Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 20:26

Orlando Teodorovici a anunțat o inițiativă legislativă cu consecințe multiple. De la 1 ianuarie 2019 pensiile speciale vor fi impozitate cu un procent între 30% și 50%. Tăcere toatală, de parcă ar fi fost vorba de o majorare, nu de o ciuntire a unor sume enorme obținute lunar de oameni cu greutate în aparatul de stat al României.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 19:13

Ura și iar ura! Statul paralel care nu există a triumfat din nou! Nu se vede, nu se aude, dar funcționează la greu. Dă roade numai pentru cei interesați. Pentru popor nu dă nici lapte. Numai apă chioară. Teodor Meleșcanu a devenit al doilea om în stat. Dacă președintele este anesteziat pentru o măsea și rămîne așa mai mult decît trebuie, Melecanu devine un fel de președinte. Și, astfel, poate zice că a făcut de toate. Eu spun că și unele treburi murdare ale statului paralel. Și ministru, și agent, și director SIE, și diplomat, și șef la apărare, și diriguitor la Justiție.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 8 Septembrie, 2019 - 05:22

I-a înșelat pe francezi, cînd a provocat incendiul în portul Rouen. A înșelat în dosarul ”Flota” învîrtind mărturiile și folosindu-se de tot felul de procurori şi judecători pe care i-a promovat mai tîrziu. I-a înșelat pe cei din PD, cînd le-a spus că n-a avut treabă cu securitatea și că este solidar cu ei.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 04:43

Audiențele enorme ale tragediei de la Caracal au întrecut toate așteptările. Romania TV a ajuns la gîtul ProTV, pe alocuri specialistă în tot felul de filme și povești a la Caracal.

De bună seamă că audiențele provocate de dezbaterile, uneori de flecărelile și mai puțin informațiile despre drama celor două fete, seamănă cu o poveste dintr-un film indian. Uneori mi s-a întîmplat să dau și peste filme indiene mai bune decît acoperirea cazului de la Caracal. Dar asta e! Publicul din România gustă la nebunie poveștile de acest gen.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 18:26

Mărturisesc că multe lucruri îmi scapă sau pur și simplu nu le înțeleg. Dacă nu le înțeleg, nu scriu despre ele. Dacă nu scriu, rămîn sub preș. Dar există lucruri chiar neînțelese care, lăsate sub preș, pot fi mortale pentru români, pentru democrație, inclusiv pentru caricaturalul nostru stat de drept.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 1 Septembrie, 2019 - 08:34

Ultima apariție televizată a președintelui, o ieșire cu acuze grosolane la adresa unui partid politic, a coincis cu lansarea panotajului electoral pentru candidatul Klaus Iohannis. Imediat ce scăfîrlia lui Klaus a fost împodobită cu șepcălia faimoasă prin plagiat, un fel de ”Klaus great again”, toate șoselele mai bune și mai importante ale țării s-au umplut cu figura adormită a președintelui, însoțită de sloganul său electoral. Pe la țară și prin orașele mici nici urmă de dînsul. Pe acolo sloganul său potrivit ar fi fost:
– ”Nu știu! Nu mă interesează!”

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 30 August, 2019 - 23:14

Theodor Paleologu rămîne o umbră palidă a tatălui său. Și se mai scoate cu numele de familie, despre care mulți cred că înseamnă cine știe ce. Purtat de o beizadea, nu face mai mult decît un număr la o motoretă. Printre știrile cu Caracalul, am aflat că acest politician figurant la umbra lui Traian Băsescu va candida la președinția României din partea unui minipartid.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 29 August, 2019 - 09:33

Cum veneam eu pe autostrada Pitești-București și lumina stinsă a verii se prelingea prin ierburi și porumbiști, iaca văd în depărtare un bolovan mare și negru din care rînjea chipul rotund al lui Klaus Iohannis. Strîng volanul și țin direcția spre dînsul, așteptînd un zmeu sau un dinozaur din filmele lui Spielberg.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 28 August, 2019 - 12:45

Cu cîteva dimineți mai înainte, am primit un SMS de la un prieten. Îmi transmitea numărul de telefon al unei doamne Dana din Alba Iulia. Care doamnă Dana lucra la un magazin și avea în păstrare un serviciu de vase al unei alte doamne din Alba Iulia. Și care doamnă, la rîndul ei, plecase definitiv din România și îi lăsase un serviciu de porțelan să-l vîndă cuiva preocupat de vechituri. Am sunat-o și mi-a spus repede să trimit pe cineva cu 400 de lei ca să-i dea serviciul. Și gata, ați făcut o afacere, a zis ea, grăbită de cine știe ce!

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 24 August, 2019 - 10:22

Cînd lucrurile merg prost, fiecare eveniment și chiar întîmplare devin un examen. Și din fiecare se vede putregaiul lucrurilor. Și prostia conducătorilor. Și din cazul Caracal, și din Săpoca, și din vizita vopsită a lui Klaus Iohannis la Washington. Chiar și din numirea unei caricaturi de politician la Justiție. Mă refer la scurta și regretabila carieră a Anei Birchall. Din păcate, inexplicabil, ea mai continuă să rămînă în Guvern. Dar nu despre dînsa este vorba. În cele cîteva vorbe am rezumat deja prezența și prestația ei chinuită.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 21 August, 2019 - 12:12

Tragedia de la Săpoca m-a scuturat și din cauza celor petrecute, dar și din cauza felului în care a fost abordată de ziariști și oficialități. Cei care se uitau cu dispreț la ce se întîmplă la Caracal au sărit ca arși la nenorocirea de la Săpoca.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 18 August, 2019 - 17:43

Obsesia jurnaliștilor pentru detalii legate de crimele de la Caracal rivalizează cu trecerea pe sub lupă practicată de investigatorii profesioniști. Din păcate, amatorismul și subiectivismul celor care au deschis dosarul Caracal ar putea să îngroape adevărul pentru totdeauna. Sau să-l ridiculizeze. Altceva pare să rămînă de neatins. Este vorba de decăderea instituțiilor, de comportamentul uman viciat în legături de tip mafiot, de afacerile dincolo de limita legii practicate în zonă, duse pînă la absurd și grotesc și extinse pînă în capitala României.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 17 August, 2019 - 10:49

Decizia PSD de a renunța la numărătoarea paralelă a rezultatelor din 26 mai a amplificat zvonurile și îndoielile despre rezultatele alegerilor europaralementare. Pot să mă taie cu lama și să mă prăjească pe jar, eu tot nu cred că un partid, despre care populaţia României n-a auzit, nu știe cum se numește și nu are nici un program distinct, a putut obține 6% din voturile exprimate. Este vorba de partidul Pro Romania. Probabil că acest rezultat și procentul sub barem obținut de ALDE au dat oarece consistență zvonurilor și au dus la înființarea comisiei parlamentare.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 13 August, 2019 - 08:25

Neînțelegerile dintre PSD și ALDE sunt, mai degrabă, „de probăleală“. Fiecare încearcă să găsească o soluție de pe urma căreia să nu-și rupă gîtul. Ba, dacă s-ar putea, să mai și recupereze cîte ceva din ce-au pierdut. Ambele partide se află într-o situație dificilă. Dacă nu remontează, s-au ars. Dacă recuperează, trebuie să o facă pe cont propriu. Ploaia de declarații contradictorii nu înseamnă război. Ea trădează, mai degrabă, nehotărîrea celor două grupări de a opta, pentru o soluție sau alta. Cel mai prost din toată această hîrîială a ieșit ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 9 August, 2019 - 20:59

Nenorocirea de la Caracal a relansat o discuție despre pedepsele pentru crimă, viol etc. Toată lumea s-a întrecut în a propune majorarea pedepselor. Ba, unii au redeschis discuția depre pedeapsa cu moartea. Singurii pe care i-am înțeles și care erau și îndreptățiți să propună orice, chiar și exagerări, erau părinții și rudele celor două fete. La ce suferință îndură, nu văd cine le-ar mai putea cere obiectivitate și măsură!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 8 August, 2019 - 22:53

