Publicat: 14 Decembrie, 2011 - 05:10
Analist politic

Postări de Florentin SCALEŢCHI

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 09:50

Sâmbătă, 06 octombrie 2018, anul centenarului, am fost martorul unui eveniment cu totul deosebit, organizat nu departe de Bucureşti, la 30 km. depărtare, în comuna Comana, judeţul Giurgiu,  în Mănăstirea care poartă acelaşi nume, construită peste sanctuarul multora din eroii naţiunii noastre care şi-au dat viaţa pentru reîntregirea neamului românesc. Istoria de necontestat a acestei Mănăstiri depăşeşte cu mult sărbătoarea centenarului Marii Uniri, motiv pentru care, fără să insist prea mult, am să prezint pe scurt, istoria de secole a acestui aşezământ.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 8 Octombrie, 2018 - 09:59

  După ce v-am prezentat succint şi, probabil, uşor subiectiv, frumosul oraş Constanţa şi Staţiunea Mamaia – perla Mării Negre, am fost un pic prin Cadrilater – Basarbia şi Bucovina, foste teritorii româneşti, furate şi despărţite de patria-mamă după al doilea război mondial, la întâlnirea de a Ialta, dintre Stalin, Roosevelt şi Churchill, acum am să vă prezint câte ceva din frumoasa şi incredibila ţară Olanda, o perlă incontestabilă a Mării Nordului şi a Europei de Vest.

            Este o ţară incredibilă prin forţa mesajului pe care îl trimite lumii!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 24 Septembrie, 2018 - 11:10

Anul festivităţii centenarului a debutat cum nu se poate mai prost şi, aş aminti, cu startul şi handicapul de-a fi fără buget. Dar, să nu uităm niciodată că, totuşi, în acest an nu a trecut zi de la Bunul Dumnezeu fără un eveniment public  negativ de interes naţional.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 17 Septembrie, 2018 - 16:51

Nu am avut timp nici să respirăm, nici să vedem şi nici să simţim prosperitatea de zi cu zi, în urma reformelor şi a promisiunilor făcute de ultimii câştigători ai scrutinului electoral de la finele anului 2017,  şi anume PSD-ul, încuscrit cu piticul ALDE pentru o majoritate consistentă că, ce să vezi?, iar am intrat în campanie electorală. E drept, una pentru un referendum care vrea să modifice Constituţia în sensul definiri exacte a noţiunii de familie. Mai exact, familia tradiţională creştin-ortodoxă este unirea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, conform legii.

Tip publicație: Intrare blog
(Linişteşte-i Doamne pe români !!!)
Luni, 10 Septembrie, 2018 - 12:42

Am asistat la nenumărate revolte care, în afară de faptul că nu s-au făcut într-un cadru legal, au dus la confruntări violente de stradă, la zeci de răniţi şi chiar la un mort. Opriţi-vă fraţilor, unde vrem să ajungem în felul ăsta, de ce oare nu folosim mijloacele democraţiei, precum alegerile independente, libere, corecte, transparente şi în deplină ordine civică?. Asta e forma actuală a democraţiei, chiar dacă nu e cea mai perfectă formă pe care a emanat-o. 

Tip publicație: Articol
Luni, 3 Septembrie, 2018 - 15:27

De 18 ani, de când ţara a intrat pe mâna unui om lipsit de moralitate şi bun simţ, însuşindu-şi puterea prin minciună căci, de fapt,  şi-a urât naţia, nu a iubit-o niciodată, dar a călcat-o în picioare supunând-o la cele mai nefericite experimente, reuşind să însămânţeze în sufletul şi inima fiecărui român ură, dorinţă de răzmeriţă şi discordie la toate nivelurile, constatăm că, deşi de trei ani el nu mai este la putere, remanenţa obiceiurilor rele pe care le-am deprins încă subzistă şi ne chinuie permanent vieţile.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 27 August, 2018 - 12:33

După ce v-am plimbat prin fostul ţinut românesc Bucovina şi v-am făcut cunoştinţă cu viaţa românilor ca minoritate în Ucraina, am mers într-un alt ţinut fost românesc, Basarabia, unde actualmente se află Republica Moldova, ţară soră cu România, acolo unde limba naţională e româna şi unde încă vibrează sentimentul reîntregirii neamului.

            O ţară creată în detrimentul populaţiei locale, în proporţie de 60% română, cu teritoriu care, la rândul lui, a fost divizat în două prin crearea unui stat nerecunoscut decât de Rusia în lume, Transnistria.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 21 August, 2018 - 16:01

După câteva zile petrecute pe litoralul românesc, chiar în staţiunea Mamaia, aşa zisa perlă de la Marea Neagră, am vizitat Bucovina, fost teritoriu românesc, cu capitala regiunii la Cernăuţi, aflat în posesia Ucrainei, ţară vecină României la graniţa de nord.

