Publicat: 24 Ianuarie, 2020 - 08:38
Share

În cursul zilei de astăzi, 23 ianuarie, primarul Mihai Chirica a semnat autorizaţiile de construire necesare lucrărilor de amenajare a câte unui teren de sport modern la cinci instituţii de învăţământ. Este vorba despre Şcoala Generală "Alecu Russo", Şcoala Gimnazială "Ştefan Bârsănescu", Şcoala Gimnazială "Gh. I. Brătianu", Liceul Economic de Turism şi Colegiul Tehnic "I. C. Ştefănescu".

Pe 20 decembrie 2019 municipalitatea ieşeană a deschis ofertele primite la licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor respective. Valoarea totală a devizelor generale pentru cele cinci terenuri de sport este de 2.494.974,24 lei, fără TVA. Procedura de achiziţie publică a atras ofertele a trei firme: Atlas Company SRL Târgu Mureş, Cadvyll Constr SRL Bacău şi Timovladian Aqua Parc SRL Oradea. Firma care va câştiga licitaţia va avea la dispoziţie şase luni de la semnarea contractului pentru a finaliza lucrările.

Toate cele cinci terenuri vor avea formă dreptunghiulară, cu lungimea de 40 de metri şi lăţimea de 20 de metri, iar în jurul terenul urmând a fi amenajată o zonă de siguranţă. Fiecare teren va fi împrejmuit cu plasă bordurată şi stâlpi metalici. Gardul va avea o înălţime de şase metri în spatele porţilor şi patru metri pe lateralele terenului. Totodată, pentru folosirea terenului în condiţii de luminozitate redusă, perimetral va fi montată o instalaţie de iluminat cu reflectoare de tip led.

Suprafaţa de joc a terenurilor de la Şcoala Generală "Alecu Russo", Şcoala Gimnazială "Gh. I. Brătianu" şi Colegiul Tehnic "I. C. Ştefănescu" va fi din gazon sintetic, cu înălţimea firului de 40 de milimetri, având compoziţia firului 100% din polietilenă. Pentru asigurarea stabilităţii gazonului vor fi utilizate granule de cauciuc, care va fi montat pe stratul suport.

În cazul Liceului Economic de Turism şi a Şcolii Gimnaziale "Ştefan Bârsănescu", suprafaţa de joc va fi din tartan, montat pe stratul suport.

În altă ordine de idei, municipalitatea ieşeană va amenaja câte un teren de sport la alte nouă instituţii de învăţământ. Suma totală pentru cele nouă terenuri este 4.171.550,85 lei, fără TVA. Documentaţiile tehnico - economice sunt parte a unei hotărâri votate în şedinţa Consiliului Local din 20 decembrie 2019.

Este vorba de Colegiul Naţional (345.677,32 lei, fără TVA), Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" (443.870,17 lei, fără TVA), Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" (569.389,36 lei, fără TVA), Colegiul Naţional "Octav Băncilă" (578.301,24 lei, fără TVA), Colegiul National "Garabet Ibrăileanu" (347.203,63 lei, fără TVA), Liceul Tehnologic "Petru Poni" (460.966,35 lei, fără TVA), Şcoala Gimnazială "Elena Cuza" (365.245,55 lei, fără TVA), Şcoala Gimnazială "Bogdan Petriceicu Haşdeu" (461.109,32 lei, fără TVA) şi Şcoala Gimnazială "Bogdan Petriceicu Haşdeu" - Corp D (333.322,84 lei, fără TVA).

Toate cele nouă terenuri vor avea formă dreptunghiulară, iar în jurul terenul urmând a fi amenajată o zonă de siguranţă. Fiecare teren va fi împrejmuit cu plasă bordurată şi stâlpi metalici. Gardul va avea o înălţime de şase metri în spatele porţilor şi patru metri pe lateralele terenului. Totodată, pentru folosirea terenului în condiţii de luminozitate redusă, perimetral va fi montată o instalaţie de iluminat cu reflectoare de tip led. Suprafaţa de joc a terenurilor va fi fie din gazon sintetic, cu înălţimea firului de 40 de milimetri, având compoziţia firului 100% din polietilenă, fie din tartan, montat pe stratul suport.

 

Tag-uri Institutii: