Publicat: 14 Decembrie, 2011 - 05:10
Analist politic

Postări de Florentin SCALEŢCHI

Luni, 18 Februarie, 2019 - 17:09

De mai bine de 23 de ani lucrăm cu CEDO, sau, mai precis, de când România, în anul de graţie 1996, a semnat Protocolul cu această onorată Curte. De atunci şi până azi am sesizat Curtea în mii de cazuri, ca reprezentanţi ai unor români care au considerat că în România le-au fost încălcate de către instituţiile statului drepturile fundamentale şi nu numai, care şi-au pus încrederea în noi ca instituţie a Societăţii civile – Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO).

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 11 Februarie, 2019 - 14:11

Dintr-un popor nomad, urmaşi ai mongolilor lui Gingis Han, crescători de animale, oricând gata de migrare, Kazakhstanul astăzi este o ţară modernă, de tip european.

            Dintr-o stepă aridă şi un teritoriu imens, unde trăiau haotic animale sălbatice, vânători şi crescători de animale domestice, s-a ajuns, după secole, să ne trezim cu o ţară în subsolurile căreia se găsesc toate elementele din tabelul lui Mendeleev, dar şi cu cantităţi masive de gaze, ţiţei şi de uraniu, fiind a treia ţară din lume la producţia de uraniu.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 3 Februarie, 2019 - 18:20

 Am plecat în călătorie spre Almaty cu noaptea în cap. O ceaţă rebelă ne-a întârziat cu o oră şi jumătate îmbarcarea planificată. După un zbor liniştit de o oră şi 50 de minute am aterizat în fosta capitală a Kazakhstanului până în 1977, când a fost „detronată” de Astana, păstrându-şi doar statutul de capitală economică.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 17:09

Am mai avut ierni, dar ca asta parcă nu a fost niciuna pentru contemporanii noştri!

Suntem de-abia la mijlocul iernii şi un virus gripal, de o virulenţă rar întâlnită, a produs până acum, când scriu aceste rânduri, deja 39 de decese şi peste 6.800 de cazuri de gripă în rândul copiilor şi al bătrânilor.

Şi perspectivele sunt în continuare sinistre!

Se va declara o epidemie de gripă după ce toate şcolile au fost închise pentru patru zile şi o parte din spitale au interzis vizitele la cei internaţi, accesul fiind permis exclusiv personalului angajat.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 13:34

 Am petrecut 5 zile de maximă şi activă poveste frumoasă de călătorie în capitala Kazakhstanului – Astana, timp în care am vizitat şi admirat o mare parte din minunile arhitecturale ale oraşului, de la celebrul centru care înglobează, în oglindă, Palatul Preşedintelui, iar în dreapta şi în stânga acestuia se află clădirea Curţii Supreme de Justiţie şi, respectiv, Palatul Parlamentului.

            Chiar în faţa Preşedenţiei urmează apoi, în formă de potcoavă, Guvernul cu toate ministerele.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 20:35

Mi-am început călătoria din România spre Kazakhstan cu propria maşină, de la Bucureşti la Chişinău, capitala Republicii Moldova, parcurgând un drum de 690 de km. într-un final de toamnă geros şi, evident, deloc prietenos. La Chişinău m-a aşteptat un prieten vechi şi bun, de care mă leagă nenumărate amintiri frumoase. Este nimeni altul decât domnul Vasile BATCU, până nu demult Preşedinte al IPA Secţia Moldova, omul care avea să-mi fie alături în lungul nostru preiplu, de 14 zile, până în îndepărtata Asie Centrală.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 3 Ianuarie, 2019 - 18:55

Cu momente în care am învăţat unii de la alţii, ne-am bucurat, ne-am întristat, ne-am schimbat, ne-am propus să fim mai buni, mai iubitori, mai iertători, şi că indiferent de problemele le-am avut şi încă le mai avem, viaţa va merge înainte.

          Să fim sănătoşi, fericiţi şi voioşi în anul care tocmai a venit.

          Se spune „Sărbători fericite!”, în condiţiile în care nu  sărbătorile trebuie să fie fericite, ci oamenii!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 27 Decembrie, 2018 - 23:09

  Zilele trecute m-am întors dintr-o ţară care m-a fascinat cu adevărat!

            M-am aventurat în această frumoasă călătorie într-o perioadă de timp mai mult câinoasă decât plăcută în stepa Asiei Centrale, unde vânturile nu contenesc, dublate de temperaturi cu valori negative, cu multe grade minus.

            Ca să înţelegeţi de ce m-a uimit această ţară – Kazahstan – ar trebui să vă dau câteva repere din conţinutul geografic şi istoric al ei.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 17 Decembrie, 2018 - 08:00

Nu a trebuit să treacă mult timp de la ultimele acte teroriste din Europa şi, folosind acelaşi mod de operare, respectiv intrarea într-o mulţime paşnică cu un camion – cazul Nisa, cu un microbuz – cazul Londra şi Barcelona – şi iată acum, fix la noi în ţară, cu un autoturism, că vorba aia, nu aparţinem şi noi U.E.!?! S-a întâmplat la un Mall din oraşul Brăila.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 10 Decembrie, 2018 - 14:36

Cu 70 de ani în urmă,  la 10 decembrie 1948, la New York, cele 54 state ale lumii care au pus bazele NAŢIUNILOR UNITE, au elaborat şi semnat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, document în interiorul căruia se găsesc 30 de articole, dintre care 28 statuează drepturile fundamentale ale omului, iar două articole priveau înfiinţarea de instituţii care să  aplice şi să gestioneze respectarea acestor drepturi.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 3 Decembrie, 2018 - 11:14

 De ani buni, pe toate canalele media, s-a declanşat o dezbatere naţională pe tema unei noi „legi a pensiei”, care ar revoluţiona însuşi conceptul de pensionare.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 17:23

 Nu de mult, mai precis pe data de 13 noiembrie 2018, în Parlamentul European, România a fost pusă la zid, printr-o Rezoluţie şi un MCV, ambele mai degrabă ruşinoase şi mincinoase decât bazate pe adevăr şi expertiză corectă.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 13:31

Rezoluţia privind Statul de Drept din România a fost adoptată, în data de 13 noiembrie, în Parlamentul European, fiind respinse toate amendamentele care priveau acţiunile de poliţie politică ale serviciilor secrete şi ingerinţa SRI în actul de justiţie. Prin votul majorităţii eurodeputaţilor, printre care s-au aflat şi aleşi din România, Rezoluţia, ca act politic, a fost adoptată.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 13:12

Unul dintre cel mai toxic indivd pe care l-a emanat această ţară românilor şi care şi-a asumat funcţia nemeritată de Preşedinte al statului român, a brevetat noţiunea de mapă profesională, atunci când Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a propus-o la Ministerul Justiţiei pe doamna Norica Niculai, fostă procuror comunist, dar liberal în fibra ei şi critic acid al acţiunilor de tip mafiot ale fostului preşedinte, după ce fosta ministru Macovei Monica a distrus Justiţia Română, transformând-o în Poliţie Politică şi a fost dată afară de Parlament.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 5 Noiembrie, 2018 - 12:00

Nu trecut nicio lună de la referendumul, încheiat cu un rezultat previzibil: invalidarea lui pentru lipsă de cvorum.

            Toţi cei care au dorit acest referendum şi au ales acest mecanism democratic, au obţinut o mare fâsâială!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 29 Octombrie, 2018 - 14:54

La schimbarea - probabil pentru ultima oară după decizia Comisiei Europene - a orei de vară cu cea de iarnă, din noaptea de sâmbătă, 27 octombrie-duminică, 28 octombrie 2018, România a fost zguduită de un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter, dacă nu cumva chiar mai mare după alte surse. Se pare că a fost cea mai mare zguduire de pământ din ultimii 14 ani.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 22 Octombrie, 2018 - 10:38

