Publicat: 17 Octombrie, 2013 - 13:58

Postări de Şerban CIONOFF

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 20:28

 Nici nu a intrat bine pe flux știrea despre participarea președintelui Klaus Iohannis la ceremoniile care vor avea lor marți, la Aachen, cu ocazia semnării Tratatului de cooperare franco-german, că au și apărut comentariile.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 16:59

Gelos nevoie mare că numai lui Emmanuel Macron gazetarii de la,,Le Figaro’’ i-au decernat titlul de ,,campion decăzut al cauzei europene’’ ce și-a zis domnul Dacian Cioloș?! Cum vine treaba asta, adică nu suntem amândoi fabricați în laboratoarele specializate ale neoliberalismului și ale globalizării a tot biruitoare?Bașca faptul că ne tragem, și unul și altul, din aceeași gintă latină.De ce,atunci, numai unul să fie căftănit cu așa un titlu, iar celălalt să rămână pe afară?

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 18 Noiembrie, 2018 - 17:46

 În ultimele două zile ale (încă ) acestei săptămâni, s-au înregistrat câteva evenimente care, la prima vedere, nu au legătură între ele. Astfel, aici în capitala scumpei noastre patrii, un grup de #rezistenți, în fruntea cărora s-au aflat și de această dată neobosiți Mălin Bot, Mihai Dide și Marian (zis și)Ceaușescu, au vandalizat gardul și garajul de la locuința deputatului Florin Iordache pe care au scris, după mai vechiul lor obicei, niște cuvinte ,,incapabile a vi le reproduce’’(așa după cum bine mai zicea eternul și fascinantul nostru Caragiale).

Tip publicație: Intrare blog
Sâmbătă, 10 Noiembrie, 2018 - 21:52

 

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 10 August, 2018 - 14:28

Pe vremea adolescenței mele, adică acum cincizeci și mai bine de ani, am învățat la școală despre grevele ceferiștilor și petroliștilor din anul 1933. În mod deosebit, despre grevele de la atelierele Grivița și despre eroul lor, Vasile Roaită, cel care a murit trăgând de lanțul sirenei care îi chema la luptă de clasă pe tovarășii săi.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:06

 Nu mă miră câtuși de puțin faptul că, după 32 de zile fix trecute, de lectură aprofundată a motivării Curții Constituționale, președintele Klaus Iohannis și-a luat inima în dinți și a semnat decretul de revocare din funcție a multilateral medaliatei Nefertiti. De mirare ar fi fost ca lucrurile să se fi petrecut altfel! Vreau să spun, cu celeritatea care se impunea. Nu mă miră nici faptul că,o dată publicat în Monitorul Oficial, decretul prezidențial a făcut să curgă potop de lacrimi din partea unor bocitoare specializate, înregimentate în detașamentele de agit-prop ale statului paralel.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:46

,,Cea mai iresponsabilă declarație a unui lider politic român din ultimii 30 de ani’’. Așa a calificat Toni Greblă potopul de invective și de răstălmăciri cu care președintele Klaus Iohannis a ales să răspundă întrebărilor jurnaliștilor și, în mod deosebit, să își  motiveze foarte posibila sa alegere de a nu respecta decizia Curții Constituționale privind revocarea Laure Kovesi de la butoanele de comandă ale DNA.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 5 Iunie, 2018 - 20:28

Cum-necum,iată că DNA a deschis dosarul nr.250/P/2018 în urma plângerii penale depuse de confrații redacția Lumea Justiției în legătură cu afacerile imobiliare cu casele statului pe care le-a făcut soții Carmen Georgeta Iohannis și Klaus Werner Iohanis cerându-se ,totodată, recuperarea a 320.000 euro obținuți de cei doi pentru imobilul închiriat unei bănci comerciale.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 10 Mai, 2018 - 19:09

 Amare vremuri am ajuns să mai trăim dacă anul în care se împlinește un veac de la Marea Unire ne găsește atât de dezbinați și de învrăjbiți! Că unii sau alții mai sădesc ,,iarba rea’’, pe care, de la Unirea Principatelor din 1859, Vasile Alecsandri o vroia pierită din holde pentru ca-așa după cum tot Bardul de la Mircești năzuia- ,,între noi să nu mai fie decât flori și armonie’’-, asta ar fi o opreliște pe care, cu înțelepciune și curaj, am putea să o înfruntăm și să o  biruim.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 23 Aprilie, 2018 - 21:37

Zilele trecute, Departamentul de Stat al Statelor Unite a dat publicității Raportul anual privind drepturile omului, document în care sunt avansate și o serie de evaluări critice despre realitățile din societatea românească. Prilej numai bun pentru ca propagandiștii sistemului să exulte, anunțând evenimentul sub un titlu-bombă:,,Raport devastator pentru România’’. Ca de obicei, vinovatul de serviciu fiind actuala guvernare, care nu face decât să ia parte corupților și să îi saboteze pe neînfricații militanți ai anticorupției.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 2 Aprilie, 2018 - 22:06

...și o cinică manipulare a dosarului Revoluției Române. A produs și, cu siguranță, va produce o mare consternare cererea pe care procurorul general,Augustin Lazăr, a adresat-o președintelui Klaus Iohannis privind efectuarea urmăririi penale în dosarul Revoluției în legătură cu săvârșirea împotriva umanității de către Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 26 Martie, 2018 - 15:53

Cinstit să fiu, îmi este foarte greu să aleg pe care dintre aceste două fapte ar trebui să o socotesc culmea sfidării elementarelor norme ale bunului simț și a respectului pentru istoria și pentru credința noastră străbună. Mă refer la gestul celor doi polițiști care urinau,ziua nămiaza mare, pe zidul Bisericii Krețulescu și la replica  de-a dreptul năucitoare pe care a dat-o Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual celor care, pe bună dreptate, s-au arătat indignați de o asemenea faptă.

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 20 Martie, 2018 - 17:10

 Din țara lui Voltaire ne vine o știre-bombă: fostul președinte Nicolas Sarkozy este cercetat pentru nereguli în finanțarea campaniei electorale din 2007. La drept vorbind, lista faptelor cercetate este lungă dar nu are,cred, rost să o mai detaliez aici.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 16 Martie, 2018 - 21:21

,,De vreme ce despre statul paralel se vorbește la fel de insistent pe celălalt mal al Atlanticului, rezultă că, într-u fel sau altul, acest stat paralel este de import. Și am face o mare greșeală să ne imaginăm că responsabilii acestui mecanism profund nedemocratic trebuie identificați doar în România’’.Iată un adevăr la care, cu siguranță, mulți dintre noi s-au gândit, dar pe care puțini au avut curajul să îl afirme în mod public, deschis.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 4 Martie, 2018 - 18:08

 Lung prilej de vorbe și de ipoteze!Umblă vorba prin târg cum că președintele  Klaus Iohannis ar fi în cărți pentru a prelua înalta funcție de președinte al  Consiliului European. Asta după ce președintele în exercițiu, Donald Tusk, își va încheia mandatul. Adică fix pe 1 decembrie 2019. Sincer să fiu, câtă vreme zvonul a fost propagat de un patentat propagandist al unei agenții specializate în ditirambi proprezidențiali, nu am prea avut motive să îi dau crezare.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 15 Februarie, 2018 - 17:24

Mai sunt doar două ceasuri până când ministrul Justiției, Tudorel Toader, va face anunțul mult așteptat privind viitorul Laurei Kovesi la comanda DNA. Care anunț ar putea, după cum nădăjduiesc atât de mulți oameni de bună credință, ar putea marca punctul final al unei sinistre perioade în care această instituție a funcționat ca un instrument de represiune politică. Ceea ce nu înseamnă câtuși de puțin că putem  să întoarcem foaia și să mergem liniștiți și senini mai departe.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 1 Februarie, 2018 - 19:02

Mărirea şi decăderea unei minuni a Bucureştiului... Cu aproape șapte ani în urmă, bucureștenii și, desigur, nu numai ei, trăiau emoțiile inaugurării Podului Basarab. Proiect ambițios- de fapt, cel mai mare proiect internodal din România-  care face legătura între Șoseaua Titulescu și Șoseaua Grozăvești unind,astfel, sectoarele 1 și 6 ale capitalei. O adevărată minune, spun oameni de diverse vârste și meserii, început în vremea când Traian Băsescu era Primarul General al Bucureștiului și finalizat în cursul mandatului de edil șef al lui Sorin Oprescu.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 24 Ianuarie, 2018 - 21:37

Nu aș putea spune cu maximă certitudine că atunci când au dat publicității  Declarația comună în care își exprimă îngrijorarea față de efectele devastatoare ale legilor justiției, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui comisiei,Frans Timmermans, le-a trecut prin minte că azi, 24 ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Micii Unirii și că ar fi posibil ca închisnovatul lor mesaj să le umbrească această zi.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 5 Ianuarie, 2018 - 20:39

 Mă număr - de ce nu aș spune-o din capul locului?- printre acei tot mai  mulți români care și-au cam pierdut speranța că vom apuca să vedem că în România există și operează o justiție în fața căreia să fim cu toții egali. Cât privește discursurile despre reformare, modernizare ș.a.m.d. pe care ni le servește mai fiecare nou titular al portofoliului justiției acestea chiar că țin din ce în ce mai mult de domeniul beției de cuvinte sau, măcar, al bunelor intenții și… cam atât.

Tip publicație: Intrare blog
Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 13:46

Gata cu polemicile!

Tip publicație: Intrare blog
Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 11:10

La ora când scriu aceste rânduri, toată lumea este cu ochii pe monitoare, așteptând să vadă care va fi decizia pe care președintele Frank Walter Steinnmeier o va lua după întâlnirea cu Angela Merkel. De fapt, se așteptă răspunsul la dilema:un guvern minoritar, condus tot de Angela Merkel sau alegeri anticipate? Firește, pentru fiecare dintre cele două alternative există o sumedenie de argumente pro și contra.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 3 Noiembrie, 2017 - 20:21

 Ambasadorul Hans Klemm și-a exprimat, din nou, îngrijorarea față de o anumită situație, nu prea plăcută, în care se află România. De data asta este vorba despre cea pe care o surprinde un Raport dat publicității de Banca Mondială și din care reiese că Republica Moldova a devansat România în ceea ce privește climatul de bussines.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 3 August, 2017 - 09:41

 

 

Mai mult sau mai puțin întâmplător, iată că, tocmai acum, când se discută intens, cu multă patimă, de o parte și de alta a baricadei, despre așa-numitele ,,pensii speciale’’, iată că și în lumea presei s-a declanșat o acțiune care riscă să pună sub un mare și foarte grav semn de întrebare însăși ideea independenței celei de-a patra puteri în stat!

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 27 Iulie, 2017 - 19:24

 Ieri, un domn ministru și o doamnă cu atribuții într-o importantă entitate a administrației publice , ne-au dat, fiecare, cât un stânjenitor exemplu despre cât de actuală este, din păcate, vechea zicală: ,,a vorbit și nea Ion, că și el e om’’. Dacă ar fi făcut treaba asta pe persoană fizică, hai, mai treacă-meargă. Dar, atunci când fac treaba asta în calitate de persoane oficiale-mă refer, în primul rând, la domnul ministru Petre Daea- atunci lucrurile se complică.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 6 Iulie, 2017 - 13:15

 Au stârnit multe și aprinse comentarii anumite imagini  înregistrate la recepția oferită de Ambasada Statelor Unite cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale și în care au fost surprinse câteva personaje îndelung controversate ale vieții publice românești. Cum ar fi Laura Kovesi și Florian Coldea. Motiv pentru care s-ar putea deduce cum că respectivii ar beneficia,încă, de încredere și de susținere din partea marelui nostru aliat strategic. Sau, cine știe?, doar din parte domnului ambasador…

Tip publicație: Intrare blog
Marţi, 28 Februarie, 2017 - 13:27

 Curtea Constituțională a decis: ,,prin ancheta DNA pe Ordonanța 13 s-au perturbat relațiile care trebuie să existe între cele trei autorități – juridică, executivă și legislativă’’!  Formulare clară și la obiect care mă-a determină să nu intru mai mult în atât de complicatele raționamente de drept constituțional, transmițând cititorului această concluzie finală.

Tip publicație: Intrare blog
Joi, 23 Februarie, 2017 - 23:04

 Receptiv cum îl șl știm la ceea ce spune strada, președintele Klaus Iohannis a luat act, se vede treaba, că discursurilor sale li se reproșează  că abundă în locuri comune și în stereotipuri, lipsindu-le elementele de noutate, poate chiar afirmațiile-șoc în măsură să de sarea și piperul oricărei intervenții publice. Drept pentru care, în cuvântarea rostită astăzi la bilanțul DNA, domnia sa a lansat două afirmații care,cu siguranță!, vor suscita comentarii și controverse.

Tip publicație: Intrare blog
Miercuri, 8 Februarie, 2017 - 21:05

      Două minute, pe ceas. Atât a catadixit Klaus Iohannis- președintele tuturor românilor, nu-i așa?- să le acorde celor care, înfruntând frigul și viscolul, au venit, din nou, în fața Palatului Cotroceni spre a-i spune ceea ce cred despre el și despre regimul autoritarist pe care, se vede treaba, este decis să îl instaureze. În marea sa mărinimie, domnul președinte a trimis celor aflați acolo niște ceai cald, după care a mai făcut un fel de baie de mulțime. Prilej cu care a adresat, manifestanților și nației, acest mesaj, pe cât de  scurt pe atât de cuprinzător:,,Suntem cu toți români.

Tip publicație: Intrare blog
Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 20:44

Acum, când sunt câteva semne că nu mai există cale de întoarcere și, deși declarațiile, repetate și mai ales incendiare, ale lui Sebastian Ghiță nu și-au primit un răspuns răspicat, convingător, încep să cred că am ajuns la vorbele lui Arghezi: ,,Aduceți cerneala, se face socoteala’’. Deie Domnul să fie așa, pentru că este nevoie să tragem linie și să vedem cine și unde a greșit?

Tip publicație: Articol
Luni, 12 Decembrie, 2016 - 16:56

 ...mai are Guvernul lui Varză de Bruxelles! Era la mine, în Oltenia, o vorbă foarte înțeleaptă care suna cam așa:,,Urât a trăit și tot urâtă agonie mai are!’’ La vorba asta m-am gândit, în aceste ore care urmează dezastrului,pe cât de rușinos pe atât de meritat, de care au avut parte PDL și acoliții săi(pe față sau pe ocoliș)la alegerile de ieri.

Tip publicație: Intrare blog