Publicat: 21 Mai, 2019 - 15:05
Share

Ţigări de contrabandă descoperite în P.T.F. Galați rutier

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Galați rutier a descoperit 17.120 de ţigări, de proveniență duty-free și Ucraina, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în mijlocul de transport pe care îl conducea.

În data de 21 mai  a.c., în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul bulgar K.G., în vârstă de 58 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Iveco și o remorcă marca Schwarzmuller, înmatriculate în Bulgaria.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse, în interiorul cabinei, în compartimentele destinate depozitării sculelor și în jantele roților de rezervă de sub remorca automarfarului, 17.120 de ţigări (856 de pachete), diverse mărci, de proveniență duty-free și Ucraina.

 Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 10.271 de lei, în vederea continuării cercetărilor.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit în Iaşi

          Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat un autoturism marca BMW ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie. 

În data de 20 mai a.c., în jurul orei 15.00, în baza schimbului de informații cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași au desfășurat, pe raza municipiului Iaşi, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate.

Astfel, poliţiştii de frontieră au identificat un autoturism marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie, aflat în posesia cetăţeanului român L.A., domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul aparţine unui prieten, cetăţeanului român V.A., în vârstă de 30 de ani, aflat în Marea Britanie. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă de faptul că autoturismul este căutat de autorităţi.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că V.A. cumpărase autoturismul în cauză de la o firmă de leasing din Marea Britanie, dar nu a mai efectuat plăţile către societate.

În cauză, autoturismul în valoare de 81.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Tag-uri Geo: