Publicat: 29 Decembrie, 2014 - 09:12
Share
Până la Drajna

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în această dimineaţă din cauza ninsorii abundente și a viscolului, circulația rutieră este întreruptă pe mai multe tronsoane de drumuri naționale, iar traficul a fost închis în urmă cu puţuin timp pe Autostrada Soarelui.

Din același motiv, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe DN4 Bucureşti - Olteniţa, DN1D Albeşti-Paleologu - Urziceni şi pe DN2(E85), în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, iar în judeţul Buzău de la limita cu Ialomiţa până la intrarea în municipiul Buzău.

Pe autostrada A2 ninge viscolit pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 12 şi 86. Cu toate că utilajele de deszăpezire acţionează permanent, în anumite zone încep să se formeze suluri de zăpadă, potrivit www.romaniatv.net. Autorităţile au hotărât ca începând cu ora 8.30 să închidă traficul  pe Autostrada Soarelui. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să fie atenţi şi să circule cu viteză redusă pe drumurile adiacente, DN3.

Pentru prevenirea incidentelor pe drumurile publice, şoferii nu trebuie să plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

De asemenea, este necesar din partea conducătorilor auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice.