Mai, 2019 - 09:36

...protectorii secreți și asanarea localurilor.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 2 Mai, 2019 - 21:08

Frumoasă fotografie mai are Klaus Iohannis în montajul de pe Facebook. Cheamă poporul la vot cu o sobrietate care face din imaginea de mai sus un anunț și un apel de începerea războiului. Singur, fără Doamna Sa, președintele îndeamnă populația să decidă pentru viitorul său. Adică al fostului primar, nu al poporului. Pleonasm politic. Totdeauna cînd votează, electoratul alege pentru viitorul său. Adică, susțineți politicianul sau gruparea care sunt mai aproape de nevoile sale.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 1 Mai, 2019 - 09:15

O familie de prieteni ne-a invitat să trăim clipele nopții de Înviere undeva, într-un schit pierdut, în Munții Orăștiei. Mi-a atras atenția numele scris pe cîteva tăblițe indicatoare. Se numea ”Schitul Sfinților Români”.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 27 Aprilie, 2019 - 09:50

De mult n-am mai văzut un politician vorbind cu atîta ură, cu un asemenea scrîșnet din măsele și cu o voce care să te bage în sperieți. Poate în filmele din și despre cel de Al doilea Război Mondial să fi văzut actori sau personaje reale cu o voce atît de încărcată de mînie și venin să vorbească ascultătorilor sau mitingiștilor.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 10:29

În sfîrșit, avem celebrele întrebări. Celebre ca și autorii lor. Mie îmi sună exact ca niște propoziții de Klaus Iohannis! Scrîșnite în măsele, insinuante, ca o strîmbă în figura PSD-ului.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 09:07

Nu mi-am imaginat niciodată că primarul Iohannis ar putea deveni un asemenea președinte. Ciufut, încruntat, închis la orice sugestie din afară, răzbunător și atît de primitiv în felul în care înțelege disputa politică.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 09:12

În sfîrșit, președintele Klaus Iohannis a semnat scoaterea lui Mircea Negulescu, zis Portocală din magistratură. Omul era magistrat cum șeful său era o capră zburătoare! L-au trosnit pentru că a forțat dosare penale, după cum l-a tăiat capul.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:30

Asta nu-i campanie electorală! Asta nu-i competiție! Asta nu-i dezbatere! Este doar o formă de circ! O ploaie de înjurături de la tribună, un potop de minciuni de la microfon, o basculă de ocări la adresa adversarilor, o căruță de minciuni pentru poporul care visează un alt fel de viață.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 22:59

aportul comisiei de supraveghere și control a SRI‎ începe să circule. Mă așteptam ca el să conțină același bla-bla ca și alte rapoarte. Mă tem ca sîntem în situația de a ne fi înșelat. În România, circulă o vorbă. Dacă vrei sa îngropi o problemă, atunci fă o comisie. Este exprimarea neîncrederii noastre în toate. Cetățeanul român preferă să își rupă gîtul decît să aibă încredere în ceva. Iata că respectiva investigație se termină cu consemnarea unor fapte care ne pot ajuta să ne facem singuri o concluzie.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 18 Aprilie, 2019 - 10:44

Nu știu ce sentimente ar putea trăi un francez sau un american care ar intra intr-o zi de marți în Muzeul Louvre! Am doar o vagă idee ce ar simți un român. Sigur, cei din emigrația românească anticomunistă‎ ar trăi o stare vecină cu sublimul.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 12:16

Torționarul ultimilor ani de comunism s-a gîndit că o altă ticăloșie l-ar putea ajuta să iasă din încurcătură. Cum zic bețivii, cui pe cui se scoate! În viziunea procurorului speriat de bibliotecă, scandal cu scandal se îngroapă. Și proces cu proces se șterge. Și dacă președintele României mai transmite o mulțumire sau mai pune o floare și o carte pe post de cataplasmă, cucuiul României se resoarbe.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 29 Martie, 2019 - 03:57

Pe zi ce trece bolovanii verbali sunt mai mari și mai bine țintiți. Violența se întinde peste instituții și comunități. De pe stradă, unde Tudor Chirilă s-a transformat în caftangiu pînă la emisiunile de televiziune, dai peste asemenea păruieli. Am văzut într-o seară cum Stelian Negrea pe ecranul destul de spurcat al Realității TV descria ce tip de viol îl  așteaptă pe Liviu Dragnea în pușcărie. Omul vorbea  ca un apucat despre situații pe care nici la beție nu le poți descrie, necum într-o emisiune de televiziune? Ce-au pățit Stelian Negrea și Realitatea TV după acest episod?

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Martie, 2019 - 11:23

Personal, cred că activitatea noastră, a comentatorilor, ar trebui să aibă ca prim obiectiv şi evidenţierea cu prioritate a derapajelor celor mai înalţi politicieni, îndeosebi atunci când ele se repetă şi, mai ales, au o dimensiune deosebită, totul devenind alarmant, ceea ce impune o reacţie adecvată şi necesarele corecturi din partea lor.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Martie, 2019 - 07:52

Sunt convins că suntem între puținele țări în care și referendumul poate fi păcălit, căruia i s-au descoperit tot soiul de subtilități și chichițe pentru a fi folosit într-un interes personal sau politic.

Cel mai important instrument de consultat un popor (sau o comunitate delimitată geografic) în România a fost decredibilizat la modul grosolan. După o campanie golănească (s-a pozat cu măturoiul în brațe și a umplut panourile de afișaj și stîlpii), Traian Băsescu a fost inițiatorul transformării referendumului în armă de luptă.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 17 Martie, 2019 - 14:26

Metrul simbolic de autostradă  a picat pe capul  PSD-ului ca un sac cu haine vechi și murdare.În cîteva ore, un grup politic s-a trezit în chiloți în mijlocul României și în rîsul Europei și al agențiilor internaționale de presă. Penibilul situației depășea cu mult imaginația popoarelor de pe toate continentele.Un buticar din Nordu Moldovei, să-i zicem antreprenor sau om de  afaceri, exasperat de cozi și accidente, de nepăsarea autorităților și de dificultățile în dezvoltare,  a avut ideea de lansa un semnal,  de a lua în bășcălie statul și administrația, inclusiv resemnarea populației.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:50

La puțină vreme după ce am ridicat pe site-ul Cotidianul articolul despre anunțul cu candidatura la europarlamentare a lui Sebastian Ghiță, a apărut și declarația sa belicoasă. Iat-o:

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 1 Martie, 2019 - 10:48

Revolta procurorilor se  extinde  inexplicabil. Parcă aripa juridică a binomului ar fi decis să joace rolul  Opoziției. Și dacă PNL-ul este atît de împiedicat, să pună ei umărul să dea jos guvernul PSD-ALDE. Iar aceștia nu ripostează. De la ordonanța  7 au sărit la repatriere aurului, de la aur la energie și la impozitarea ROBOR, o incoerență de șoricel speriat. Nu ne rămîne decît să așteptăm consecințele acestei revoluții de procurori, prima răscoală teoretică a bandiților de după 1944.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 21:48

Susținerea pentru Kovesi Codruța nu mă mișcă și nu mă revoltă. Mă contrariază. Patriotismul bazat pe „este  româncă de-a noastră“  mă lasă rece, cîtă vreme nu mă regăsesc în  comportamentul ei. Faptul că ar putea ajunge în situația de a ne reprezenta țară, fără să fie desemnată pentru o asemenea poziție, este un semn că democrația europeană funcționează de-a-ndoaselea. Mai ales pentru cei mici. Oricum, într-o măsură mai mică sau mai mare, o parte din România o disprețuiește și o înjură. Situația este stupidă.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 26 Februarie, 2019 - 11:02

În 2018, ați ratat 36% din dosarele de la DNA și nu vă crapă obrazul? Și dacă le făceați cu studenții treceau mai multe! Nu vă chinuie faptul că dintr-o sută, treizeci și șase de oameni puteau fi nevinovați pe care i-ați chinuit luni sau ani de zile? Sau treizeci și șase dintre ei erau escroci și criminali pe care i-ați scăpat ca niște procurori gură-cască?

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Februarie, 2019 - 11:13

Toată isteria cu statul de drept are niște explicații pe care ne ferim să le discutăm pe față. De frică, dar și de teama de a nu fi socotiți adversari ai statului de drept și, implicit, ai democrației. Procurorii (și mai puțin judecătorii), marii beneficiari ai libertății fără nici un control, se simt amenințați de punerea în funcțiune a Secției pentru investigarea magistraților.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 21 August, 2015 - 13:55

Pe zi ce trece, anticorupţia DNA, marea campanie a celei mai puternice femei din România, tinde să se transforme într-o poveste a Luluţei care credea că ea va curăţa lumea de balauri. Comicul situaţiei nu se vede peste graniţă pentru că de o parte şade grupul de interese ce aplaudă fiecare decapitare din trupa adversarilor. Iar de cealaltă, o armată de ONG-uri şi televiziuni.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 7 Iulie, 2014 - 16:18

Au trecut doi ani amarnici şi buimaci de la revolta democratică a 7,5 milioane de români. Cine aniversează evenimentul? Coana Joiţica în fruntea a două mii de susţinători (dacă or fi fost atîţia!?). Ea împreună cu Gelu Vişan, Cristian Preda, Cristian Petrescu (un soi de fost secretar al madamei, gonflat de dânsa prin tot felul de funcţii) şi nenumăraţi alţi susţinători ai ideologiei PMP (!?) au ţinut să ne reamintească revolta democratică de acum doi ani. USL-ul, bietul USL, n-a zis nici mâc. A murit de mult. Victor Ponta a mai apărut la TV, dar a uitat de ce.

Tip publicație: Intrare blog