            Încă de la intrarea în ţară, pe la vama Siret, constaţi că trebuie să te înarmezi cu multă răbdare căci, vrei nu vrei, trebuie să treci prin aşa zise controale, toate, indiferent de calitatea lor, îţi pun câte o ştampilă pe o hârtie-tip, pe care o primeşti de la un subofiţer la bariera de intrare în ţară.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 13 August, 2018 - 14:09

După ce, timp de 10 ani  în regimul securisto-comunist al unui tiran modern, beţiv, care a făcut poliţie politică, mincinos, pervers şi needucat, care şi-a permis să-şi bată joc de tot ce înseamnă civilizaţie, democraţie şi stat de drept, de a ne degenera cea mai adâncă fibră a neamului românesc  şi de a ne urî, a ne duşmăni unii pe alţii, de a ne distruge între noi prin introducerea dihoniei  în familie, în şcoală, în armată, în sănătate, în Parlament, în Justiţie şi servicii, creând un stat de tip mafiot, ne-am aşteptat la un moment de acalmie şi la revenirea la viaţa unei lumi cât de cât

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 8 August, 2018 - 14:55

A plecat dintre noi unul din cei mai cunoscuţi artişti populari din România.

            Cel mai mare taragotist al României, prietenul meu şi al tuturor românilor, pe care nu îl vom uita niciodată.

            O mare stea între stelele folclorului românesc, om de cultură, un rapsod popular, care a devenit geniu al interpretării melodiilor populare ardeleneşti, pe care le-a compus şi interpretat cu căldura sufletului din toată inima, cu spiritul şi coarda sensibilă a fiinţei lui.

Tip publicație: Articol
Luni, 6 August, 2018 - 13:07

M-am născut într-o familie de români creştini, ortodocşi, pentru care familia şi copiii rezultaţi erau esenţa vieţii lor. Şi am trăit şi m-am format şi dezvoltat cu dragostea şi frica în bunul Dumnezeu, chiar dacă la vârste fragede nu prea înţelegeam eu ce înseamnă să-ţi fie teamă de mâna nevăzută a puterii divine.

            Atât bunicii cât şi părinţii m-au crescut, protejat şi susţinut în spiritul preceptelor biblice.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 30 Iulie, 2018 - 10:45

Cu chiu cu vai, am reuşit să-mi rup din programul meu, destul de încărcat, să fug pentru câteva zile la marea cea mare „Marea Neagră” în staţiunea Mamaia-perla litoralului românesc.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 23 Iulie, 2018 - 12:42

După multiple examene de maturitate şi  de bacalaureat, dar şi pentru a intra într- o  facultate de profil, chiar şi examene pentru diverse posturi de dascăl, în sfârşit, această categorie de români  au intrat în vacanţă.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 16 Iulie, 2018 - 15:07

În ultima perioadă, care s-a manifestat cu  zile caniculare şi ploi torenţiale, vijelii şi viituri, dar şi cu dezbateri sterile ale politicienilor şi televiziunilor pe legile justiţiei, în întreaga Românie s-a dat startul la examenele de absolvire. S- a început cu cele de maturitate când copii de 15 ani au fost puşi în faţa primului lor examen de maturitate, acela care îi desparte de colegii copilăriei, a năbădăilor şi nebunelilor inerente vârstei, dar şi prima responsabilitate cu adevărat, primul mare examen al vieţii.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 9 Iulie, 2018 - 12:16

Nu cu mult timp în urmă, aflat într-o delegaţie oficială în ţara vecină, Ucraina, am fost solicitat ca, prin intermediul Compartimentului Juridic al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, să-l susţin, din punct de  juridic, la instanţele unde este chemat să-şi dovedească nevinovăţia, de cine credeţi? De preşedintele UDUR- Uniunea Democratică a Ucrainenilor din România – aflat de circa cinci ani în zona Cernăuţi, Ucraina.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 2 Iulie, 2018 - 16:18

Au fost nevoie de numai două zile de ploi torenţiale ca, în România, să se pornească potopul. Cu cantităţi de 50-60 litri pe metrul pătrat, apele s-au învolburat şi s- au pornit la vale în viiturile dezastrului. Sate şi comune au fost în întregime acoperite de ape. Au luat tot ce au găsit în cale, diguri, poduri, case, atelaje, hrană pentru animale, utilaje, maşini mici şi mari, păsări, animale, dar din păcate şi fiinţe umane, pentru  care,  în bună parte,  organele statului s- au mobilizat exemplar şi le-au salvat viaţa,  dar, din nefericire există şi morţi, doar patru de data asta.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 25 Iunie, 2018 - 16:33

... o luptă cu instituţiile şi propriile mentalităţi pentru apărarea demnităţii şi securităţii flintelor umane

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 18 Iunie, 2018 - 12:46

 ...o consecinţă a stabilităţii instituţiilor statului. O.A.D.O. a manifestat în permanenţă o preocupare majoră pentru cunoaşterea modului în care acţionează organele abilitate ale statului, în domeniul asigurării siguranţei civice, pentru prevenirea şi combaterea acelor fapte şi manifestări prin care se încalcă sau se aduc atingeri, de orice fel. dreptului fundamental al fiecărei fiinţe umane la viaţă, sănătate, integritate fizică şi de a dispune nestingherit de avutul său. în acest sens.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 11 Iunie, 2018 - 12:46

... consolidează democraţia alături de pluripartitism, alegeri libere şi economia funcţională de piaţă (3)

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 15:47

Probabil că nu există naţie mai predispusă la încălcarea Constituţiei ţării, aşa cum este cea română.

