13 august 2022

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor lansează „Comandamentul Sezon Estival 2022”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 27 iunie, la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA)Constanţa, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) lansează „Comandamentul Sezon Estival 2022”, în prezenţa preşedintelui dr. Nicolae Bociu şi vicepreşedintelui dr. Ioan Oleleu.

În cadrul Comandamentului,echipe de control alcătuite din 40 de inspector delegaţi din cadrul altor Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din Constanţa.

„Comandamentul Sezon Estival 2022”, care se va desfăşura în perioada 27 iunie – 21 august,vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Controalele oficiale vor fi realizate la următoarele tipuri de obiective: tabere şcolare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie, cofetării, patiserii, pensiuni turistice, unitati tip catering, puncte gastronomice locale etc.

Echipele de control astfel constituite, vor acţiona în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.
Scopul constituirii Comandamentului Sezon Estival este de a asigura turiştilor un nivel ridicat de protecţie, pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare,astfel încât aceştia să consume produse alimentare în condiţii de igienă şi siguranţă.

Serviciul Comunicare şi Logistică Documentară

Sursa foto Pixabay