Publicat: 19 Aprilie, 2018 - 14:22
Share

Academia de Studii Economice (ASE) din București a conferit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) o diplomă de excelență în semn de recunoaștere a colaborării susținute dintre cele două instituții.

ASF și ASE au început în urmă cu patru ani un amplu parteneriat care se desfășoară pe mai multe paliere. Primul proiect comun a vizat programul „Tinere talente”, prin intermediul căruia tineri absolvenți ai ASE au desfășurat stagii de internship în cadrul ASF, în departamentele de specialitate din cele trei sectoare – asigurări, investiții și instrumente financiare și pensii private. După o perioadă de un an, o parte dintre aceștia au fost angajați în cadrul Autorității.

Colaborarea dintre cele două instituții a generat, de asemenea, organizarea unei serii de conferințe și seminarii cu caracter științific în cadrul cărora au fost dezbătute teme de interes pentru piața financiară non-bancară. Evenimentele s-au bucurat de prezența unor renumiți profesori universitari din țară și din străinătate.

Totodată, ASF și ASE colaborează în cadrul „Laboratorului academic”, programul ASF destinat dezvoltării educaţiei financiare în mediul universitar. Acest proiect presupune discuții interactive între lectorii ASF și studenţi, cărora le sunt prezentate analize comparative între diferitele elemente practice şi concepte tehnice specifice ce stau la baza pieţelor financiare non-bancare. De asemenea, în cadrul acestui program, studenții au efectuat stagii de practică în ASF.

Sunt extrem de onorat de distincția pe care tânăra noastră instituție, care va împlini în curând 5 ani de existență, a primit-o de la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din România, care aniversează, în aprilie, 105 ani de la înființare. Îmi doresc foarte mult să dezvoltăm parteneriatul pe care-l avem cu ASE și să deschidem noi oportunități de colaborare. Piața financiară are nevoie de experți de înaltă ținută, iar ASE este o sursă de viitori specialiști de valoare”, a declarat Președintele ASF, Leonardo Badea, care este în același timp și Vicepreședintele Asociației Absolvenților ASE – Alumni ASE.

Academia de Studii Economice aniversează în acest an 105 ani de la înființarea, prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, a Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale.

Tag-uri Nume: