Publicat: 7 Iulie, 2014 - 13:11

Postări de Cornel NISTORESCU

Luni, 22 Iulie, 2019 - 12:29

Alegerile ne ocupă deja tot timpul zilei. De grija alegerilor prezdențiale nici nu mai putem dormi. De dimineața pînă seara, agenda publică este ocupată de jocul probabilităților și de evaluarea șanselor. Cine cu cine ar putea intra în turul doi? Și cine cu cine s-ar putea alia pentru a cîștiga împotriva lui Klaus Iohannis? România nu mai are alte subiecte, necum priorități. Pentru români, nimic nu mai contează în afara alegerilor! Cel puțin așa rezultă din flecăreala politică de fiecare seară. După alegeri, țara trece la vedete și la vacanță.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 20 Iulie, 2019 - 19:15

Decizia CCR a picat ca o bombă. Și care, în ciuda zgomotului, n-a explodat încă pentru a produce pagube. Președintele a privit-o cu nepăsarea sa suverană, de parcă ar fi căzut o frunză. Curtea Constituțională a României i-a descalificat propunerile de modificare a Constituției României. Și cu toate acestea, el șade pe gînduri, rumegă decizia și argumentele motivării și zice mereu?
”-Nu se poate, nu se poate!”

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 16 Iulie, 2019 - 20:55

Nu cred că o remaniere în guvernul Dăncilă, mică sau mare, mai poate schimba ceva esențial în percepția guvernului PSD-ALDE. Lucrurile nu stau strălucit dar nici catastrofal. În ciuda tărăboiului cu accente disperate comis de liberali, lucrurile merg mai departe.Încă mai sunt  necesare date despre situația  financiară a guvernării, încă mai avem nevoie de gafe sau de succese pentru a ne alarma sau pentru a ne îndrepta într-o direcție sau alta. Și, cu toate acestea, o remaniere s-a produs.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 11:27

O mătușă din Ardeal locuiește singură și este bolnavă. Are o singură bucurie: Simona Halep. Dacă Simona cîștigă, mă sună fericită. Ai văzut? N-am văzut, dar am aflat! Cu rudele noastre care o vizitează vorbește tot despre Simona Halep. Fiecare veste bună despre Simona Halep îi ridică moralul. Parcă ea sau fiica ei ar fi cîștigat un mare premiu sau un mare concurs.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 9 Iulie, 2019 - 10:57

Sau despre brânza anticorupției. Dar un asemenea titlu este mult prea prozaic și fără priză la lumea avidă de povești siropoase. S-a întors bolind de izolarea și singurătatea din Costa Rica, unde politica este mai monotonă ca veștejirea frunzelor. S-a întors Coana Joițica și ca rezultat al imbecilului nostru mecanism al anticorupției, meșterit de SRI și de șantaliul ei admirator. Cu fiecare eliberare, cu fiecre sentință anulată și cu fiecare întoarcere din pribegie, suntem obligați să vedem ce soi de anticorupție a măcinat agenda publică și (odată cu ea) viața romanilor.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 8 Iulie, 2019 - 12:05

Adrian Năstase publică un „Apel către social democrați“ preluat pe site-ul de fonfleuri ”stiripe surse.ro” sub titlul „Adrian Năstase face praf PSD”. În fapt, avem de-a face cu un document articulat, folositor celor care mai au resurse să participe la refondarea acestui partid. Trebuie să adaug că Apelul lui Adrian Năstase apare după succesive momente de panică și pierdere, încheiate cu catastrofa de la europarlamentare.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 6 Iulie, 2019 - 09:45

Doamna judecător Dana Gârbovan demontează pretextul nepublicării raportului GRECO folosit pentru amînarea sine die a întrunirii CSM.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 30 Iunie, 2019 - 21:28

Cine s-ar fi gîndit cu numai un an în urmă că Liviu Dragnea va rămîne doar un subiect de istorie a jocului politic făcut de serviciile secrete, că Sevil Shhaideh va trece așa de repede pe lîngă funcția de premier, că Sorin Grindeanu și Mihai Tudose se vor topi atît de rapid, ca niște oameni de zăpadă peste care a dat o vară fierbinte! S-au dus și gata!

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 25 Iunie, 2019 - 18:24

M-am trezit citind mesajul unuia din noua generație care vorbește mult, bate cîmpii cu ifose democratice și nu-l mai încap televiziunile.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 21 Iunie, 2019 - 13:20

Ca un rege fără trecut și fără coroană, Klaus Iohannis a ieșit la rampă și a cerut modificarea legislației pînă mîine. Presupun că a înțeles că o parte din electorat, mică sau mare, rămîne de văzut, ar putea susține pe altcineva. Și unde să își mai găsească susținători? Dincolo de granițele țării, între cei plecați la muncă și convinși că de la Gheorghiu Dej și pînă astăzi numai PSD-ul este de vină.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 17 Iunie, 2019 - 22:09

Recitesc moțiunea și nu rămîn decît cu un gust de ură și furie. Îmi sună ciudat, umflat, colorat, bombastic. Parcă ar reprezenta transcrierea unei dezabateri televizate. Seamănă și cu un pamflet politic, scris de un Păcală înecat în suc de lămîie.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 17 Iunie, 2019 - 10:43

Nu sunt un cunoscător pasionat într-ale politicii externe. Dar cînd se mișcă ceva, întorc privirea asupra subiectului și mă străduiesc să înțeleg. Vineri la amiază, știam deja că la 17,30 la Chișinău se așază microfoanele pentru o conferință de presă care putea să însemne anunțarea demisiei guvernului Plahotniuc.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 13 Iunie, 2019 - 11:03

Klaus Iohannis merge ca drezina pe linia strîmbă. Joi, la Cotroceni, la ora 16 trecute fix, se semnează un ”acord politic național”. Performanță unică! E un acord în plin dezacord cu cealaltă jumătate. Este ca într-o reprezentație de circ, necerută de spectatori. La consultările de la Cotroceni, PSD și ALDE au propus aspecte suplimentare. Au dispărut, semn că președintele a fost surd. Sau că n-au fost decît niște îngăimări de consultări. Drezina a trecut pe lîngă părerile celorlalți ca trenul pe lîngă cantonul părăsit.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 10 Iunie, 2019 - 07:57

Încă o decorație pentru Codruța Kovesi! De data aceasta, Cavaler al Legiunii de Onoare, acordată de Franța. Decorația franceză este cunoscută drept un mijloc politic al Franței de a recompensa prieteni și aliați. Decorația celebră promovează, recompensează, susține. Să nu-i uităm pe Miki Șpagă și Sorin Oprescu, decorați și ei cu aceeași Legiune. Au ei merite strălucite în vreun domeniu? Sau companiile franceze le sunt în așa hal datoare încât statul francez a folosit distincțiile sale de onoare pentru a-i recompensa și lustrui?

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 16 Mai, 2019 - 12:25

De ce alunecă președintele României în acest stil de aniversări? Întrebarea legată de calendarul lui Klaus Iohannis ne poate complica viața. Putem ajunge la concluzia că, în cazul său, calendarul funcționează diferit de al nostru. Și logica, de asemenea! Și dorințele sale sunt cu mult mai puternice decît spiritul său critic.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 14 Mai, 2019 - 20:16

Cînd am citit articolul Sorinei Matei despre afacerile cu statul ale firmei în care Rareș Bogdan este creierul, m-a pufnit rîsul. Jurnalista de la B1 Tv a înşirat toate afacerile cu statul ale trompetului de pe lista PNL. Contracte, petreceri, cumetrii, învîrteli.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 13 Mai, 2019 - 11:08

Din primele semne, am înțeles că la Sibiu n-a fost un summit adevărat, ci o întîlnire propagandistică de susținere a lui Klaus Iohannis. Pretinsul document livrat presei sub forma unei Declarații de la Sibiu nu este decît o scrisoare siropoasă de încurajare a cetățenilor europeni. În plus, după cum scrie Le Figaro, pretinsul summit a fost și o tîrguială pe viitoarele funcții ale Comisiei Europene.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 11:46

Ziarul francez „Le Figaro“ a izbutit să afle cîteva detalii din culisele summitului de la Sibiu. Din articolul publicat de „Le Figaro“, și semnat de jurnalista Anne Rovan, rezultă că la întîlnirea celor 27, împărțirea posturilor din viitoarea conducere a Comisiei Europene a jucat un rol foarte important. Citez din articolul lui Ion Spânu (care a tradus articolul din ziarul francez pentru Cotidianul):

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 10 Mai, 2019 - 10:48

Toată presa română a bubuit pe spații largi despre ceremonia liderilor europeni de la Sibiu. Viitorul Europei începe la Sibiu, Europa mai bună, clădită la Sibiu (și alte aiureli metaforico-patriotice), titra surescitat și inconștient Digi 24. Viitorul Uniunii Europene a început demult și s-ar putea să se termine repede.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 8 Mai, 2019 - 11:18

Două sunt trompetele acestei campanii electorale. Victor Ponta, cel alungat din PSD, și Rareș Bogdan, băgat cu forța în PNL. Ponta este un lătrău mai bătrîior. Hămăie încă de cînd îl avea pe Sebastian Ghiță la picioarele sale drept cîine de pază și copoi de vînătoare.

Lucrau pe o mînă. Pare ceva mai versat, dar este la fel de sărac la un inventar intelectual. Ponta seamănă perfect cu Rareș Bogdan la nuca de pe umeri și la criza de proiecte. Nu s-au lipit de nici unul, dar țipă de mama focului.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 7 Mai, 2019 - 09:36

...protectorii secreți și asanarea localurilor.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 2 Mai, 2019 - 21:08

Frumoasă fotografie mai are Klaus Iohannis în montajul de pe Facebook. Cheamă poporul la vot cu o sobrietate care face din imaginea de mai sus un anunț și un apel de începerea războiului. Singur, fără Doamna Sa, președintele îndeamnă populația să decidă pentru viitorul său. Adică al fostului primar, nu al poporului. Pleonasm politic. Totdeauna cînd votează, electoratul alege pentru viitorul său. Adică, susțineți politicianul sau gruparea care sunt mai aproape de nevoile sale.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 1 Mai, 2019 - 09:15

O familie de prieteni ne-a invitat să trăim clipele nopții de Înviere undeva, într-un schit pierdut, în Munții Orăștiei. Mi-a atras atenția numele scris pe cîteva tăblițe indicatoare. Se numea ”Schitul Sfinților Români”.

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 27 Aprilie, 2019 - 09:50

De mult n-am mai văzut un politician vorbind cu atîta ură, cu un asemenea scrîșnet din măsele și cu o voce care să te bage în sperieți. Poate în filmele din și despre cel de Al doilea Război Mondial să fi văzut actori sau personaje reale cu o voce atît de încărcată de mînie și venin să vorbească ascultătorilor sau mitingiștilor.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 10:29

În sfîrșit, avem celebrele întrebări. Celebre ca și autorii lor. Mie îmi sună exact ca niște propoziții de Klaus Iohannis! Scrîșnite în măsele, insinuante, ca o strîmbă în figura PSD-ului.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 09:07

Nu mi-am imaginat niciodată că primarul Iohannis ar putea deveni un asemenea președinte. Ciufut, încruntat, închis la orice sugestie din afară, răzbunător și atît de primitiv în felul în care înțelege disputa politică.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 09:12

În sfîrșit, președintele Klaus Iohannis a semnat scoaterea lui Mircea Negulescu, zis Portocală din magistratură. Omul era magistrat cum șeful său era o capră zburătoare! L-au trosnit pentru că a forțat dosare penale, după cum l-a tăiat capul.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:30

Asta nu-i campanie electorală! Asta nu-i competiție! Asta nu-i dezbatere! Este doar o formă de circ! O ploaie de înjurături de la tribună, un potop de minciuni de la microfon, o basculă de ocări la adresa adversarilor, o căruță de minciuni pentru poporul care visează un alt fel de viață.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 22:59

aportul comisiei de supraveghere și control a SRI‎ începe să circule. Mă așteptam ca el să conțină același bla-bla ca și alte rapoarte. Mă tem ca sîntem în situația de a ne fi înșelat. În România, circulă o vorbă. Dacă vrei sa îngropi o problemă, atunci fă o comisie. Este exprimarea neîncrederii noastre în toate. Cetățeanul român preferă să își rupă gîtul decît să aibă încredere în ceva. Iata că respectiva investigație se termină cu consemnarea unor fapte care ne pot ajuta să ne facem singuri o concluzie.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 18 Aprilie, 2019 - 10:44

Nu știu ce sentimente ar putea trăi un francez sau un american care ar intra intr-o zi de marți în Muzeul Louvre! Am doar o vagă idee ce ar simți un român. Sigur, cei din emigrația românească anticomunistă‎ ar trăi o stare vecină cu sublimul.

Tip publicație: Intrare blog