Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 12:40

De 30 de ani, compatrioții noștri își exersează spiritul critic asupra Parlamentului și asupra parlamentarilor. Tot românul patriot se grăbește să dea vina pe Parlament și pe parlamentari, deși, contractele bănoase sunt la Guvern și la agenții. Nu întîmplător, minerii au năvălit în Parlament, și, tot nu întîmplător, o minte luminată a țării noastre, poetul Ioan Alexandru, a pus o cruce care să apere instituția.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 08:58

1. Mi se pare că pe Dacian Cioloș îl cam gîdilă la creier. De cînd s-a văzut mare la Bruxelles, pe bază de „unchiu”, i-a venit poftă și de gîndire înțeleaptă și reformatoare. Și tot ce i se șoptește la ureche este tradus de scăfîrlia puiului de milițian din Sălaj în ideologie europeană și atlantică. Nu este vorba de strategie NATO sau de ceva economie, ci de introducerea în drepturi a homosexualilor, lesbienelor și travestiților. Gîndirea sexo-politică a lui Dacian Cioloș ne trimite cu gndul la episodul MISA!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 11:17

Am început să înțeleg de ce președintele României n-a redactat și n-a inițiat nici un proiect de țară. Nu știe și nu poate. Și nu-i pasă!
Am început să înțeleg de ce proiectul său cu ”România educată” s-a făcut praf cu Monica Anisie. Nu-i pasă de cei tineri și nu poate concepe unul.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 22:28

Am stat cîndva la masă în fața unui actor cunoscut. Jucase mai mult roluri negative. Într-un film făcuse un rol de groază, în altul, de ofițer fascist. Într-o piesă a jucat chiar rolul criminalului. Culmea, la masă omul rîdea molipsitor, spunea bancuri și avea un haz nebun, neobosit și degaja un aer nespus de prietenos.  Ce mai, bun de pus pe pîine! La cîteva minute, nu m-am mai putut abține și i-am împărtășit surprinderea mea.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 14:16

Lui Klaus Iohannis și lui Ludovic Orban le tremură fundul (curul) mai tare ca niciodată. Drept pentru care, au trecut la cea mai jegoasă campanie electorală făcută pe seama fricii și spaimelor populației. Care este proba? Președintele a făcut luni a nu știu cîta conferință de presă și cel puțin a treia sau a patra în care vorbește despre vaccin și pregătirea campaniei de vaccinare. Să mai gîdile puțin populația nemulțumită. Restricții, închideri de piețe, carantină și amenințări cu carantina etc.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 11:39

Așa avîntat, și cu trompetă patriotică sunînd de sub chelie, Rareș Bogdan este, în realitate, un mare iubitor de excursii luxoase și de petreceri meditaraneene. Bușește agenda televiziunilor cu două propoziții mai tari și o șterge la Bruxelles sau în Italia și pe Coasta de Azur, însoțit de un alai de susținători, sponsori și culegători de scame de pe reverele cu batistuță ale politicianului cu iz de mare fante pe Croazetă.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 15 Noiembrie, 2020 - 19:12

Chiar suntem în campanie electorală? Nu-i adevărat! Ce idei și ce proiecte sunt supuse dezbaterii publice? Sau, care dintre durerile populației ard cu adevărat pe agendele partidelor? Doar Klaus Iohannis sapă la greu la temelia PSD și muncește de unul singur la o campanie electorală croită în capul său. Să dispară PSD și să avem și un „parlament al meu” care să livreze legi unui guvern tălîmb, pe măsura președintelui. Ce altceva se discută în România? Despre pandemie? Avem nenumărate succese!