            În primul rând că avem o Constituţie care lasă loc de interpretări şi abordări de cele mai multe ori subiective, pe care cei chemaţi să o respecte o interpretează în favoarea lor, încălcând-o de fapt de cele mai multe ori.

            O Constituţie care a fost făcută după chipul şi  asemănarea dar şi la dorinţa celor care se aflau la putere în acea perioadă, mai precis în 2003, ultima Constituţie aprobată prin referendum de poporul român.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 4 Iunie, 2018 - 20:05

O societate civilă puternică consolidează democraţia alături de pluripartitism, alegeri libere   şi economia funcţională de piaţă (2)

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 29 Mai, 2018 - 14:04

O societate civilă puternică consolidează democraţia alături de pluripartitism, alegeri libere   şi economia funcţională de piaţă (1)

 reală şi puternică nu poate exista fără o societate civilă la fel de viguroasă, fără un ambient social participativ, pe deplin conştient că beneficiarii acţiunilor -oamenii - au datoria de a fi ei înşişi creatorii climatului ce permite dezvoltarea democraţiei, afirmarea şi viabilitatea ei.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 21 Mai, 2018 - 12:27

Există o strânsă corelaţie între contextul democratic al societăţii şi exercitarea integrală a drepturilor omului în cadrul acesteia. Societatea civilă reprezintă un indicator sintetic al funcţionării normale a statului de drept şi  a   instaurării unui real climat democratic în societatea românească.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 14 Mai, 2018 - 11:40

În condiţiile unor dezbateri permanente, interminabile, şi a unor contradicţii ce s-au dovedit a fi regăsite în rândurile Constituţiei României din anul 2013, cred că a venit momentul să readoptăm această „lege a legilor” la noile cerinţe naţionale şi internaţionale, în condiţiile integrării ţării în structurile euro-atlantice.

            Totodată, faptul că aproape zilnic Curtea Constituţională a României este sesizată de toţi cei care pot să o facă, este un lucru mai mult decât periculos pentru orice democraţie de tip occidental şi a unui stat de drept.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 7 Mai, 2018 - 14:55

 

În condiţiile unor dezbateri permanente, interminabile, şi a unor contradicţii ce s-au dovedit a fi regăsite în rândurile Constituţiei României din anul 2013, cred că a venit momentul să readoptăm această „lege a legilor” la noile cerinţe naţionale şi internaţionale, în condiţiile integrării ţării în structurile euro-atlantice.

Totodată, faptul că aproape zilnic Curtea Constituţională a României este sesizată de toţi cei care pot să o facă, este un lucru mai mult decât periculos pentru orice democraţie de tip occidental şi a unui stat de drept.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 2 Mai, 2018 - 12:24

În condiţiile unor dezbateri permanente, interminabile, şi a unor contradicţii ce s-au dovedit a fi regăsite în rândurile Constituţiei României din anul 2013, cred că a venit momentul să readoptăm această „lege a legilor” la noile cerinţe naţionale şi internaţionale, în condiţiile integrării ţării în structurile euro-atlantice.

Totodată, faptul că aproape zilnic Curtea Constituţională a României este sesizată de toţi cei care pot să o facă, este un lucru mai mult decât periculos pentru orice democraţie de tip occidental şi a unui stat de drept.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 16:00

O necesitate în România anului 2018, prin oglinda unor aspecte de drept comparat.  În condiţiile unor dezbateri permanente, interminabile, şi a unor contradicţii ce s-au dovedit a fi regăsite în rândurile Constituţiei României din anul 2013, cred că a venit momentul să readoptăm această „lege a legilor” la noile cerinţe naţionale şi internaţionale, în condiţiile integrării ţării în structurile euro-atlantice.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 16 Aprilie, 2018 - 15:28

O justiţie îngenuncheată de interese obscure, vremelnic, contra românilor

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 10:57

După 28 de ani de la momentul căderii totalitarismului comunist şi a tiraniei Dictatorului Ceauşescu, asistăm pasivi la restaurarea neosecuristă şi la rescrierea istoriei.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 2 Aprilie, 2018 - 13:41

 Dupa un an 2017 nu tocmai usor, a venit timpul bilanturilor anuale, cand institutiile statului, trag linie si isi prezinta intreaga activitate si imagine pe care au avut- o, in societatea romaneasca, in anul pe care tocmai l-au parasit. Normal mi se pare ca aceste bilanturi sa cuprinda munca de un an a unor functionari publici cu diverse statute special sau nu, cu bunele si cu relele sau impedimentele intampinate de- a lungul anului.

Tip publicație: Intrare blog