Publicat: 13 Ianuarie, 2015 - 14:44

Amedy Coulibaly, autorul atacului de la magazinul evreiesc din Paris, ucis vineri, după ce a omorât patru persoane şi a ţinut mai mulţi ostatici, figura pe lista americană cu terorişti, a declarat luni un oficial american pentru CNN.
 
Jihadistul în vârstă de 32 de ani era inclus pe o amplă listă cu terorişti potenţiali (lista TIDE), care cuprinde circa un milion de nume, informează AFP.
 
Amedy Coulibaly, un delincvent multirecidivist, a fost împuşcat vineri în asaltul dat de Raid la un magazin evreiesc din estul Parisului în care ţinea ostatici. El era suspectat, de asemenea, că a ucis joi dimineaţă o poliţistă în zona Montrouge.
 
El a afirmat că acţiona în coordonare cu Said şi Cherif Kouachi, care au omorât miercuri 12 persoane în atentatul de la săptămânalul satiric Charlie Hebdo, la Paris. Cei doi fraţi au fost ucişi de forţele de ordine franceze, cu câteva minute înaintea lui Amedy Coulibaly.
 
Autorităţile americane au confirmat deja că fraţii Kouachi figurau "de mai mulţi ani" pe lista neagră americană a terorismului.