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020 - 12:16

Un coleg de redacție îmi atrage atenția la discursul președintelui Klaus Iohannis. Nu putem sări peste dînsul, așa cum, pe vremea lui Ceaușescu, nu puteam trece nici o masă fără pește! Sună ca dracu’! Dar este adevărat. Nu se mai întîmplă nimic fără Klaus Iohannis. Nu se închid piețele fără ca președintele să afle și fără ca el să fie cel care anunță poporul. El nu știe cum se face o injecție, dar conduce hotărît operațiunile de pregătire a vaccinării populației. El confundă pielea ursului din pădure cu grija pentru viitorul României.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 07:35

„Să le spunem românilor adevărul”, zicea o dată prin telefon fanfaronul de Rareș Bogdan în timp ce se lăfăia cu burta la soare pe o plajă la Mediterana. Dragi români, zice, din cînd în cînd, Klaus Iohannis. După cum spune, și după cum îi scrîșnesc măselele, se înțelege că îi sunt atît de dragi, încît n-ar avea în cap decît Miorița, Meșterul Manole, plaiuri însorite și doine. El, cînd rostește, parcă ordonă. Ai zice că se aude la un patefon și că îl doare gîtul. Cam așa sunau și ordinele date de căprari pe front. Am căutat pe Google expresia ”Dragi români”.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 11:29

Președintele României are un instrument, un organ, o parte din corp care îi semnalează pericolul, anormalul, efortul și cu ajutorul căruia, în același timp, măsoară grade, grame, kilograme, procente sau milioane de lei și euro. Instrumentul (organul) său de măsură și control, adică spatele, mai pe românește cocoașa, îi dictează ce și cum și cînd este bine. Îi comandă sau sugerează și cînd își asumă responsabilități prea mari, și cînd ceva nu este în regulă pe scena politică.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 10:31

Mi se încovoaie sufletul cînd dau peste cîte un comentariu trist, dezolant, ca un mare semn de resemnare. Parcă se prăbușește lumea și peste mine! Cum să-l încurajez pe un om care a fugit din Călărași? În 25 de rînduri, descrie un peisaj care îți ia tot oxigenul. Sigur, orașul Călărași arată așa mai ales pentru cel care semnează Tică. Pentru cine mai are o speranță, pentru cel care abia începe să creadă în steaua lui, este o margine minunată a lumii. Rezistă ea? Nici norocul și nici fericirea nu sunt la grămadă! Unii au, alții nu.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 02:04

De luni, începe o perioadă cumplită. Nu doar de restricții. Se amplifică și neîncrederea în cei care ne conduc. Și teama celor care trebuie să se protejeze. Și numărul celor bolnavi. Inclusiv personalul medical va fi supus unor încercări care, în multe cazuri, vor merge pînă la limita suportabilității. În mod normal, ar trebui să ne unim într-o solidaritate de criză. Așa ne-am strîns la cutremurul din 1977, la diferite inundații, la invadarea Cehoslovaciei de către trupele sovietice. La fel, România s-a strîns ca o mînă încleștată în decembrie 1989.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 7 Noiembrie, 2020 - 08:00

Marele nostru ghinion în această situație de derută (unii zic de orchestrație) planetară vine de la fatul că România nu are în fruntea țării o persoană capabilă să comunice cu populația. Doctorul în fizică, primării, bugete locale, case și spălat pe mîini vorbește sec, ca un căprar în fața unui pluton de soldat distrați. Cam așa a și descins Klaus Iohannis la primăria din Piața Victoriei. Alarmă! Țara cere sacrificii și servicii! Contaminările au sărit la o mustață de 10.000!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 09:51

În loc să risc tot felul de presupuneri (o foame nebună domină televiziunile!) despre rezultatul alegerilor americane, mă gîndesc să nu treacă prea multă vreme de la anunțul președintelui Consiliului Județean Bihor. Ilie Bolojan, abia ales președinte la Bihor, a anunțat că, de la 1 decembrie, va micșora cu 50% numărul funcționarilor publici din subordine. Nu reproduc afirmațiile lui Ilie Bolojan, cunoscut, mai ales, pentru uriașele schimbări în bine dirijate la Oradea în anii în care a fost primar.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 08:35

Președintele Iohannis convocat urgență întîlnire Cotroceni. Participat ministru, experți, băgători seamă, pază. Stop! Ieșit frică. Inventat motiv. Stop! Raportat situație. Nasol Europa. Stop! Nasol România. Stop! Situație tensiune populație. Risc major infectare SARS COV 2. Stop! Popor nervi înjurături. Stop! România atins 7.800 contaminați. Stop. Toți „ciuma roșie”. Stop! Discutat distribuție vaccin anticovid. Promis data. Stop. Lu-gu-lugu speranța! Stop. Pregătit teren apariție. Stop! Cerut ministru programat resursă umană! Stop!