Suntem la 29 de ani de la revolta sau revoluţia, cum vrea fiecare să o numească, din 22 decembrie 1989 şi toată lumea parcă a uitat de perioada comunistă, de cei 50 de ani de totalitarism şi dictatură, teroare  şi muncă forţată, de foame şi lipsa de alimente, de frig şi lipsa energiei electrice şi calorice, de faptul că trăiam cu toţii într-o mare închisoare pe nume Republica Socialistă România, cu zidurile la graniţele ţării, în timp ce partidul comunist, condus de DICTATORUL Ceuşescu, deţinea controlul absolut, fiind prezent în tot şi în toate.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 15 Octombrie, 2018 - 09:50

Sâmbătă, 06 octombrie 2018, anul centenarului, am fost martorul unui eveniment cu totul deosebit, organizat nu departe de Bucureşti, la 30 km. depărtare, în comuna Comana, judeţul Giurgiu,  în Mănăstirea care poartă acelaşi nume, construită peste sanctuarul multora din eroii naţiunii noastre care şi-au dat viaţa pentru reîntregirea neamului românesc. Istoria de necontestat a acestei Mănăstiri depăşeşte cu mult sărbătoarea centenarului Marii Uniri, motiv pentru care, fără să insist prea mult, am să prezint pe scurt, istoria de secole a acestui aşezământ.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 8 Octombrie, 2018 - 09:59

  După ce v-am prezentat succint şi, probabil, uşor subiectiv, frumosul oraş Constanţa şi Staţiunea Mamaia – perla Mării Negre, am fost un pic prin Cadrilater – Basarbia şi Bucovina, foste teritorii româneşti, furate şi despărţite de patria-mamă după al doilea război mondial, la întâlnirea de a Ialta, dintre Stalin, Roosevelt şi Churchill, acum am să vă prezint câte ceva din frumoasa şi incredibila ţară Olanda, o perlă incontestabilă a Mării Nordului şi a Europei de Vest.

            Este o ţară incredibilă prin forţa mesajului pe care îl trimite lumii!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 24 Septembrie, 2018 - 11:10

Anul festivităţii centenarului a debutat cum nu se poate mai prost şi, aş aminti, cu startul şi handicapul de-a fi fără buget. Dar, să nu uităm niciodată că, totuşi, în acest an nu a trecut zi de la Bunul Dumnezeu fără un eveniment public  negativ de interes naţional.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 17 Septembrie, 2018 - 16:51

Nu am avut timp nici să respirăm, nici să vedem şi nici să simţim prosperitatea de zi cu zi, în urma reformelor şi a promisiunilor făcute de ultimii câştigători ai scrutinului electoral de la finele anului 2017,  şi anume PSD-ul, încuscrit cu piticul ALDE pentru o majoritate consistentă că, ce să vezi?, iar am intrat în campanie electorală. E drept, una pentru un referendum care vrea să modifice Constituţia în sensul definiri exacte a noţiunii de familie. Mai exact, familia tradiţională creştin-ortodoxă este unirea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, conform legii.

Tip publicație: Intrare blog
(Linişteşte-i Doamne pe români !!!)
Luni, 10 Septembrie, 2018 - 12:42

Am asistat la nenumărate revolte care, în afară de faptul că nu s-au făcut într-un cadru legal, au dus la confruntări violente de stradă, la zeci de răniţi şi chiar la un mort. Opriţi-vă fraţilor, unde vrem să ajungem în felul ăsta, de ce oare nu folosim mijloacele democraţiei, precum alegerile independente, libere, corecte, transparente şi în deplină ordine civică?. Asta e forma actuală a democraţiei, chiar dacă nu e cea mai perfectă formă pe care a emanat-o. 