Oda bucuriei politice a întrecut celebra Odă a bucuriei a lui Beetho‎ven. O scenă demnă de o Aidă liberală, de Oedip președinte. Valuri de vorbe goale, ropote de aplauze, cuvîntare citită cu puncte și cu virgule, ca la celebrele congrese, căciuleli ale șefilor liberali, în care toți cuvîntătorii se străduiau să își arate dragostea și sustinerea. Unii vorbeau pe uscat, în lipsa eroului de la Cotroceni, altii se ridicau în picioare, împinși de arcurile recunoștinței.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 7 August, 2019 - 20:12

Marți seara, o știre a luat prin surprindere lumea politică românească. Unii au rămas chiar descumpăniți. Klaus Iohannis va fi primit de Donald Trump, pe 20 august, la Casa Albă. Ce lovitură, ce mișcare, ce succes! Asta a fost reacția partizanilor mono-mentali și a naivilor, în vreme ce pesimiștii s-au îngrozit!

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 6 August, 2019 - 20:09

Mare, mare greșeală. Am crezut că putem face și democrația cu aceeași procurori și cu aceiași milițieni. Bașca, faptul că ne-a mai fentat și securitatea, Măgureanu jurînd pe Marx că SRI-ul nu are nici o legătură cu trecutul. Am început prost din chiar căderea comunismului. Unii au preluat puterea, tot din cei mai vechi, la care s-au adunat eșaloanele doi și trei și bulevardierii, plus refuzații de dosar și aventurierii. Un alt segment s-a îndreptat spre business. Din păcate, accepțiunea businessului a fost de la început una nenorocită.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 3 August, 2019 - 10:50

De ani de zile, Caracalul a fost un teritoriu al mafiei din Olt. Femei, abuzuri, ilegalități, mahări și grupuri de interlopi. De mai mulți ani, Clujul este un fel de Caracal cu ștaif. Cea mai importantă cetate universitară a țării a fost transformată în mare parte într-un combinat de diplome cu multe cabarete pentru tineret. Orașul tinde să devină o mare afacere pe seama studenților și a celor tineri. Părinții studenților pompează la greu bani în buzunarele odraslelor care se colectează mai apoi în conturile investitorilor imobiliari, ai Primăriei și ai cîrciumarilor.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 29 Iulie, 2019 - 19:19

Nu știu dacă fotografia lui Klaus Iohannis a fost alăturată întîmplător celei a lui Gheorghe Dincă din Caracal.Sau au fost puse împreună dintr-un spirit de ironie. Esențial este că figurile celor doi se aseamănă, în ciuda distanței enorme între biografiile lor. Și totuși, nu pot să nu observ aceeași răutate în privire, aceeași încruntare amenințătoare, aceeași expresie de pîndă și răzbunare. Mecanicul era un taciturn. Nu avea nici un dialog cu cei din preajmă. Nu cred că Iohannis dialoghează cu cineva.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 21:25

De ieri de pe la ora 12,00 de când am aflat de soarta Alexandrei, recunosc că polii universului meu au fost inversaţi. Dacă până ieri aveam tot felul de dorinţe şi aspiraţii pe termen lung, îmi făceam planuri de viitor, îmi proiectam cariera şi viaţa personală pe fundalul alergăturii cotidiene în îndeplinirea obiectivelor stabilite, începând de ieri, un simplu gest reflex de a apăsa telecomanda televizorului mi-a paralizat orice voinţă şi orice putinţă de a mai înţelege şi a mai face ceva.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 26 Iulie, 2019 - 13:04

Căruța PSD-ALDE este pe cale de a se strica. PSD-ul și-a conservat guvernarea lăsînd deschisă o poartă spre un candidat comun cu ALDE la prezidențiale. Călin Popescu Tăricenu a crezut, deși, după cum arată lucrurile, este limpede că PSD-ul nu și-a imaginat niciodată că ar putea susține candidatul unui alt partid. Argumentul cu „noi suntem un partid mare și trebuie să avem candidatul nostru“ era valabil și înainte. Atîta doar că la început, înțelegerea era cu Liviu Dragnea și „dezînțelegerea“ s-a produs cu Viorica Dăncilă.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 22 Iulie, 2019 - 12:29

Alegerile ne ocupă deja tot timpul zilei. De grija alegerilor prezdențiale nici nu mai putem dormi. De dimineața pînă seara, agenda publică este ocupată de jocul probabilităților și de evaluarea șanselor. Cine cu cine ar putea intra în turul doi? Și cine cu cine s-ar putea alia pentru a cîștiga împotriva lui Klaus Iohannis? România nu mai are alte subiecte, necum priorități. Pentru români, nimic nu mai contează în afara alegerilor! Cel puțin așa rezultă din flecăreala politică de fiecare seară. După alegeri, țara trece la vedete și la vacanță.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 20 Iulie, 2019 - 19:15

Decizia CCR a picat ca o bombă. Și care, în ciuda zgomotului, n-a explodat încă pentru a produce pagube. Președintele a privit-o cu nepăsarea sa suverană, de parcă ar fi căzut o frunză. Curtea Constituțională a României i-a descalificat propunerile de modificare a Constituției României. Și cu toate acestea, el șade pe gînduri, rumegă decizia și argumentele motivării și zice mereu?
”-Nu se poate, nu se poate!”

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 16 Iulie, 2019 - 20:55

Nu cred că o remaniere în guvernul Dăncilă, mică sau mare, mai poate schimba ceva esențial în percepția guvernului PSD-ALDE. Lucrurile nu stau strălucit dar nici catastrofal. În ciuda tărăboiului cu accente disperate comis de liberali, lucrurile merg mai departe.Încă mai sunt  necesare date despre situația  financiară a guvernării, încă mai avem nevoie de gafe sau de succese pentru a ne alarma sau pentru a ne îndrepta într-o direcție sau alta. Și, cu toate acestea, o remaniere s-a produs.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 11:27

O mătușă din Ardeal locuiește singură și este bolnavă. Are o singură bucurie: Simona Halep. Dacă Simona cîștigă, mă sună fericită. Ai văzut? N-am văzut, dar am aflat! Cu rudele noastre care o vizitează vorbește tot despre Simona Halep. Fiecare veste bună despre Simona Halep îi ridică moralul. Parcă ea sau fiica ei ar fi cîștigat un mare premiu sau un mare concurs.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 9 Iulie, 2019 - 10:57

Sau despre brânza anticorupției. Dar un asemenea titlu este mult prea prozaic și fără priză la lumea avidă de povești siropoase. S-a întors bolind de izolarea și singurătatea din Costa Rica, unde politica este mai monotonă ca veștejirea frunzelor. S-a întors Coana Joițica și ca rezultat al imbecilului nostru mecanism al anticorupției, meșterit de SRI și de șantaliul ei admirator. Cu fiecare eliberare, cu fiecre sentință anulată și cu fiecare întoarcere din pribegie, suntem obligați să vedem ce soi de anticorupție a măcinat agenda publică și (odată cu ea) viața romanilor.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 8 Iulie, 2019 - 12:05

Adrian Năstase publică un „Apel către social democrați“ preluat pe site-ul de fonfleuri ”stiripe surse.ro” sub titlul „Adrian Năstase face praf PSD”. În fapt, avem de-a face cu un document articulat, folositor celor care mai au resurse să participe la refondarea acestui partid. Trebuie să adaug că Apelul lui Adrian Năstase apare după succesive momente de panică și pierdere, încheiate cu catastrofa de la europarlamentare.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 6 Iulie, 2019 - 09:45

Doamna judecător Dana Gârbovan demontează pretextul nepublicării raportului GRECO folosit pentru amînarea sine die a întrunirii CSM.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 30 Iunie, 2019 - 21:28

Cine s-ar fi gîndit cu numai un an în urmă că Liviu Dragnea va rămîne doar un subiect de istorie a jocului politic făcut de serviciile secrete, că Sevil Shhaideh va trece așa de repede pe lîngă funcția de premier, că Sorin Grindeanu și Mihai Tudose se vor topi atît de rapid, ca niște oameni de zăpadă peste care a dat o vară fierbinte! S-au dus și gata!

Tip publicație: Intrare blog