Tip publicație: Articol
Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 23:08

În plină campanie elctorală, m-am trezit cu un telefon de la cineva din Teleorman. Zicea că a lucrat, la un moment dat, la Evenimentul zilei. Și voia să-mi spună despre o nedreptate care se petrece în comuna sa (jur că nu-mi mai aduc aminte numele!). Și îmi spunea că primarul în funcție a înregistrat 200 de cetățeni cu vize de flotant iar pe dînsul nu-l lasă să înregistreze nici unul. I-am propus să anunțe Poliția și să îmi trimită măcar o dovadă că respectivii au fost înregstrați ca flotanți numai pentru alegeri.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 1 Noiembrie, 2020 - 10:41

”O Românie fără hoție” începe să atîrne pe tot felul de panouri publicitare. Mai ales în Transilvania. Dacă vii cumva de afară începi să îți păzești buzunarele. Dacă ai de gînd să investești într-o țară ce pare dominată de hoție, te răzgîndești.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 09:28

Am trecut de 6.400! Nu mai este de glumă. Cine are chef s-o țină cu scenarii, diversiuni și proteste, n-are decît. Contaminații sunt cărați cu microbuzul după ce așteaptă ore întregi să vină o salvare. După 6-7-8 ore de chin și groază, nu le mai arde de nici o glumă. Le piere optimismul definitiv. Iar cînd mai sunt repartizați la Mangalia sau la Orșova, îi apucă plînsul.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 29 Octombrie, 2020 - 11:47

Nimic nou pe agenda cetățeanului român. Președintele este egal cu sine. Și matematic și fizic și propagandistic. A mai muncit 39 de minute în serviciul său săptămînal de vorbitor la televizor. Sunt sigur că președintele se consideră o sursă de optimism public, un generator electrizant de încredere și de speranță, deși se poartă ca o basculantă de dispreț și pesimism. Altfel, nu s-ar fi apucat de pomelnicul proiectelor abia scrise, unele utopice, altele mincinoase, oricum amețitoare și propagandistice. Mai să leșine compatrioții noștri de dorul unor asemenea promisiuni!

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 09:25

Nici dracul nu poate strînge toate probele în afacera Băneasa! Sinteza afacerii, publicată de New York Times, este doar un ambalaj înflorit economic. Nici servicile secrete românești, pe o mînă cu cele americane, nu o pot descurca. Nici judecătorul care a încropit o sentință egală cu o enormă gafă judiciară (Bogdan Corneliu Ion-Tudoran, de la Secția I penală a Curții de Apel București) nu a înțeles mare lucru. Nici cititorii nu știu ce combinații au fost și de ce s-au blocat.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 15:51

Nu pot să trec peste decizia Monicăi Anisie de a închide școala doctorală de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“. Cel mai slab și mai caraghios ministru din toată istoria învățămîntului românesc, o caricatură de conducător al domeniului, a luat una dintre cele mai curajoase și corecte decizii de după 1990. A stopat una dintre fabricile de proști și escroci cu diplome de doctori în științe. Este pentru prima dată cînd un ministru ia această decizie simplă și de bun simț, morală și legală, etică și profesională.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 25 Octombrie, 2020 - 15:32

Mare scandal la Timișoara pentru că pluseriștii n-au vrut să semneze cu PNL un protocol-program pentru orașul de pe Bega. Cum adică, să formeze un soi de alianță pe bază de principii, fără să stabilească posturile de care beneficiază fiecare parte. Mai ales, ei. Programul ca programul, devotamentul pentru populație ca devotamentul, dar ceva posturi nu ne revin și nouă?