Tip publicație: Articol
Luni, 3 Septembrie, 2018 - 15:27

De 18 ani, de când ţara a intrat pe mâna unui om lipsit de moralitate şi bun simţ, însuşindu-şi puterea prin minciună căci, de fapt,  şi-a urât naţia, nu a iubit-o niciodată, dar a călcat-o în picioare supunând-o la cele mai nefericite experimente, reuşind să însămânţeze în sufletul şi inima fiecărui român ură, dorinţă de răzmeriţă şi discordie la toate nivelurile, constatăm că, deşi de trei ani el nu mai este la putere, remanenţa obiceiurilor rele pe care le-am deprins încă subzistă şi ne chinuie permanent vieţile.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 27 August, 2018 - 12:33

După ce v-am plimbat prin fostul ţinut românesc Bucovina şi v-am făcut cunoştinţă cu viaţa românilor ca minoritate în Ucraina, am mers într-un alt ţinut fost românesc, Basarabia, unde actualmente se află Republica Moldova, ţară soră cu România, acolo unde limba naţională e româna şi unde încă vibrează sentimentul reîntregirii neamului.

            O ţară creată în detrimentul populaţiei locale, în proporţie de 60% română, cu teritoriu care, la rândul lui, a fost divizat în două prin crearea unui stat nerecunoscut decât de Rusia în lume, Transnistria.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 21 August, 2018 - 16:01

După câteva zile petrecute pe litoralul românesc, chiar în staţiunea Mamaia, aşa zisa perlă de la Marea Neagră, am vizitat Bucovina, fost teritoriu românesc, cu capitala regiunii la Cernăuţi, aflat în posesia Ucrainei, ţară vecină României la graniţa de nord.

            Încă de la intrarea în ţară, pe la vama Siret, constaţi că trebuie să te înarmezi cu multă răbdare căci, vrei nu vrei, trebuie să treci prin aşa zise controale, toate, indiferent de calitatea lor, îţi pun câte o ştampilă pe o hârtie-tip, pe care o primeşti de la un subofiţer la bariera de intrare în ţară.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 13 August, 2018 - 14:09

După ce, timp de 10 ani  în regimul securisto-comunist al unui tiran modern, beţiv, care a făcut poliţie politică, mincinos, pervers şi needucat, care şi-a permis să-şi bată joc de tot ce înseamnă civilizaţie, democraţie şi stat de drept, de a ne degenera cea mai adâncă fibră a neamului românesc  şi de a ne urî, a ne duşmăni unii pe alţii, de a ne distruge între noi prin introducerea dihoniei  în familie, în şcoală, în armată, în sănătate, în Parlament, în Justiţie şi servicii, creând un stat de tip mafiot, ne-am aşteptat la un moment de acalmie şi la revenirea la viaţa unei lumi cât de cât

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 8 August, 2018 - 14:55

A plecat dintre noi unul din cei mai cunoscuţi artişti populari din România.

            Cel mai mare taragotist al României, prietenul meu şi al tuturor românilor, pe care nu îl vom uita niciodată.

            O mare stea între stelele folclorului românesc, om de cultură, un rapsod popular, care a devenit geniu al interpretării melodiilor populare ardeleneşti, pe care le-a compus şi interpretat cu căldura sufletului din toată inima, cu spiritul şi coarda sensibilă a fiinţei lui.

Tip publicație: Articol
Luni, 6 August, 2018 - 13:07

M-am născut într-o familie de români creştini, ortodocşi, pentru care familia şi copiii rezultaţi erau esenţa vieţii lor. Şi am trăit şi m-am format şi dezvoltat cu dragostea şi frica în bunul Dumnezeu, chiar dacă la vârste fragede nu prea înţelegeam eu ce înseamnă să-ţi fie teamă de mâna nevăzută a puterii divine.

            Atât bunicii cât şi părinţii m-au crescut, protejat şi susţinut în spiritul preceptelor biblice.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 30 Iulie, 2018 - 10:45

Cu chiu cu vai, am reuşit să-mi rup din programul meu, destul de încărcat, să fug pentru câteva zile la marea cea mare „Marea Neagră” în staţiunea Mamaia-perla litoralului românesc.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 23 Iulie, 2018 - 12:42

După multiple examene de maturitate şi  de bacalaureat, dar şi pentru a intra într- o  facultate de profil, chiar şi examene pentru diverse posturi de dascăl, în sfârşit, această categorie de români  au intrat în vacanţă.

Tip publicație: Intrare blog