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 07:43

Am încercat să aflu cîte ceva despre desecretizarea totală a mailurilor doamnei Hillary Clinton, în speranța că voi afla ceva în plus despre afacerile lui Joe Biden în România. Rudy Giuliani a pomenit de ele și le-a anunțat ca pe un mare scandal (bombă, cum zic Ciutacu și Gâdea unui asemenea material). Surpriză! N-am găsit mare brînză. Știruțe, ironii, mărunțișuri!

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 11:33

Președintele vorbește din ce în ce mai mult și spune din ce în ce mai puține lucruri interesante. Iese din ce în ce mai des, semn că se plictisește de moarte. Se umflă în pene să ne arate că el este președintele României dar se dă de gol cu fiecare apariție. Ba nu știe, ba nu este treaba lui, ba nu poate, ba este deranjat de întrebare, ba se laudă cu proiecte pe care le-a prins din zbor din promisiunile altora. Drept pentru care la ultima conferință de presă ne-a atras atenția că el:

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 18 Octombrie, 2020 - 10:54

De îndată ce Ionuț Cristache a anunțat vestea la început de ”România 9” am început să înjur. Nu-i destul că au spurcat Universitatea din Cluj? Din delirurile lui Vasile Dâncu au scos de un doctor Honoris Causa, după care sociologul a tras toate sforile posibile să ajungă și academician.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 10:54

Mizerabilitatea lumii politice românești continuă să iasă la iveală și sa facă valuri. De ce acum? Pentru că acum se definitivează listele de candidați pentru pentru parlamentare și urmează alegerile. O dezvăluire șocantă poate deturna un traseu poltic sau poate îngropa un personaj! Care? De regulă, cel luat în cătare de sistem. Adică unul incomod sau periculos! Din acest punct de vedere, dezvălurile lui Cristian Rizea (devenit la Chișinău un Cristian Mihai!) nu arată ca o denunțare generală de sistem. Omul nu are anvergura morală și intelectuală pentru o asemenea operațiune.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 12 Octombrie, 2020 - 12:20

Poliția și procurorul au descins în casa șefului Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Joi a demisionat ca să nu fie luat de pe stradă! Este un aranjament clar și un semn că a fost avertizat ce va păți și i s-a cerut demisia.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 10 Octombrie, 2020 - 11:25

Mesajul ambasadorului Zuckerman, transmis din SUA către Formul Aspen din România, este antologic. Chiar vesel. Nu se pupă cu realitatea aproape deloc. Ai zice că domnul Zukerman este ambasador într-o altă Românie, nu în cea în care trăim noi în acești ani și în aceste zile.

”România a gestionat criza generată de acest virus cu rigurozitate și cu hotărârea fermă de a-și proteja cetățenii, câștigându-și, astfel, respectul Statelor Unite și al altor aliați din lume. A trimis ajutoare și personal medical în țările vecine și în Statele Unite – vă mulțumesc!”

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 8 Octombrie, 2020 - 20:10

Pentru a nu știu cîta oară, Klaus Iohannis ne-a arătat că el este președintele României și muncește din greu. Dacă nu era această conferință de presă, am fi uitat cu ce se ocupă. Dar, grijuliul nostru președinte, după ce și-a încărcat bateriile la Sibiu, a pus umărul la jurnale pentru a mai adăuga un capitol la opera sa politică. Din păcate, ea este aceeași. Măsurile profilactice și înjurăturile la adresa PSD, rostite repetabil, ca o înjurătură de mamă zisă de un șofer unui neispărvit care îi tot taie calea.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 14:03

„Se pare că datoria curentă a Primăriei Capitalei este undeva la 4 miliarde lei. Să vedem care e eșalonarea plăților, astfel încît să menținem corabia la suprafață”.

Tip publicație: Intrare blog